Home Reisetips Turistattraksjoner i Japan åpnes for fullt igjen

Turistattraksjoner i Japan åpnes for fullt igjen

by Reiseliv

Turistattraksjoner i Japan: Endelig er ventetiden over og Japan har åpnet igjen for turister. Må har du nye muligheter til å utforske solens rike.

Japan er et opplagt valg for en eventyrlig og aktiv ferie med både natur, kultur, historie og byliv – også for familier.

Her foreslår vi fire familievennlige opplevelser på den japanske landsbygda – og et boutiquehotell i Nintendos tidligere hovedkvarter.

Vandring på vulkantopper

Ebino-platået, som er en del av Kirishima-Kinkowan nasjonalpark, er kjent for sitt vulkanske landskap. Det er flere forskjellige turer her, for eksempel fra besøkssenteret på Ebino Kogen.

Herfra kan du ta den to timer lange vandringen rundt Rokkannonmi-vannet, som byr på fantastisk utsikt over fjellene og det omkringliggende høylandet.

En annen rute går innom vulkanske topper på en fottur til toppen av Karakuni-fjellet, hvor du på en klar dag kan se helt til Sør-Korea.

Buddhistiske templer og fjellandskap

Et steinkast fra Tokyo ligger Minobu-fjellet – mellom Fuji-elven og de sørlige japanske alpene. Her venter frodige turstier og panoramautsikt over noen av landets høyeste fjell. I tillegg kan du besøke det historiske tempelet Kuonji, som ble grunnlagt i 1281 og var stedet hvor Nichiren-retningen av buddhisme ble grunnlagt.

På turen mot toppen av fjellet passerer du derfor flere mindre templer, statuer og gjenstander knyttet til buddhismen.

Fra Kuonji-tempelet tar det cirka 2,5 timer å nå toppen av fjellet til fots, men hvis du synes det blir litt mye, kan du også ta taubanen til toppen på under ti minutter.

Panoramautsikt og stjernekikking

Den populære Shinhotaka-taubanen, renovert sommeren 2020, tar besøkende oppover på Hotaka-fjellkjeden i Gifu prefektur. Det er Japans eneste «dobbeltdekker»-gondol, noe som sikrer alle reisende en fantastisk panoramautsikt over de japanske alpene.

19. oktober 2022 åpnet et nyetablert observasjonsdekk, hvor du kan nyte utsikten fra 2156 meters høyde. Når mørket faller på, er det også et opplagt sted for stjernetitting.

Oktober og november byr på flere tilstelninger relatert til stjernetitting. Det er også gode muligheter for fotturer i området, som du kan gå på enten før eller etter turen med taubanen.

Naturskjønn og historisk togtur

Naturelskere bør ikke gå glipp av en tur langs den historiske Kurobe Gorge Railway, som strekker seg 20 kilometer fra Unazuki stasjon til Keyakidaira stasjon. Toget, som tidligere ble brukt på byggeplasser for kraftstasjoner, er i dag gjenopplivet som turistattraksjon.

Med en behagelig hastighet på rundt 16 km/t er det lett å nyte naturen og de 21 bruene du passerer underveis. Om høsten kan passasjerene oppleve det fargerike høstlandskapet fra 40 meters høyde når toget kjører langs Shinyamabiko-broen.

Du kan også besøke en av de lokale onsenene underveis eller gå en tur langs de mange stiene. Toget kjører fra slutten av april til slutten av november.

Overnatting på Nintendos fødested

I Kyoto kan du nå overnatte i bygningen som var Nintendos første hovedkvarter. I april 2022 ble bygningen omgjort til et luksuriøst boutiquehotell kalt Marufukuro. Den historiske bygningen er blitt grundig renovert og supplert med et påbygg, designet av den Pirtzker-prisbelønte arkitekten Tadao Ando.

I tillegg til de 18 stilige rommene har Marufukuro også et bibliotek, hvor du kan lære om Nintendos historie mens du nyter Nintendo-gründerens favorittdrink – her står både favorittwhiskyen og ginen hans på menyen. Les mer her 

Siste nytt om covid-19 i Japan

På denne siden finner du den nyeste informasjonen om covid-19-situasjonen i Japan for øyeblikket, inkludert en oversikt over gjeldende begrensninger. Planlegger du eller kundene dine å besøke Japan senere i år, finner du flere tips om hvordan du tar forholdsregler på reisen.

Du kan også sjekke våre vanlige spørsmål her 

Oversikt over bærekraftige reiseopplevelser

Japan har har nettopp gitt ut et helt nytt digitalt magasin som skal gjøre det lettere for turister å utforske Japan og samtidig utvise respekt for landets fantastiske natur og biologiske mangfold. Under ti ulike temaer presenterer turistrådet 50 ulike bærekraftige opplevelser – fra friluftsopplevelser og varme kilder til matkultur og overnatting.
Magasinet finner du her 

Om Japan

Japan ligger i Øst-Asia og består av 6852 øyer. Øygruppen har en langstrakt, buet form som strekker seg over 3300 km fra nord til sør. I 2019 hadde Japan en befolkning på 126,17 millioner innbyggere, tilsvarende 1,6 % av verdens befolkning.

Landet er omtrent like stort som Norge i areal, noe som litt mindre enn den amerikanske delstaten California.

70 prosent av landet er dekket av fjell og skog, og spesielt på øya Honshu er det høye fjell, med Fujisan – Fuji-fjellet på norsk – på 3776 meter som det høyeste.

Japans natur byr både på snødekte Hokkaido i nord og subtropisk jungel og korallrev utenfor Okinawa i sør, mens et mylder av kulturelle opplevelser venter i byer som pulserende Tokyo og sjarmerende Kyoto.

Alle foto nedenfor: © JNTO

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.