Home Reisetips Trøndelag i vinterferien med mye dyreliv og historiske opplevelser

Trøndelag i vinterferien med mye dyreliv og historiske opplevelser

Full pakke for alle aldre

by Reiseliv
Trøndelag vinterferien forslag

Trøndelag i vinterferien med mangfoldige opplevelser. Ja, hvorfor ikke noen dager midtveis i Norge med herlig vintereventyr for alle aldre. Reiseliv gir deg noen forslag her.

Vinterferie på Røros

Hest på røros
Foto: Marius Rua/Buckethaus

Rørosmartnan arrangeres 21.-25 februar og er en smeltedigel av opplevelser. Her kan du ta del i tradisjoner i det ene øyeblikket og la deg henrive i moderne uttrykk i det neste. Rørosmartnan har noe for alle, i alle aldre! Se programmet her.

Opplev moskus på Oppdal

Moskussafari på Dovrefjell ved Oppdal i Trøndelag, Foto: Sigbjørn Frengen
Moskussafari på Dovrefjell ved Oppdal i Trøndelag, Foto: Sigbjørn Frengen

Moskussafari er et minne for livetl Hva med guidet moskussafari på truger? Et flott tilbud fra Oppdal safari for en aktiv ferie.

Oppdag museene

Foto: Vidar Alvik

I Trondheim har flere av museene spennende program under vinterferien.

Ringve inviterer til spennende musikalske aktiviteter. Kanskje vinterferien er tida for et trommekurs? Alternativt kan du bli med under havet i utstillingen Lost Voices!

https://ringve.no/2023-var/vinterferien-pa-ringve

Rockheim har mmvisninger og aktiviteter for hele familien hver dag i vinterferien. Du kan også utforske museet på egenhånd samt besøke restaurant Rockheim Panorama og museumsbutikken!

https://rockheim.no/det-skjer/vinterferien-2023

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har en av Trondheims beste akebakker – og her kan du få låne akebrett! Museet byr som alltid på flotte familieaktiviteter i verksted og på kjøkken, eventyrstund, omvisninger og åpne utstillinger i by og på bygd.

I leikefjøset kan ungene stelle dyr og drive gårdsbutikk. Eller bare hoppe i høyet! I lavvoen er det alltid fyr i bålpanna, om du grille pølse!

Egge Museum i Steinkjer inviterer til en «dyrisk vinterferie», med mange aktiviteter for hele familien. Det inviteres hver dag til fortellerstunda “Fuglemagi” – om magiske fugler i eventyr og folketro. Samtidig kan du besøke den nye vinterferieutstillinga om dyr og fugler. Eller frister det mer med  natursti med oppgaver på tunet? 

Trondheim kunstmuseum og TKM Gråmølna har åpne selvbetjente verksteder med kreative aktiviteter i vinterferien.

Karneval og hoppeslott

Norveg i Rørvik, på Namdalskysten i Trøndelag, Foto: Thomas Mayer - Erco Belysning
Foto: Thomas Mayer – Erco Belysning

I Rørvik byr Norveg på hoppeslott, ansiktsmaling torsdag til søndag, og karneval lørdag og søndag. Har du ikke karnevalsmaske? Null problem. Norveg har et verksted hvor barna kan lage egne masker.

Vinterpark i Namsskogan

Gaupe i Namsskogen Familiepark. Foto: Stian Holmen/Namsskogan Familiepark
Gaupe i Namsskogen Familiepark. Foto: Stian Holmen/Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark har åpen vinterpark i vinterferien. Det er aldri feil med slalåmbakke, skiheis, områder for skileik og aking. Hils på dyrene; kanskje vinterferien er tida for ei natt i rovdyrcampen ? Les mer på Familieparken.no.

Kryptisk vinterferie i Nidarosdomen

Foto: Grim Berge

Er du flink til å løse koder og gåter? Ta med familien eller vennene dine på en spennende opplevelse i krypten under Nidarosdomen. Der får dere et oppdrag som må løses innen 30 minutter. I krypten finnes det ledetråder som dere må tolke for å komme videre.

Aktiv ferie i Trollheimen

Foto: Terje Rakke

Vil du virkelig unne deg en spesiell opplevelse i vinterferien, er Trollheimen Husky Hundekjøring klar for å fikse det. Hundekjøring på Nerskogen, ved foten av Trollheimen. Det kan fort ende opp med mange selfies.

trollheimenhusky.no

Oppdag Stokkøya i vinterferien

Foto: Grim Berge

Fristes du mer av sjøen i vinterferien, er det aldri feil å sette kursen sørvest. Stokkøya Strandhotell og Strandbaren lokker med gratis stamp og badstue, hvis du ikke er av den modige sorten som gjerne tar et sjøbad da.

Frisk vinterferie på HAVET

Foto: Marius Rua

Er du i Trondheim og vil prøve isbading i urban innpakking, så er Havet Arena en spennende kombinasjon av badstu og sjøbad.

Lumagica i Trondheim

Trondheim byr for tiden på en meget spennende, visuell opplevelse, nemlig  Lumagica på Kristiansten festning. Her er lysparken lagt opp som en magisk rute der du passerer flere titalls unike og spektakulære lysinstallasjoner. Hver installasjon, flere av dem interaktive, er et lysshow i seg selv.

Gårdsferie

Setran Opplevelsesgård på Salsbruket tilbyr gårdsferie hele året rundt, vinterferen er ikke noe unntak. Bli med på stell av dyr, kos dere på grillhytte i nærområdet, gå på ski i løyper eller skøyter på Setervatnet. Har du ikke prøvd isfiske har du sjansen nå!


Her er Europas gastronomiregion Trondheim og Trøndelag

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.