Home Aktuelt Slik søker du om ferielån

Slik søker du om ferielån

by Content Marketing

Drømmer du om en ferie, men har ikke muligheten for å finansiere den akkurat nå? Da kan et ferielån være noe for deg. Dette er forbrukslån man kan bruke til å finansiere ferier med, slik at du kan dra ut og reise når det passer seg.

Fordeler med ferielån

Noe som gjør at dette lånet skiller seg ut, er at man kan bruke det på reiser, slik at du kan feriere om du ønsker det. Du kan søke opp til 600.000 kroner med ferielånet uten sikkerhet, noe som gir deg muligheten til finansiere de aller fleste ferier. Det er også enkelt å få tak i et slikt lån. Så lenge du møter alle kriteriene som låntaker stiller, så skal du som regel få godkjent søknaden din. Søknaden tar typisk noen virkedager, og når pengene er på konto kan du bruke de fritt til å finansiere reiser. Husk alltid å sammenlign lån før du reiser på ferie, slik at du kan få lånet som passer din situasjon og dine krav aller best.

Ulemper med ferielån

Til tross for at det er mange fordeler med ferielån, så er det også et par punkter du må huske på som kan ansees som ulemper. Lengter du etter en vandretur i naturskjønne Wales? Så kan altså et ferielån hjelpe deg med å finansiere reisen, men da skal noen krav oppfylles. Slik som med alle lån skal også dette betales tilbake i sin helhet, i tillegg til gebyrer, renter og andre omkostninger. Du må ha en fast inntekt for å søke om lånet, og du kan oppleve at det er et minstekrav til inntektsnivå. Det ligger gjerne på rundt 200.000 kroner i året. For å være egnet til å søke om lån må du også være myndig, være registrert i folkeregisteret, og ikke ha noen betalingsanmerkninger på deg fra før.

Ferielån på 4 enkle steg

Det er enkelt å søke et forbrukslån som ferielån. Det kan være lurt å søke lån hos en låneformidler, slik at du kan bli opplyst om flere gode lånealternativer som du kan velge mellom. Pass på at du oppfyller alle kriteriene til långiveren og finn frem BankID. Deretter kan du følge disse stegene:

  1. Start med å sende inn søknad. Her skal du opplyse om ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og andre opplysninger banken trenger.
  2. Nå skal banken utføre en kredittsjekk for å bestemme om du er egnet til å søke om lån. Søknaden din blir sendt inn til flere banker.
  3. Deretter vil du få presentert flere gode lånetilbud som er tilpasset dine ønsker og den økonomiske situasjonen din.
  4. Velg og godkjent lånet du ønsker, og få deretter pengene utbetalt på valgt konto.

Nå er det opp til deg å bruke pengene slik du ønsker. Det kan være smart å lage et budsjett for ferien, og sørge for at du kun bruker det du har råd til. Mange sliter med å bemanne gjeld i etterkant av ferien, og derfor er det viktig at du har lagt en god og realistisk plan for hvordan du skal betale ned ferielånet du har fått.

Det er enkelt å søke et forbrukslån som ferielån

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.