Home Reiseøkonomi Kredittkort er beste venn i utlandet

Kredittkort er beste venn i utlandet

by Yvette-Marie Solem

Kredittkort er beste venn i utlandet: Som et nettsted som har fokus på reiseliv er det naturligvis på sin plass at vi også kommer med noen praktiske tips. Denne gangen har vi valgt å se litt på dette med økonomi, og da spesielt på hva slags betalingsmiddel man bør bruke i utlandet.

Når det gjelder bruk av penger i ferien så foretrekker veldig mange å bruke kort når de skal handle eller kjøpe varer, mens andre sverger til kontanter. Ingen av disse metodene er det noe å si på, men hvis man ønsker å bruke kort er det av ytterste viktighet at det aldri er debetkortet som brukes. Debetkortet er det vanlige bankkortet ditt som er knyttet til din bankkonto, og det beste alternativet blir derfor å bruke et kredittkort.

Kredittkort er beste venn, men ikke til finansiering av ferien

Før vi går videre må vi understreke at kredittkortet har fått veldig mye pepper i media som en følge av uvettig bruk av en god del mennesker, men det betyr på ingen måte at det er noe feil med kortet. Som et betalingsmiddel i utlandet er det uovertruffent, men det skal ikke finansiere ferien din fordi du mangler penger! Husk at regningen kommer i ettertid. Du legger derfor av penger til bruk i ferien som vanlig på din konto, men bruker kredittkortet når du er i utlandet. Når du kommer tilbake betaler du inn det du har brukt på kortet og du har dermed hatt en rentefritt lån som har gitt deg sikkerhet.

Hvorfor kredittkort?

Da er det endelig på tide å forklare hvorfor nettopp kredittkortet er så fantastisk å bruke i ferien, og her er det flere momenter som spiller inn.

Det aller viktigste med dette er at når du bruker kredittkortet til å betale med trekkes ikke pengene direkte fra bankkontoen din – det er banken som gir deg kreditt som betaler. Du har dermed sikret dine egne penger hvis du skulle bli utsatt for svindelforsøk, og banken fungerer som et mellomledd. Hvis dette skjer eller at kortet blir stjålet er det kredittkortselskapet som har ansvaret for å gå til rettslige skritt.

En annen god grunn er at du i etterkant av ferien har muligheten til å kontrollere alle transaksjonene du har gjort, og dermed sjekke om det har blitt gjort trekk av penger som ikke er godkjent av deg.

I tillegg til dette så kan det faktisk også være en god idé å betale dine flyreiser med kredittkort, for hvis f.eks. flyselskapet går konkurs og du har betalt billetten med ditt kredittkort, sørger finansavtaleloven for at du har rett til å kreve pengene tilbake fra den som har gitt deg kreditt.

Enkelte kortutstedere tilbyr også en inkludert reiseforsikring hvis du har betalt mer en 50% av reisens utgifter med kredittkortet ditt.

Som du ser: det er flere gode grunner til bruke kredittkortet aktivt når du er på ferie!

Liker du artikkelen Kredittkort er beste venn i utlandet?

Liker du artikkelen Kredittkort er beste venn i utlandet, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.