Hjem Reisetips Reiseforsikring dekker ikke alltid mobilen din

Reiseforsikring dekker ikke alltid mobilen din

av Per Henriksen

Fire av ti tror reiseforsikringen dekker skader på mobiltelefonen. Det gjør den ikke.

Reiseforsikring: I tillegg tror nær halvparten av de under 30 år det samme, viser en ny undersøkelse Opinion har utført for KLP Skadeforsikring.

Mange oppdager det først når det er for sent. Mobiltelefonen som faller i gulvet og blir knust ved et uhell, erstattes ikke på en vanlig reiseforsikring.

– Vi får daglig telefoner fra kunder som lurer på om reiseforsikringen dekker knust skjerm og uhell med mobilen. Men reiseforsikringen dekker dessverre ikke slike hendelige uhell. Derimot dekkes hendelser som kantring med kano og trafikkuhell der mobilen blir skadet, forteller Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring.

Dersom mobiltelefonen blir stjålet, derimot, får du erstatning. Sjekk vilkårene i din forsikring for å se hva du får igjen.

– Hvis du blir frastjålet mobilen på reise, må tyveriet meldes til det lokale politiet så fort som mulig. Ta med deg en skriftlig bekreftelse på anmeldelsen. Får du ikke gjort det, må tyveriet meldes til norsk politi så fort du kommer hjem, sier Wulff-Nilsen.

Pakk viktige ting riktig

Wulff-Nilsen minner om at ikke bare mobilen, men også elektroniske gjenstander som PC, nettbrett og andre verdisaker skal legges i håndbagasjen under fly- og togreiser.

Hvis de blir ødelagt eller borte under transport i innsjekket bagasje, vil du risikere at du ikke får dekket noe og det kan dreie seg om mange tusen kroner.

– Skulle du være så uheldig å få mobilen frastjålet mens du er på ferie, skal vi hjelpe deg så godt vi kan etter du har meldt tyveriet til oss. Selv om vi mottar skadesaker hver dag der folk får frastjålet mobilen sin, er det uansett lite sannsynlig at du blir utsatt for det. Ta normale forholdsregler så kan du nyte ferien uten slike hendelser, sier Robin Wulff-Nilsen.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Reiseforsikring: Det var den ferien…

 

Du vil sikkert like disse artiklene også