Home reiseliv Hvordan velge riktig reisefølge for ferie?

Hvordan velge riktig reisefølge for ferie?

by Reiseliv

For deg som har vært på ferie i sommer, har det kanskje dukket opp noen gode og kanskje ikke-så-gode sider ved de du har reist sammen med. Kanskje har du storkost deg, eller kanskje har det vært et eller annet ved reisefølget ditt som du ikke er så veldig fornøyd med. Hvis dette beskriver din situasjon, ikke fortvil!

Mange opplever det samme, og det finnes ting du kan gjøre for å sikre at du velger bra reisefølge for ferie.

Hva du bør se etter når du velger reisefølge

Foto: Atlas Green

Det er mange egenskaper som utgjør et godt reisefølge. Noen av disse inkluderer:

  • Å være åpen og ikke dømmende mot nye personer, miljøer, eller kulturer
  • Å være støttende og forståelsesfull ovenfor personen de reiser sammen med, enten de har spesielle behov eller ønsker for turen
  • Å ha evnen til å lytte uten å avbryte – dette kan bidra til mange utfoldende og berikende samtaler
  • Å ha en god sans for humor, og å lett kunne glede seg over ting

Til slutt gjør du også klokt i å se etter en person som har kontroll over egen økonomi. Dette nevnes til slutt, både fordi du hovedsakelig bør velge reisefølge basert på hvem du tror du vil trives best sammen med, men også for at den pengemessige siden kan ha mye å si for din opplevelse av reisen.

Zen Finans, et selskap som hjelper privatpersoner med å sikre en god og stabil økonomi, har noen råd når det gjelder å låne andre penger. Zen anbefaler først og fremst at man ideelt ikke låner ut penger til venner og familie, da dette raskt kan føre til konflikter. Føler man seg derimot forpliktet til å hjelpe en person ved å låne de penger, kan man finne trygghet i å skrive en enkel kontrakt for å sikre at pengene blir betalt tilbake. Hvor enn merkelig dette kan høres ut mellom venner, vil det gjøre at man sparer seg for mye potensielt ubehag.

Tenk som en rekrutterer

Foto: Jamie Street

For å bruke en metafor, kan du tenke på det å velge en reisevenn litt som rekrutterere tenker på jobbsøkere. Når de går gjennom jobbsøkerens cv mal leter de etter preg ved deres bakgrunn, utdanning, og egenskaper for å se hvor godt de egner seg for rollen den utlyste jobben presenterer.

Dermed ikke sagt at du bør be potensielle reisevenner sende deg en CV for å få bli med på tur – det ville jo vært ganske så teit! Men det som kan være fordelaktig, er å vurdere deres egenskaper og økonomiske historikk, så langt du er kjent med dette, mens du velger mellom ulike personer du kunne tenkt deg å ta med på tur. Dette vil gjøre det mer sannsynlig at ditt valg av reisefølge blir bedre og mer gjennomtenkt.

God tur!

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.