Home Aktuelt 5 gode grunner til å bruke kredittkort når du er ute og reiser

5 gode grunner til å bruke kredittkort når du er ute og reiser

by Content Marketing

Mange har hørt negative ting om kredittkort, som har gitt dem et ufortjent dårlig rykte. Sannheten er at det kan være både smartere og billigere å bruke et kredittkort, og det er særlig mange fordeler dersom du skal ut og reise. Det kan faktisk spare deg mye penger når du er på ferie, og gjøre deg enda mer sikret. Her er 5 gode grunner til å bruke kredittkort når du er ute og reiser.

1.  Rabatt på fly, leiebil og overnatting

Godene ved å bruke et kredittkort når du skal reise kommer allerede når du skal bestille ferien din. Du kan nemlig få gode rabatter på noen av de tingene som koster mest ved en ferie, og dermed spare mye i lengden. Spar penger med flybonus på reisene dine, og opplev at flere steder har rabatter på både leie av bil og booking av overnatting når du bruker et kredittkort til å betale for det.

2.  Unngå gebyrer

Noe som forvirrer mange når de er på ferie i utlandet, er gebyrer knyttet til valutaendringer. Det kan være store valutasvingninger fra dag til dag, og det er ikke alltid så lett å forholde seg til hva man skal betale. Bruker man et debetkort fra en norsk bank i utlandet, så kan man oppleve at det blir trukket gebyrer hver gang det brukes. Dessuten finnes det steder i utlandet som setter sin egen valutakurs, som gjerne er mye høyere enn den reelle kursen. Bruker du derimot et kredittkort, så slipper du alle disse gebyrene. Husk at det ikke alltid er samme regler for når du tar ut penger i minibanken.

3.  Få reise- og avbestillingsforsikring

En annen stor fordel ved å bruke kredittkort på ferie, er at du får reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet dersom du betaler minst halvparten av reisens kostnader til transport og/eller overnatting med kredittkort. Denne forsikringen gjelder blant annet sykdom, forsinkelser i forbindelse med flyreiser og tyveri av verdisaker når du er ute og reiser, og er med andre ord gull å ha. Denne typen reiseforsikring gjelder for kortholder og opp til tre medreisende, og gjelder for reiser inntil 90 dager.

4.  Sikre deg mot ID tyveri

Mange er redde for å få frastjålet gjenstander som mobil, pass og lommebok når de er på ferie, men det finnes også andre ting som er svært utsatt for tyveri, som kan ha mye større konsekvenser. Hele 150 000 nordmenn har opplevd ID-tyveri de siste årene, og dette kan også skje på ferie. Enkelte kredittkort forsikrer mot nettopp denne typen svindel. Det forutsetter dog at kortet har blitt brukt de siste 45 dagene eller har utestående rentebærende kreditt.

Et kredittkort kan med andre ord gi deg en rekke fordeler som er gode å ha på feire. Det er selvsagt viktig at du bruker kredittkortet på en ansvarlig måte, og at du kun bruker kreditt du har råd til å tilbakebetale. Gjør du ikke dette kan det nemlig bli svært dyrt å eie et kredittkort.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.