Home Reisetips Togferie rundt i Storbritannia – 4 fullgode forslag

Togferie rundt i Storbritannia – 4 fullgode forslag

by Reiseliv
Togferie Engløand Wales Skottløand

Noen av verdens mest ikoniske og unike jernbanereiser kan opppleve i Storbritannia. Du kan ta utgangspunkt i kjente byer, reise gjennom vakkert landskap og passere majestetiske topper, og cruise langs kysten. Å reise med tog er en fin måte å komme deg rundt i Storbritannia.

Dette er bærekraftig ferie mens du slapper av og nyter det særegne britiske landskapet. Et forslag er at du kjøper deg et BritRail-pass som gjelder over hele det nasjonale jernbanenettverket. Du får en fin fleksibilitet med dette passet.

Her har du fire forslag til togferie i Storbritannia.

Høydepunkter i Skottland og Lake District

Rute: London – Edinburgh – Fort William – Isle of Skye – Inverness – Glasgow – Windermere

For pulserende byer, slott, innsjøer, høyland og kystlinjer, ta Caledonian Sleeper fra London til Edinburgh og så våkner du opp i Skottlands hovedstad om morgenen.  Køye- eller setereservasjon er ikke inkludert i BritRail Pass så dette må du kjøpe på forhånd. Det er vel verd å legge et besøk til National Museum of Scotland og husk at du bør prøve en
The Edinburgh Cheese Crawl når magen melder fra om litt god energipåfyll.

Du bør gå nordover til Fort William, en by ved vannet som ligger ved foten av Nevis Range, hjem til Storbritannias høyeste topp Ben Nevis som er 1,345 meter høyt. Byen er en flott base for eventyrreiser med en overflod av utendørsaktiviteter som tilbys, fra paddleboarding til å spille golf på Fort William Golf Club med fantastisk utsikt.

West Highland Line, kjent som en av de mest fantastiske jernbanestrekningene i verden, krysser den ikoniske Glenfinnan-viadukten som sett i Harry Potter Galtvort-ekspressen – et must å besøke når du er i området. Fra endestoppet ved Mallaig har Isle of Skye-fergen tilgang til øyas magiske landskap. Prøv havkajakkpadling eller gå på en dramatisk fottur til Point of Sleat fyrtårn.

Når du er tilbake på fastlandet, bør du ta et tog til Inverness, porten til Loch Ness. Sørg for å besøke Inverness Castle eller gå på en spennende Loch Ness hurtigbåttur.

Så kan du dra sørover til Glasgow, et arnested for kunst og kultur med gatekunststier som strekker seg over hele byen. Følg City Centre Mural Trail eller ta turen til Glasgow Botanic Gardens.

Fra Glasgow, ta toget inn i hjertet av Lake District til Windermere. Utforsk området ved å leie en motorbåt eller på land ved å følge en av de mange turrutene.

Kultur og slott langs kysten av Wales

Rute: Cardiff – Aberystwyth – Harlech – Chester

Fordyp deg i slott, kultur og kystlinjen ved å ta en tur gjennom Wales. Start i den pulserende byen Cardiff. Her kan du lære om Cardiffs historie i hjertet av sentrum ved Cardiff Castle eller sjekk ut den nye SCALE-opplevelsen på Principality Stadium. Du kan klatre opp til taket på stadion med muligheten til å zippe wire eller rappellere på enden.

Fra Cardiff kan du ta toget til Aberystwyth for å nyte litt ferieliv ved havet. Ta en spasertur gjennom det livlige sentrum og langs den viktorianske promenaden. Eller se solnedgangen fra Constitution Hill.

Så fortsetter du reisen gjennom Eryri (Snowdonia), Wales største nasjonalpark, helt til den pittoreske kystbyen Harlech i Nord-Wales. Ikke glem å besøke Harlech Castle som ligger på toppen av bakken eller finn unike suvenirer i en av de mange uavhengige butikkene langs Harlechs hovedgate.

Denne turen avslutter du i den pulserende byen Chester for noen flotte shoppingmuligheter, ikonisk arkitektur og romersk arv.

Cornwall Coasts, Eden Project og Maritime City

Rute: London – St Ives – Falmouth – St Austell – Newquay – Plymouth

Du bør ta en tur en tur ut til det ville vesten i England med natt-rivieraens sovetog fra London til fantastiske St. Ives. Du ankommer tidlig om morgenen (kostnaden for en køye- eller setereservasjon er ikke inkludert i BritRail-passet og må kjøpes på forhånd). Utforsk St Ives’ utvalg av strender innen gangavstand, prøv en tradisjonell kornisk deig på St Ives Bakery og finn en kombinasjon av inspirerende kunst og fantastisk natur på Tate St Ives.

Et forslag er å dra østover til Falmouth, via den typiske markedsbyen Truro og opplev de bølgende markene på landsbygda i Cornwall. Falmouth er en travel havneby med mye å se og gjøre. Sørg for å besøke Pendennis Castle og det prisbelønte Falmouth Art Gallery eller gi en av de mange vannsportaktivitetene som tilbys.

Deretter tar du toget videre nordover til den gamle markedsbyen St. Austell. Sørg for å besøke det familiedrevne St. Austell Brewery for en ekte Cornish-opplevelse. Hvis du har tid, kan du hoppe på en buss og besøke det nærliggende Eden Project, en må-se attraksjon som er hjemsted for planter fra hele verden.

Neste stopp er Newquay på den nordlige Atlanterhavskysten som er kjent som surferens mekka. Ta en surfetime med St Ives Surf School på Fistral-stranden eller utforsk den kuperte Cornish-kysten på en Sea Safari.

Og til slutt markerer du Plymouth-reisens avslutning med et ikonisk fyrtårn og mange muligheter for prisvinnende mat og drikke. Bestill en økt med Social Paddle Board for å utforske byens kystlinje annerledes.

Fra storby til storby

Rute: London – Brighton – Bristol – Manchester – Liverpool – Leeds

Du bør ta inn noen av høydepunktene i Storbritannias byer når du reiser med tog. Start i London og ta toget sørover til Brighton. Badebyen byr på en overflod av morsomme opplevelser som Brighton i360, The Royal Pavilion eller The Upside Down House.

Reis til Bristol og følg fotsporene til Banksy på en gatekunstvandring. Hvis du er ute etter en unik oppslukende opplevelse, må du besøke fornøyelsesparken Wake the Tiger som utvidet tidligere i år.

Ditt neste stopp er Manchester, et nordlig kraftsenter fullpakket med kulturelle hotspots og kjent for sine fotball- og musikkscener. Utforsk National Football Museum, bli med på en tematur med Manchester Taxi Tours eller kjøp billetter til en konsert på den innovative Co-Op Live Arena som åpner i april 2024.

Liverpool er under en time med tog fra Manchester og hjem til et bredt utvalg av museer og attraksjoner. Dra til British Music Experience for å teste kunnskapen din om Spice Girls for deres 30-årsjubileum, besøk fødestedet til Beatles på The Cavern Club, og ta en omvisning i Royal Liver Building som ble brukt som filmsted i The Batman.

Til slutt, besøk Leeds og oppdag hva som gjør den til en så skjult perle av en by som starter med den nordlige hovedstadens matscene. Spis deg rundt i byen med Leeds Food Tours eller følg Street Art Trail for å utforske byen.

Tips: Ikke glem å lese litt om å ta gode feriebilder.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.