Home Reiseøkonomi Påskeferie og Covid 19 når du har ferie i Europa

Påskeferie og Covid 19 når du har ferie i Europa

by Trond Thorud
Påskeferie og Covid 19

Påskeferie og Covid 19 er det store spørsmålet når du skal ut på reise i Europa. Vil koronaviruset sette en stopper for påskeplanene også i år?

Her kan du lese om reiseforsikring, påskeferie og Covid 19

Allerede før påsken har startet, er det mange som vil trenge hjelp med avbestilling av reisen. Du kan også bli syk i løpet av ferien, enten du reiser her i Norge eller i utlandet.

I noen europeiske land er smitten på vei opp. Blant annet flere norske feriefavoritter, som Frankrike (Hovedbildet over fra Nice), Storbritannia og Italia. Verdens helseorganisasjon har disse tallene, og følger godt med. 

Reiselysten hos oss alle er blitt mye sterkere enn på samme tid i fjor. Og vi føler oss tryggere med vaksinedoser, at viruset er blitt mildere, og at du selv eller mange rundt deg har vært gjennom sykdommen og er motstandsdyktig mot eventuelle virus som kommer oss nær.

Hva skjer med reiseforsikringen når smitten øker under påskeferie og Covid 19?

Du har selvfølgelig også reiseforsikringen i orden, ikke sant? Men hva skjer dersom smitten øker? Hva sier reiseforsikringen om smitteøkninger. 

Skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen forteller at reiseforsikringen gjelder til alle land som ikke har reiseråd fra UD, akkurat som før pandemien. Den gjelder på samme måte som om du er vaksinert, eller ikke. Du får selvsagt hjelp hvis du blir koronasyk på tur. 

Men du bør sjekke om det er restriksjoner på reisemålet ditt, og sette deg inn i hvordan smittesituasjonen er der du skal feriere. Den norske reisealarmsentralen Falck Global Assistance hjelper tusenvis av nordmenn på reise årlig. De forventer også økt trafikk i påsken. 

Her forteller assistansesjef Gry Monica Hellevik at i tillegg til de vanlige reiseskadene, så forventer alarmsentralen at en del nordmenn blir smittet av korona enten før de reiser, eller mens de er på påskeferie.

Kan korona hindre hjemreise?

I løpet av vinteren i år var mellom 30 og 40 prosent av henvendelsene relatert til korona. Det kunne være egen sykdom, eller at de fikk en positiv test, slik at de ble forhindret fra å reise hjem fra ferie som planlagt. Alarmsentralen forventer at en del kan oppleve det samme kommende påsk. Det er fortsatt mange regler og restriksjoner for å reise når du er smittet med korona. 

Har du reiseforsikring, vil de fleste forsikringsselskaper hjelpe deg med å forlenge hotelloppholdet, bistå med ny hjemreise eller legehjelp i utlandet i påsken.

Skadesjefen i i Frende Forsikring, Petter Lassen tror også at de «gode gamle» reiseskadene blir hyppige igjen i år. 

Typiske skader for påsken er luftveisinfeksjoner, halsbetennelse og bronkitt. Bruddskader og sårskader er en annen gjenganger, sammen med mageinfeksjoner. 

Flyturer, temperaturforskjeller, mindre søvn og en annen bakterieflora kan også påvirke helsetilstanden din når du er reise. 

2019 var den siste normalpåsken før korona kom. Falck Global Assistance har en statistikk som viser tydelig hvor de fikk flest saker fra det året. 2020 ble tidenes skadeår på reise. Reisevirksomheten var lav, men mengden avbestillinger var ekstremt høy. 

Hvilke reisemål er nordmenns feriefavoritt? 

Overraskende er det ikke, at påskefavoritten er Spania. I tillegg til Norge.

1.     Spania – 22 prosent  
2.     Norge – 13 prosent 
3.     USA – 9 prosent 
4.     Tyrkia – 7 prosent 
5.     Frankrike – 5 prosent 
6.     Thailand – 4 prosent 
7.      Storbritannia – 3 prosent 
8.      Sri Lanka – 3 prosent 
9.      Italia – 2 prosent 
10.    Tyskland – 2 prosent  

Etter to år med strenge og inngripende reiseråd er det godt å kjenne på friheten til å gjøre mer som vi vil igjen. Skadesjefen hos Frende håper folk følger generelle råd som det er lurt å følge uansett. Utover det skal du ikke gjøre noe annet enn å storkose deg med en fin påskeferie. Enten du skal på hytta, til utlandet, besøke storbyer eller være hjemme. 

Liker du artikkelen om Påskeferie og Covid 19?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.