Home Reisetips Ukjent paradis på Mallorca, vakker natur og nydelige strender

Ukjent paradis på Mallorca, vakker natur og nydelige strender

by Reiseliv
Ukjent ferieparadis Mallorca

Ukjent paradis på Mallorca er regionen Migjorn. Denne ligger i sør og er lite kjent blant nordmenn. Og er full av vakker natur, sjarmerende fiskevær, nydelige strender og spennende kultur.

På grunn av sin geografiske beliggenhet er Migjorn den regionen på Mallorca med minst nedbør, noe som gjør området til et opplagt reisemål året rundt.

Den største byen i regionen er den sentralt beliggende Llucmajor. Llucmajor er et opplagt utgangspunkt dersom du ønsker å kombinere storbyferie med naturopplevelser.

Fra byen kan du enkelt nå områdets mange tur- og sykkelstier. I nærheten av byen er det også en rekke vinprodusenter som tilbyr vinsmaking.

Mange besøker også Migjorns mange steinbrudd, hvor den dyrebare santanyí-sandsteinen utvinnes. Overalt i regionen kan du se vakre bygninger som er oppført i den vakre gule steinen.

På grunn av steinbruddenes betydning for regionens økonomi har den karakteristiske gulfargen i dag blitt et av regionens kulturelle landemerker.

Ukjent paradis – Mondragó naturpark

I den østlige delen av Migjorn ligger Mondragó naturpark. Mondragó ble erklært som naturreservat i 1992, og parkens 785 hektar store område består av blant annet to bukter, steinete kyster, sanddyner, laguner, fascinerende fjellformasjoner og furuskog.

Det er også et rikt dyreliv her. Hvis du vil slappe av til lyden av bølgeskvulp, har Mondragó to strender, som på grunn av den avsidesliggende beliggenheten ikke får like mange besøkende. Begge strendene har hvite, silkeaktige strekninger med sand og krystallklart turkist badevann.

Du kan ta bussen direkte til Mondragó fra flere større byer i regionen eller kjøre med bil og bruke den store parkeringsplassen ca. 5 minutters gange fra parken. På parkeringsplassen finner du også et informasjonssenter hvor du kan lese mer om parkens turveier og dyreliv.

Besøk den ubebodde Cabrera-øygruppen

Byen Colonia de Sant Jordi i den sørlige delen av Migjorn er et godt utgangspunkt hvis du ønsker å besøke den ubebodde Cabrera-øygruppen.

Skjærgården ligger ca. 10 kilometer sør for Mallorcas sørspiss, og sammen med det omkringliggende havområdet utgjør Cabrera den marine nasjonalparken The Cabrera Archipelago Maritime Terrestrial National Park, som ble etablert i 1991.

Cabrera – som betyr «geitenes øy» på latin – har fått navnet sitt på grunn av de mange ville geitene som tidligere levde og trivdes spesielt godt i det steinete, men vegeterte landskapet. På øya kan du utforske et mangfold av turstier og små topper.

Det høyeste punktet er ca. 170 meter høyt og lett tilgjengelig til fots for hele familien. Det er også en mindre strand der som heter Sa Platgeta.

Du kan også besøke et forlatt slott bygget på 1300-tallet, og som den gangen fungerte som et vakttårn mot piratangrep, eller fyret på l’Enciola-halvøya, hvor du kan nyte uforstyrret utsikt over Middelhavet.

I høysesongen går det daglig båter til Cabrera fra Colonia Sant Jordi, og overfarten tar ca. 30 minutter.

Flere artikler om Mallorca her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.