Home Reisetips Vinreise, hvilke land bør du besøke? Spania for eksempel

Vinreise, hvilke land bør du besøke? Spania for eksempel

by Reiseliv
Vinreise vingård vinsmaking

Vinreise, vingård og vinsmaking: Er du interessert i å lære mer om vin og vinkultur, da er et naturlig spørsmål hvilke land bør du reise til. Her tipser vi deg om Spania.

Det er faktisk mange flotte land å besøke for å få svar på det innledende spørsmålet, og at lære mer om vin og vinkultur. Først gir Reiseliv deg oversikten over noen av de mest populære landene for vinreiser. Og så tar vi Spania spesielt.

Frankrike: Frankrike er kjent for å være et av de mest prestisjefylte vinlandene i verden, med regioner som Bordeaux, Burgund, Champagne og Rhône. Disse produserer noen av verdens beste viner. Frankrike har også en rik vinhistorie og mange flotte vinslott og vingårder som kan besøkes.

Italia: Italia er et annet av verdens mest berømte vinland, med regioner som Toscana, Piemonte, Veneto og Sicilia. Her produserer noen av verdens mest ettertraktede viner. Italia har også en rik vinkultur, og du kan lære om alt fra vinproduksjon til mat og vinmatchmaking på en italiensk vinreise.

Portugal: Portugal er et land med en lang historie innen vinproduksjon, og regioner som Douro og Alentejo produserer noen av verdens mest interessante og unike viner. Portugal har også en spennende vinkultur, og du kan lære om tradisjonelle portviner og mat- og vinmatching på en portugisisk vinreise.

Argentina: Argentina er et spennende land å besøke for vinelskere, med regioner som Mendoza, Salta og San Juan. Disse produserer noen av de beste vinene i Sør-Amerika. Argentina er kjent for sin malbec-vin, men produserer også andre fantastiske viner som torrontés og cabernet sauvignon.

Spania: Spania har en lang og stolt vintradisjon, og er kjent for sine kvalitetsviner. Landet har mange flotte regioner å besøke, inkludert Rioja, Ribera del Duero, Priorat og Rías Baixas. På en spansk vinreise kan du lære om alt fra vinfremstilling til spansk kultur og mat.

Da er noen få klassiske vinland nevnt. Men det finnes mange andre spennende reisemål å utforske, inkludert Hellas, USA, Sør-Afrika, Australia og New Zealand og mange flere. Uansett hvilket vinland du har lyst til å besøke, kan du bruke Booking.com for å finne det perfekte stedet å overnatte under vinreisen din.

Det beste er å finne ut hvilke land og regioner som produserer vinen du liker best, og deretter planlegge en opplevelsesrik vintur.

Begynn med å stille deg spørsmålet hvordan du går frem for å besøke en vingård på i påp reisemålet ditt. Mange steder i Spania er jo velkjente reisemål for oss nordmenn.

Det er flere måter du kan besøke en vingård. Dette avhenger av hva du vil oppleve. Her er noen forslag til hvordan du kan gå frem:

Slik planlegger du en vinreise

Vinreise vingård vinsmaking
Dette er selve grunnstoffet for en god rødvin. Prosessen kan du lære ved å besøke en vingård i Spania. Foto: Marfen71/unsplass

Start med å undersøke de forskjellige vingårdene som finnes på og rundt reisemålet ditt, og finn ut hvilken som passer best for deg. Du kan bruke internett eller besøke turistinformasjonen der du har ferie, for å finne ut mer om ulike vingårder og vinturmuligheter.

Når du har funnet en vingård du vil besøke, kan du bestille billetter eller en tur. For å finne de beste overnattingsalternativene i nærheten av din valgte vingård, kan du sjekke ut booking.com. Noen vingårder har egne guidede turer og smaksprøver som du kan delta på, mens andre krever at du bestiller på forhånd. Du kan også bestille en tur med en lokal guide eller et reiseselskap.

Når du har bestemt deg for hvilken vingård du vil reise til blir jo spørsmålet hvordan du skal komme deg dit. Går det offentlig transport dit eller må du selv komme deg frem med motorsykkel eller bil? Husk å ta med deg kart og annen informasjon om stedet.

Nå må det nevnes at promillegrensen for å kjøre bil i Spania er 0,5 promille. Har du hatt kjørekort i mindre enn to år er grensen 0,3 promille. Her kan du sjekke et hvilket som helst land du skal til og hva loven sier om alkohol for å kjøre bil eller motorsykkel.

Når du kommer frem til vingården, kan du glede deg til å smake på noen av de lokale vinene og lære mer om vingårdens historie og produksjonsprosess. Nyt opplevelsen og ha det gøy!

I Spania, som i mange andre land, er det visse skikker og tradisjoner når det gjelder å skåle eller cheers med vin. Her er noen tips for å skåle høflig:

Hvordan skåler du høflig i Spania? Si «Salud»!

Vinreise vingård vinsmaking
Salud – og se hverandre i øynene når det skåles. Foto: Elly Fairytale

Når du skåler med vin i Spania, er det vanlig å si «Salud» (uttales sah-lood), som betyr «helse». Dette viser at du ønsker alle rundt bordet god helse og lykke.

Når du skåler, er det viktig å se personen du skåler med i øynene. Dette viser respekt og takknemlighet for selskapet deres.

Ikke drikk før du har skålt. Det er vanlig å vente med å småsmake på vinen til etter at du har skålt med de andre rundt bordet.

Når du skåler, bør du unngå å slå glassene for hardt sammen, spesielt med vinglass som kan være skjøre. Kjedelig om et glass knekker over matbordet.

Lær deg å holde glasset riktig. Når du skåler med vinglass, bør du holde glasset i stetten eller nederst på glasset for å unngå å varme opp vinen med hånden.

Husk at skikker kan variere fra region til region og mellom forskjellige kulturelle grupper også i Spania. Et godt tips er å alltid følge vertsskapets eksempel.

Dette bør du tenke på når du planlegger en vinferie

Vinreise vingård vinsmaking
Fy da, dette er ikke den rette måten å holde et vinglass. Ser ut som du har fått litt for mye smaksprøve. Foto: Cottonbro/pexels

Når du er i gang med å planlegger en vinferie bør du tenke på følgende:

Aller først velg riktig tidspunkt. Avhengig av hva du vil oppleve, kan det være lurt å besøke vingårdene på de riktige årstidene. Dette kan bety å unngå de varmeste månedene på sommeren, da det kan være for varmt til å nyte vin fullt ut.

Finn gjerne litt ut om vingårdene og vinprodusentene før du reiser. Finn ut hvilke vingårder som tilbyr guidede turer og smaksprøver, og hvilke som passer best for dine interesser og smaksløker. Denne er ett eksempel etter et enkelt søk på internett.

Så planlegger du reiseruten din nøye for å få mest mulig ut av vinferien. Sørg for å inkludere besøk til flere vingårder og vinprodusenter, og prøv å variere opplevelsene dine ved å inkludere både små og store vingårder, samt å besøke ulike vinregioner.

Vær åpen for å prøve nye viner og smaker. Du kan bli overrasket over hva du liker, og det kan også være en fin anledning til å utforske forskjellige matretter og lokale spesialiteter som passer til vinen.

For å unngå skuffelser, bør du bestille besøk til vingårdene og vinsmakinger på forhånd, spesielt i høysesongen. Noen vingårder kan også kreve en bestilling på forhånd for å sikre at de har kapasitet til å ta imot besøkende.

Er det lett å dumme seg ut når man besøker vingårder i Spania

Vinreise vingård vinsmaking
Vinsmaking på en vingård kan være gøy, og samtidig lære små detaljer rundt klassisk vinkultur. Foto: Koolshooters/pexels

Så er det dette da, at det er alltid en mulighet for å dumme seg ut når du besøker vingårder, uansett om det er i Spania eller andre land. Men med litt forberedelse og kunnskap kan du unngå noen av de vanligste tabbene og gjøre besøket ditt mer hyggelig og vellykket.

Her er noen tips for å unngå å dumme deg ut på en vingårder i Spania.

Husk at vingårdene er en del av spansk kultur og historie. Vis respekt for lokal tradisjon og de som jobber på vingårdene. Ta hensyn til lokal skikk og bruk og husk å takke for besøket.

Før du tar bilder eller filmer, bør du spørre om tillatelse. Noen vingårder kan ha restriksjoner på fotografering, spesielt hvis du vil ta bilder i produksjonsområdene.

Ikke forsøk å fremheve dine egne vinkunnskaper. Du møter alltid din overmann. Spør heller om råd, utvid dine egne kunnskaper og lær mer om lokale viner og vinproduksjon.

Det kan være fristende å smake på mange forskjellige viner på en vingård, men husk at du har ansvaret for å holde kontroll. Overdreven smaking eller drikking kan påvirke opplevelsen av vingårdsbesøket og resultere i dårlige minner.

Kle deg i henhold til klimaet og typen av besøk. Unngå å kle deg for formelt eller for uformelt. Det beste er å bruke behagelige sko og klær som passer til å gå rundt i vinmarkene og på vingårdene. Du bør unngå shorts og sandaler. Ta med en lett jakke eller genser for kjølige kvelder og i høyere høyder.

De fleste vingårder tillater ikke barn eller kjæledyr på området, så sjekk reglene før du reiser. Hvis du tar med barn, sørg for at de er under oppsyn og ikke forstyrrer andre besøkende eller produksjonsområdene.

Vær åpen for å lære om vinproduksjon og historie på vingårdene i Spania. Det er en flott mulighet til å gå dypere inn i lokale tradisjoner og smaker. Ikke vær redd for å spørre om råd eller anbefalinger fra de som jobber der, de vil gjerne dele kunnskapen sin med deg.

Spania er et fantastisk land å reise til hvis du vil lære mer om vin. Spania har en lang og stolt vintradisjon, og er kjent for sin høye kvalitet på vinene sine. Landet produserer mange forskjellige typer vin, inkludert rødvin, hvitvin, rosévin og musserende vin.

Noen av de mest berømte vinregionene i Spania inkluderer Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rías Baixas, Penedès og Jerez. Disse regionene produserer noen av de beste vinene i verden og har mange flotte vingårder du kan besøke.

På en vinreise til Spania kan du besøke lokale vingårder, smake på forskjellige typer vin, lære om vinproduksjon og historie, og oppleve den spanske kulturen og livsstilen. Du kan også lære mer om spansk mat og hvordan vin og mat går sammen.

Dette er en flott måte å utvide horisontene dine om vin og oppleve noe nytt og spennende. Bruk booking.com i dag, og book vinferien din.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.