Hjem Reisetips Fotballtur – Reis til England denne julen

Fotballtur – Reis til England denne julen

av Hilde Halvorsen

Fotballtur: I motsetning til de andre store europeiske ligaene fortsetter seriefotballen å rulle i England i løpet av julen. For mange nordmenn har det nærmest blitt en tradisjon å valfarte over Nordsjøen i forbindelse med juletider, og nå har du også anledning til å være med på moroa.

Kampene på 2. juledag har en enorm tradisjon på de britiske øyer, og kan sammenlignes med 16.mai-runden i Tippeligaen. I tillegg spilles det også to hele runder i løpet av nyttårshelgen, noe som betyr at du kan få med deg mange godbiter.

Høydepunkter denne julen

2. juledag finner to av kampene sted i London. Både Arsenal og Chelsea spiller hjemme denne dagen mot henholdsvis West Bromwich og Bournemouth. I tillegg tar Manchester United imot Sunderland på Old Trafford. Sistnevnte kommer til å bli et interessant oppgjør, ettersom det er første gang David Moyes vender tilbake til Manchester som trener for et motstanderlag. Du kan også supplere kampen på stadion med spill på nettet om hva resultatet skal bli. Sunderland har vunnet to strake kamper, men du får fortsatt gode odds på at Black Cats stikker av med tre poeng i de fleste kampene i Premier League.

Nyttårsaften er det duket for et skikkelig storoppgjør når Liverpool tar imot Manchester City på Anfield Road. Dette har vist seg å være to av de sterkeste lagene til nå i sesongen, og vinneren av denne kampen kan fort få en stor fordel i kampen om seriemesterskapet. Hvis nyttårsfesten ikke ble for knallhard, kan du få med deg londonderbyet Arsenal–Crystal Palace på årets første dag. Blir det vanskelig med billetter her, kan du ta undergrunnsbanen opp til Watford hvor hjemmelaget tar imot Tottenham.

2. januar er en offentlig høytidsdag i England, og det blir derfor spilt seks kamper denne dagen. Hvis du har base i London, kan du oppleve West Hams hjemmekamp mot Manchester United. Runden fullføres med kveldskamper på tirsdagen og onsdagen, hvor Tottenhams hjemmekamp mot Chelsea fortoner seg som den mest interessante.

2016-11-25-fotballtur-1

Gjør unna familieselskapene 1. juledag, sånn at du har tid til å få med deg engelsk toppfotball. Bilde: Dom Fellowes

Hvordan får jeg billett til kampene?

Det er ikke til å stikke under en stol at det er stor rift om Premier League-billetter, og da særlig hos de store klubbene. Grovt sett er det tre måter å skaffe seg billetter på. Den første er å bli medlem av klubben du ønsker å kjøpet billetter av. Her må du ofte betale en avgift på et par hundre kroner, men du øker billettsjansene dine betraktelig på denne måten. Den andre muligheten er å melde seg inn i den norske supporterklubben til laget du ønsker å se. Supporterklubbene har nemlig flere sesongkort på de største lagenes hjemmebaner, og du har derfor en god mulighet til å skaffe deg billetter på denne måten. Det tredje alternativet er å kjøpe av et av de mange reisebyråene som spesialiserer seg på engelske fotballreiser.

Transport i England

England har noen av Europas billigste tog- og bussbilletter mellom de store byene, og det anbefales at du bruker ett av disse transportmidlene hvis du lander i London og skal reise til en annen plass i landet. For å få fatt i de billigste billettene er det helt nødvendig å bestille på nettet så tidlig som mulig. Lengre togreiser bør aldri kjøpes på stasjonen, ettersom dette er mye dyrere. Hvis du er en skikkelig tøffing, kan du også ta buss mellom London og populære destinasjoner i landet. Selskapene Megabus og National Express selger ofte billetter helt ned i 10 kroner for en enveisreise.

Klikk på bildet,
se stort format på Reiseliv Flickr

2016-12-19-rl-leo-messi-1400

Leo Messi fra Barcelona FC i oppløp i
en kamp mot Sheffield.
© Lukas Blazek | Dreamstime.com

Du vil sikkert like disse artiklene også