Hjem Reiseøkonomi Ferien du har kjøpt – ikke avbestill den ennå

Ferien du har kjøpt – ikke avbestill den ennå

av Reiseliv
ferien du har kjøpt

Ferien du har kjøpt kan du kanskje få til allikevel. Du må bare vente og se hva reiserådene fra UD blir. Forsikringsselskapene refunderer utgiftene hvis UD fortsatt fraråder reiser når i den tiden du skal dra. Følg hele tiden med på reiserådene fra UD.

Fremtind forsikring sier at du kan avvente situasjonen hvis du har billetter. De følger UDs reiseråd. –  Bestilte du reisen før 12. mars, kan du avvente en stund før du gjør noe mer, opplyser kommunikasjonsrådgiver Grete Trulsrud til den norske avisen Thailands Tidende i Pattaya.

Europeiske/If ber folk vente til så nærme ferien som mulig.

– Kundene kan avvente så nærme ferien som mulig med å avbestille, i håp om at UD åpner for reiser til det aktuelle landet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i If på spørsmål fra avisen. 

På websidene til Tryg, Frende og Gjensidige opplyses også at avbestillinger i forbindelse med Covid-19 dekkes.

Europeiske/If gir sju dager ekstra tid til å avbestille:

– Vår avbestillingsmodell er nokså unik på den måten at vi lar avbestillingsmuligheten være der så lenge UDs reiseråd står. I tillegg gir vi syv ekstra dager som en trygghet forkunden. Dette gjelder for reiser som ble kjøpt før reiserådet ble utstedt 14. mars. 

Europeiske reiseforsikring dekker de kostnadene som flyselskap/reisearrangør ikke dekker. Dette skriver de på sin webside:

Uansett om du velger å avvente eller avbestille nå, må du alltid ha avbestilt reisen hos flyselskap/reisearrangør og ha avklart hva du får refundert av dem, før du melder saken til oss. Det er kun det du eventuelt ikke får dekket hos dem, du kan søke å få dekket av oss.

Dersom flyselskap/reisearrangør kansellerer reisen din før du selv avbestiller, har du krav på full refusjon fra dem.

Vi dekker avbestillinger av reiser til hele verden, uavhengig av avreisetidspunkt, og som avbestilles hos flyselskap/reisearrangør i tidsrommet fra 12. mars og frem til 7 dager etter at UDs reiseråd opphører. Vi dekker utgifter som ble betalt før 14. mars, og som flyselskap/reisearrangør ikke er forpliktet til å refundere.

– Hvis norske myndigheter opprettholder reiserådet som fraråder reiser til resten av verden, vil dere på et tidspunkt vurdere å selge reiseforsikring til spesielle land som dere vurderer som sikre for nordmenn å reise til?

– Vi forholder oss utelukkende til UDs reiseråd når det gjelder hvor det er trygt for våre kunder å reise. Derfor kommer vi ikke til å gjøre endringer på vår praksis eller foreta egne vurderinger av sikkerheten.

Handeland sier at det går an å kjøpe enkeltreiseforsikring uten avbestillingsforsikring. Han legger til at på helårsforsikring kan reisen vare inntil 45 dager for forsikringer av typen Standard og 60 dager for Super. Man kan også kjøpe for reiser med lengre varighet, til en høyere pris.

Mange nordmenn drar på ferie uten reiseforsikring, selv om det ikke er noe myndighetene anbefaler:

Bransjen har over tid sett at rundt 20 prosent reiser uten forsikring, viser tall fra flere forsikringsselskaper.

7. mai opplyste statsminister Erna Solberg at det vil komme nye reiseråd senest 15. mai. De vil gjelde fra og med 1. juni.

Solberg har sagt at man risikerer at reisekarantenen kan vare til over sommeren, men den vil bli redusert fra 14 til 10 døgn. Dette må du forholde deg til i forbindelse med ferien du har kjøpt.

Forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell er blitt opphevet, men pr i dag frarådes utenlandsreiser for vanlige folk. Personer som har vært i utlandet, må i karantene ved hjemkomst.

Reisetips: Det også bli stor variasjon i hvilke land turister får lov å komme inn i på sommerfrie, i månedene fremover. Drømmer du for eksempel om badeferie i Thailand, så sjekk også reglene for å komme inn der.

Liker du artikkelen om ferien du har kjøpt, så gi oss en like på Facebook


Trenger du bil i sommer for å reise rundt og der du skal ha ferie, sjekk ut Leiebilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for ferie hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du drar på ferie. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss gjerne en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Sitte syk på ferieterrassen uten forsikring?

sitte syk

Du vil sikkert like disse artiklene også