Home Reisetips Zakopane, skiparadis i de vakre Tartrafjellene

Zakopane, skiparadis i de vakre Tartrafjellene

Høyfjellsatmosfære i Polens Chamonix

by Reiseliv
Polen Zakopane

Zakopane, skiparadis omgitt av de fantastiske Tatrafjellene med tilhørende høyfjellsatmosfære, blir ofte kalt Polens Chamonix. Det er det verdt å reise tusenvis av kilometer for å se de majestetiske fjelltoppene i granitt som tårner over byen.

zakopane

Utsikt over Tatrafjellene med utgangspunkt i Zakopane. Foto: Wikimedia Commons.

Midt i vintersesongen for all verdens skisport kan det være godt å komme opp av sofaen og ut i frisk luft også. Kanskje oppleve berømte vintersportssteder. Zakopane er herved foreslått.

I hjertet av dette vakre landskapet finner du gamle trebygninger og rike lokale tradisjoner som dyrkes og ivaretas av goralene, en folkegruppe som har bodd i fjellene i hundrevis av år.

Zakopane er også vintersportssted nummer én, med aktiviteter for alle: Arrangerte skiturer, frikjøring, skøytegåing, langrenn, hestesledeturer, snøscooterkjøring, hundekjøring, aketurer og mye mer.

Zakopane også for snøbrettkjørere

zakopane

I Zakopane er det utarbeidet spesialløyper for hurdling og andre triks.

Den lengste skibakken i Tatrafjellene er over 7 km lang og går fra fjellet Kasprowy, som står høyt i kurs blant polske skiløpere, ned til Gąsienicowa Meadow.

Skiløypene fra Nosal og Gubalowka er også svært populære, med det åpne partiet Szymoszkowa Clearing som favoritten blant snøbrettkjørere.

I Witow og Bialka Tatrzanska, nær Zakopane, er snøbrettkjørerne heller ikke glemt. Der er det utarbeidet spesialløyper for hurdling og andre triks.

Når du ankommer Zakopane, er det mest praktisk å oppsøke en profesjonell turoperatør som tilbyr tjenester på flere språk. Da er det mye enklere å bestille tidspunkt for aktiviteter og avtale privattimer for skiopplæring.

En av turoperatørene som kan organisere oppholdet ditt i denne byen, er Tatra Heroes. www.tatraheroes.com, De tilbyr et skreddersydd opphold i Zakopane, tilpasset kundens behov og ønsker. Grunnleggerne er ekteparet Iga og Andrzej Moskal, som selv har reist mye rundt i verden og samlet erfaringer og derfor vet hvordan de skal organisere de beste feriene.

Liker du artikkelen om ferie og skisport i Polen, så gi oss like på Facebook

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.