Home Reisetips Ukjente opplevelser i Storbritannia er det mange av. Her er 5 av dem

Ukjente opplevelser i Storbritannia er det mange av. Her er 5 av dem

by Reiseliv
Ukjente opplevelser Storbritannia

Storbritannia er full av flotte attraksjoner og populære reisemål. Men på kartet finnes det også mindre kjente opplevelser og små skjulte perler som er verdt et besøk. Vinelskere kan for eksempel smake på Englands nordligst produserte vin på en familiedrevet vingård, mens naturelskere kan utforske en skotsk botanisk hage eller Wales’ høyeste fjell, eller dra på sykkelferie i et UNESCO-område. Og smak på Englands nordligste viner.

I det kuperte terrenget ved Yorkshire Wolds ligger vingården Ryedale Vineyard’s, som produserer Englands nordligste viner. Gården er familiedrevet og ble i 2019 kåret til en av de 12 beste vingårdene i England og Wales.

Hele vinproduksjonen – høsting, pressing, gjæring, tapping og merking – foregår for hånd, og det produseres alt fra Chardonnay og Pinot Noir til Pinot Meunier og Bacchus. Ryedale arrangerer jevnlig omvisninger på gården, hvor du kan høre om hele produksjonen, se vingårdene og avslutte med en vinsmaking kombinert med lokale oster.

Botanikk fra hele verden i Skottland

På en fjellside ved fjellet Ben More i den skotske byen Dunoon ligger den 49 hektar store Benmore Botanic Garden, som er gjennomsyret av historie og fylt med fantastiske landskap.

Her kan du oppleve planter fra Asia samt Nord- og Sør-Amerika – deriblant mer enn 30 forskjellige rododendronarter. Ved inngangen til hagen blir besøkende ønsket velkommen av en allé med 150 år gamle mammuttrær.

Etter en omvisning blant de fascinerende plantene kan du nyte deilig hjemmebakst og forfriskninger på Redwood Coffee eller handle planteinspirerte suvenirer i butikken.

Wales’ høyeste fjell

Hvis du elsker rå natur og fantastisk utsikt, kan du bestige Wales høyeste fjell, Yr Wyddfa, også kjent som Snowdon

Fjellet er 1085 meter høyt og byr på seks vandreruter til toppen, hvorfra du på en klar dag kan se hele veien til Irland.

Llanberis-ruten, som starter ved byen med samme navn, regnes som den enkleste av de seks stiene, men er også den lengste på 14,5 kilometer.

Ruten tar cirka sju timer tur-retur. Med appen Llwybrau’r Wyddfa Walks blir du guidet gjennom rutene via GPS. Mer enn 600 000 besøkende bestiger fjellet hvert år. 

Sykkelferie i Cumbria

UNESCO-området Lake District i Cumbria, som ligger nordvest i England, er rikt på både landskap, kultur og historie. Området er ideelt å utforske på sykkelferie, siden du selv velger om du vil sykle langs utfordrende fjellstier eller rolige landeveier.

Her kan du for eksempel sykle offroad ved Grizedale-skogen og fjellet Whinlatter eller langs den nye sykkelstien ved Lowther Castle.

Du kan også ta damptoget til Ravenglass og sykle tilbake langs Eskdale Trail i Eskdale Valley. Familier kan også besøke Lakeland Maze Farm Park, hvor du kan teste stedsansen din i to store labyrinter og hilse på gårdsdyrene.

Du kan leie sykler flere steder i området, og det finnes også ladestasjoner  for elsykler her. 

Personlige smykker laget av slipt glass

Den livlige havnebyen Seaham langs Durhams kystlinje er verdenskjent for sine store mengder sjøglass.

Sjøglass er glasskår som er kastet i havet og over flere år har blitt slipt og formet av havets sand og bølger, slik at det har fine avrundede kanter. 

Sjøglass finnes mange steder, men Seaham er kjent for sin store mengde i mange forskjellige farger – og er derfor et populært sted for samlere i alle aldre.

Når du har samlet et utvalg av de vakre fargerike smykkene, kan du lage dine egne smykker i butikken Seaham Waves i byen Durham.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.