Home Reiseøkonomi Leiebil og priser, slik søker du beste resultat

Leiebil og priser, slik søker du beste resultat

by Per Henriksen
Leiebil og priser

Leiebil og priser kan være en jungel å lete frem i, ofte uten det beste resultatet. Reiseliv hjelper deg å finne frem til troverdige eksempler.

Vi kan bruke et eksempel at fire personer skal på to ukers ferie, og har valgt seg ut forskjellige opplevelser og reisemål. Og de vil sjekke ut om beste reisealternativ er en leiebil. For å ha nok plass til bagasjen mener de at en SUV bør være rette biltypen, men så er det at såpass store biler bruker mye drivstoff.

Diskusjonen går; hvem skal ta jobben med å søke opp biler hos alle utleiefirmaene og sette opp forslag og priser? Løsningen ligger i å benytte Leiebilguiden som gir nettopp den oversikten umiddelbart, og kommer opp med gode forslag til biltyper og de beste priser blant mange forskjellige bilutleiefirmaer i Norge.

Et par klikk og de får opp at Avis, Budget og Hertz har SUV-biler. Priser varier selvsagt helt ut fra datoer du velger, på samme måte som flybilletter. Men på en gitt dato for sommerferien 2020, ligger rimeligste pris på kr. 11 761, 40 hos Hertz for 16 dager, for en Nissan Qashqai. Her tilbys det i denne prisen ubegrenset kjørelengde, kollisjonsforsikring, tyveriforsikring, ansvarsforsikring, avbestilling og endring.

Blant SUV-ene er også Volkswagen Tiguan, Volvo XC60 og Audi Q5. Sistnevnte er dyreste alternativ hos Avis, og koster kr 19 618,23, og da visstnok med 20% rabatt beregnet allerede. Ellers samme forsikringer etc som hos Hertz, og fri kjørelengde.

Så da blir spørsmålet for disse fire om de vil kjøre en helt ok moderne Nissan Qashqai eller reise rundt med følelsen av at Audi Q5 er den stilen som passer dem best. For fire voksne med hver sin gode inntekt er det jo lite å spytte i ekstra for en Audi mens er de fire én familie med én inntekt er prisjakten på Leiebilguiden av større betydning.

Ja, det er dette med prisjakt da. Det finnes rimeligere alternativer enn SUV-biler. Vi kan finne frem til et eksempel hvor pris er avgjørende for om det blir leiebil eller ikke i sommerferien.

Økonomiklasse

Igjen er det kun et par klikk inn til oversikten over hva slags biltype du er på jakt etter. Økonomiklasse er et godt utgangspunkt. Her ser vi umiddelbart at i de angitte datoer, samme datoer som i søket etter en SUV, er det priser for 16 dager kr. 8 313.-. Det er ca 520 kroner døgnet for en Toyota Yaris hos Hertz, to dører, plass til fem personer og to kofferter. Ubegrenset kjørelengde og alle forsikringer som er nevnt for SUV-en tidligere i artikkelen.

Men den Yaris-en er liten. Kanskje du vil ha en større bil og går rett til dyreste som kommer opp i det som heter økonomiklassen. Du scroller nedover på siden og passerer Hyunda i20, Volkswagen Polo, Suzuki Swift og ender med en Citroen C3. Den har også fire dører, plass til fem personer men tar kun to kofferter (sukk..). Med alt av kjørelengde, service og forsikring som tidligere nevnt koster denne kr. 12 376,90 hos Avis. Og igjen er dette selskapet av en eller annen grunn ute med 20 prosent rabatt fratrukket midt i feriesesongen. Den policyen får Avis stå for. For deg som er ute etter den rette bilen er sluttsummen, biltypen og hva som er inkludert i leieprisen det som teller.

Dette er kun et par eksempler på hvordan du enkelt søker opp den leiebilen du trenger, helt ut fra hvor mange dere er og hvor mange dager dere skal leie, osv.

Noen tips når du leier

Leiebilprisen inkluderer en rekke forsikringer, og det er bra. Men sjekk litt hva som ligger i disse forsikringene. På Leiebilguiden ser du en knapp «Viktig informasjon» ved hver leiebil. Klikk her og du får opp et vindu for å sjekke ut depositum og hva som refunderes, egenandeler i forsikringene og annen forsikringsdekning, krav til fører og tilleggssjåfør og ID-er, betaling osv. Alt sammen viktig informasjon.

Når du henter bilen skal du sjekke grundig, særlig utvendig om det er skader eller riper i lakken. Ta bilder av bilen rundt hele, og detaljer av eventuelle skader. Husk å se etter steinsprutmerker i frontruta også. Er det noe du vil påpeke, så si i fra før du kjører. Når du parkerer bilen, og forhåpentligvis ikke har fått hverken småskader eller litt større merker et eller annet sted på bilen, så tar du igjen samme fotorunden og sørger for at omgivelsene kommer med slik at det er bevis på at bilen er på avleveringsplass. Det kan jo skje at noen dulter bort i bilen etter at du har gått og at du får skylda for skaden. Har du laget skade på bilen underveis, så sier du selvfølgelig i fra, og tar oppgjøret der og da.

Sjekk også innvendig at alle løse deler og bilens dokumenter er på plass, og at det ikke er noe annet som er revet i stykker eller ikke fungerer. Sikkerhetsbeltene, for eksempel.

Legg leiebilavtalen og kontaktnummeret til leiebilselskapet i hanskerommet, slik at det er lett tilgjengelig hvis du trenger det.

Ikke la andre en de som er registrert som sjåfører få kjøre bilen. Det kan gi forsikringsproblemer ved eventuelt skade.

Det skrives mye om å bli lurt ved leie av bil, men følg alle regler og tips, så er leiebil en utmerket reisemåte til akseptable priser, også når du skal på ferie i Norge.


Liker du denne artikkelen om leiebil og priser er vi glad for en like på Facebook

Når du vil sjekke leiebil og priser, sjekk ut Leiebilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for norgesferie Helly Hansen og handle online

Også på sommerferie bør du ta med seg lydbøker på tur i Norge. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Legg gjerne inn linker. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Unngå 5 feller med leiebil på ferie i Norge i år

Unngå 5 feller

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.