Home Reisetips Vinterferie i Tyrkia på hvit buddersnø og majestetisk utsikt

Vinterferie i Tyrkia på hvit buddersnø og majestetisk utsikt

by Reiseliv
Vinterferie Tyrkia puddersnø

Vinterferie i Tyrkia: Gjør deg klar for et spennende vintereventyr i Türkiye! Gå på ski pudderdekte bakker og nyt majestetisk utsikt over snødekte fjell. Landets skianlegg vokser og mulighetene for vintersport øker. Så pakk undertøyet og gjør deg klar for bakkene i Tyrkia.

Høye fjell med snødekte topper gjør Tyrkia til et utmerket reisemål selv i vintersesongen. Her er noen av Tyrkias beste skisteder – fra bratt pudderski og snøparker til koselige områder for barnefamilier, eller hva med å stå på ski om morgenen og bade i Middelhavet om ettermiddagen?

Ski i nærheten av Istanbul

Vinterferie Tyrkia puddersnø

Skistedet Kartalkaya har blitt et populært reisemål i vintersesongen. Med en utrolig utsikt over Köroğlu-fjellene kan du gå på ski både nedoverbakke og langrenn på en av områdets godt vedlikeholdte skiløyper.

Anlegget omfatter 20 heiser og 38 bakker som har en total lengde på 50 kilometer. Takket være sine to parker har Kartalkaya også blitt et yndet reisemål for snowboardere.

Uludağ i Bursa er det høyeste fjellet i det vestlige Anatolia. Feriestedet har lenge vært et av landets mest populære vinterdestinasjoner takket være sine lange nedoverbakker. Området har totalt 15 heiser og 13 nedfarter.

Leie av skiutstyr og leksjoner fra trente instruktører tilbys også. Bakkene egner seg for både vanlig ski, heliskiing og snowboard. Uludağ er spesielt populær i helgene på grunn av sin nærhet til İstanbul.

Kartepe Ski Centre er omgitt av vakre eike- og kastanjeskoger og er vinterdestinasjonen nærmest Istanbul. Dette har gjort det til et populært utfluktsmål for byfolk i helgene. Her finner du fire hytteheiser, tre stolheiser og en ankerheis. Du kan gå slalåm og langrenn, og snødybden er opptil to meter.

Puddersnø og Tyrkias lengste bakke

Palandöken-fjellet ligger i Erzurum, øst i Tyrkia. En favoritt når det kommer til slalåm med både ski og snowboard. Palandökens skisenter har et stort heissystem og er hjemsted for den lengste bakken i hele Tyrkia – hele 12 kilometer.

Området er også populært blant profesjonelle skiløpere på grunn av puddersnøen og bratte bakker. Skisenteret har en kapasitet på over 8000 skiløpere i timen og siden bakkene er opplyst kan besøkende også nyte kveldskjøring.

Skistedet Sarıkamış ligger ved Kars i det østlige Tyrkia. Her tilbys du en fantastisk vinterferie i 2634 meters høyde. Området har totalt syv nedoverbakker og snøen, som er kjent for sin gode kvalitet, har en gjennomsnittlig tykkelse på 1,5 meter.

Mens du bor her, kan du også benytte anledningen til å se den isdekte Çıldır-sjøen, som er et kjent vintermål.

Vakker utsikt i Kappadokia

Mount Erciyes ligger i Kayseri, i magiske Kappadokia, og her finner du den høyeste toppen i sentrale Anatolia. Det som gjør Erciyes til et ekstra godt alternativ for vinterferier, er at det er enkelt å komme seg dit takket være de mange forbindelsesflyvningene.

I tillegg til flott skikjøring har du en fantastisk utsikt over alle fjell og daler i området. Gondolene gjør det enkelt å komme seg rundt i systemet.

Ettersom Erciyes ligger i Cappadocia kan det med fordel kombineres med et besøk på Cappadocias hulehoteller og kule underjordiske byer.

Gå på ski og bad i sjøen samme dag

Vinterferie Tyrkia puddersnø

Tro det eller ei, middelhavsregionen, som vanligvis er et yndet reisemål når det kommer til sommerferier, byr også på fantastiske alternativer om vinteren. 

Davraz Mountain har en fantastisk utsikt over Isparta og appellerer til skiløpere på alle nivåer. 

Saklıkent som ligger i Antalya er et av få steder hvor du kan nyte ski og svømming samtidig. Kombiner besøket ditt til Saklıkent skisenter med å bo på hotell sentralt i Antalya eller andre nærliggende feriesteder.

Vinterferie ved Svartehavet

Gjør deg klar for et ekte vintereventyr på Ovit Ski Center. Området ligger ved foten av de majestetiske Kaçkar-fjellene og har et årlig snøfall på 15-30 meter. Skiområdet er fullt av koselige overnattingsmuligheter og du kan blant annet bo på toppen av fjellet på 2640 meter over havet.

I tillegg til slalåm i en av områdets bakker, kan du benytte anledningen til å utforske den vakre naturen i Svartehavsregionen, få øye på dyrelivet eller dra på snøscootertur. Leter du etter mer spenning?

Ovit er et perfekt sted for off-piste ski og det er tilpasset sikkerhetsutstyr til leie på stedet.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.