Home Reiseøkonomi Billig ferie – 5 enkle tips i vakker norsk natur

Billig ferie – 5 enkle tips i vakker norsk natur

by Trond Thorud
billigere ferie

Billig ferie betyr ikke en dårligere ferie. Tvert imot, kanskje den mest opplevelsesrike ferien du kan ha. For nettopp på lavbudsjett. Norge er alltid det store ferielandet for nordmenn, og i utgangspunktet et av verdens dyreste. Men hør her, er det nødvendig å spenne masse penger når det er mulig med en billigere ferie?

Så er det også sånn at mange ikke får feriepenger, men drømmer om å komme seg vekk fra hverdagen. Da er et ferielån løsningen. Mange banker har nettopp et slikt tilbud. Noe i samme gate som forbrukslån. Jo mindre du bruker på ferien, jo mindre lån trenger du.

Noen har spart noen kroner i løpet av året og vil bruke disse til ferie, og andre har jobbet lite gjennom pandemien og feriepengene blir da ikke altfor romsligere.

Alt i alt; mange kan komme seg på en fin ferie i Norge. Lenger ned i artikkelen har du fem tips.

Som nevnt er det mange som sparer litt gjennom året for å ha noen kroner til ferie i løpet av sommeren. Og mange satser på et forbrukslån eller kredittkort.

Ferielån kan bli dyrt

Ferielån er egentlig et forbrukslån. Da er dette et lån uten sikkerhet for banken som ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler når du låner penger. Du kan bruke lånet til hva du vil. Ulempen er at dersom du finansierer ferier med lånte penger, så er det noe som heter renter. Merk deg at mange forbrukerlån, særlig gjennom kredittkort har svært høye renter. Dette må du da ta med i budsjetteringen av årets ferie.

Utgifter til drivstoff på bil, togbilletter, mat og andre utgifter koster det samme, hvordan du enn reiser. Det er hvordan du ordner deg, og hvordan du planlegger som gjør at du kan ha en billigere ferie.

Bruker du kredittkort som et alternativ i ferie, bør du mulighet til å betale ned fakturaen før rentene begynner å løpe. Men om du ikke har økonomiske forutsetninger for å betale innen forfallsdato er det ikke å anbefale da det kan bli en kostbar affære. En fordel med kredittkort er at du får bra oversikt over hva du har brukt pengene på. 

Billig ferieHer er 5 tips

 • Sett opp et feriebudsjett og hold dette. Ta en sjekk iløpet av ferien om budsjettet holder og juster deretter.
 • Hold nede matkostnadene – mat er dyrt i Norge, har du mulighet til å velge overnatting med kokemuligheter kan du spare mange penger.
 • Ta med egen lunch – med en kjølebag kan du ta med god lunsj til stranden eller parken.
 • Velg billigere overnatting – velg camping, lei privat eller se om du har mulighet til å overnatte hos venner og familie.
 • Utnytt bonuspoeng og rabatter – Skal du fly eller bo på hotell? Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert  og gir dessuten mulighet for opptjening av bonuspoeng på fly, restauranter og hotell. Sjekk om du kan ta ut disse nå – eller spar opp til neste ferie. 

Og ikke minst: Utnytt bonuspoeng og rabatter – Skal du fly eller bo på hotell? Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert og lar deg opptjene bonuspoeng på fly, restauranter og hotell. Sjekk om du kan ta ut disse nå – eller spar opp til neste ferie. 

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


  Campingplass eller camping i telt – noen regler

  Campingplass eller camping i telt

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.