Home Reiseøkonomi Sommerferien usikker, ikke kjøp reisen du kanskje ikke kan dra på

Sommerferien usikker, ikke kjøp reisen du kanskje ikke kan dra på

by Trond Thorud
Sommerferien er usikker

Sommerferien usikker, ikke kjøp reisen du kanskje ikke kan dra på. Det er fortsatt usikkerhet rundt vaksinesituasjonen, og da er det bli økonomiske fallgruver. Europeiske Reiseforsikring ønsker derfor å advare norske reisende.

Europeiske Reiseforsikring opplever nå en solid økning i antallet henvendelser fra kunder som planlegger å reise utenlands i årets sommerferie. 

– Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

– Utenriksdepartementets (UD) reiseråd gjelder fortsatt, og det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, får du ikke gyldig forsikring hvis du reiser. Og du får heller ikke dekket avbestillingskostnader. Ergo risikerer du å bli sittende igjen med regningen for en tur du aldri får dratt på, sier han.

Vaksinen gir ikke automatisk gyldig reiseforsikring

Det er UDs reiseråd som legger premissene for hvor en reiseforsikring er gyldig og ikke. Foreløpig er norske myndigheter sparsomme med opplysninger når det gjelder hva som vil skje med reiserådet etter hvert som nok nordmenn er vaksinert, eller hva slags påvirkning et eventuelt vaksinepass i EU vil ha på reisevirksomheten.

– Hvorvidt man er vaksinert eller ikke har faktisk ingenting å si for gyldigheten til reiseforsikringen. Dette er det UDs reiseråd som regulerer. Derfor er vi veldig spente på hvordan dette rådet vil påvirkes av vaksinesituasjonen fremover, sier Handeland.

– I mellomtiden er vi veldig opptatt av at kundene våre skal vite om den falske tryggheten den dynamiske vaksinekalenderen gir. Det er vel og bra med en optimistisk innstilling, men utrolig kjedelig å betale titusenvis av kroner for en reise du aldri får dratt på, fortsetter han.

Europeiske Reiseforsikring mener det er på tide at UD deler noen av sine tanker rundt hva som vil skje med reiserådet på sikt.

– Vi tror det er mange som hadde satt pris på å vite litt om hva som er planen med reiserådet fremover. Vil det bli lettelser for alle? Vil rådet og dermed reisekartet tilpasses et kommende EU-vaksinepass, slik at de vaksinerte får reise? Kanskje er det på tide at UD letter litt på sløret og deler noen tanker eller mulige scenarier, sier Handeland.

Liker du artikkelen Sommerferien usikker?

Liker du artikkelen Sommerferien usikker, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.