Home Spania Las Palmas på Kanariøyene er ingen kjedelig by

Las Palmas på Kanariøyene er ingen kjedelig by

by Reiseliv
Las Palmas 0901 Hoved

Las Palmas på Kanariøyene er en spennende by. Her finner du alt fra historie, folklore, god mat og vin, strender og kveldskos.

Byen er hovedstaden for provinsen med de tre øyene Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria og kalles derfor provinshovedstad. I over 500 år har hovedstaden vært en pulserende internasjonal storby og et knutepunkt for all internasjonal sjøfart med en av Europas største havner, Puerto de las Luz.

Las Palmas ble grunnlagt i 1478 av den spanske hærfører Juan Rejon. Juan Rejon var den første erobrer som ble sendt av kongen Fernando og dronningen Isabella av Spania med mål om å erobre Gran Canaria. Hovedstaden fikk navnet Las Palmas, oppkalt etter alle palmene som da sto i området.

Las Palmas på Kanariøyene er ingen kjedelig by

Mer enn fem hundre år etter den spanske erobringen av øya, er Las Palmas nå en storby med ca. 400.000 innbyggere. Hovedstaden tilbyr alt av historie og kultur i den gamle bydelen Vegueta. Og her har du den tre km lange naturlige sandstranden El Canteras.

El Canteras-stranden er byens stolthet og innbyggerne ser på stranden som en gave. Korallrevet La barra ligger like utenfor og tar imot for store bølger som kommer inn fra havet. På den nordvestlige delen av stranden ligger det flotte konserthuset Alfredo Kraus. Dette er oppkalt etter øyas kjente tenor.

Langs den flotte strandpromenaden er det mange restauranter og kiosker. Spesielt på kveldstid er det et yrende liv her når lokalbefolkningen skal ut for å spasere, trimme eller spise tapas på en av de lokale restaurantene som ligger langs stranden.

Gode lokale restauranter

Gode lokale restauranter er det mange av i denne gamle bydelen Vegueta. Her ligger også katedralen Santa Ana. Denne var den første spanske katedral bygget utenfor det spanske fastland.

Katedralen var også det første artistiske byggverk som ble bygget på befaling av den spanske kongen like etter at øya var erobret. Selve byggearbeidet startet på begynnelsen av 1500-tallet, men stod først ferdig fire hundre år senere.

Fra dette punktet kan du lett spasere opp gaten mot Plaza del Spiritu Santo hvor museet Museo Canario ligger. Museet tar for seg den førspanske kulturen og er absolutt en referanse for de som er interessert i å vite litt mer om urbefolkningen på øya og hvordan de levde.

Oppdageren Christofer Columbus

Kanskje det mest interessante av alle museer og utstillinger i Vegueta er Casa Museo de Colon. Dette tar for seg oppdageren Christofer Columbus´ reiser og besøkene han gjorde på Gran Canaria. Columbus brukte Gran Canaria som base under tre av sine reiser til Amerika, inkludert oppdagelsen av Amerika i 1492.

Selve huset til museet Casa Colon var på slutten av 1400-tallet bebodd av hovedstadens guvernør som inviterte Columbus til å bo her under sin første reise. Columbus reparerte masten på den ene av skutene, La Pinta, i Las Palmas hvor ressursene fantes. Huset hans ble senere pusset opp og sto ferdig som museum i 1956, og fikk navnet Casa Colon som betyr huset til Columbus.

Like ved Christofer Columbus’ hus ligger senteret for moderne kunst CAAM. Utstillingene skiftes ut ofte og museet er i dag det største moderne kunstmuseet på øya.

Gjør et folklorebesøk i Pueblo Canario

For deg som ønsker å oppleve litt mer av den kanariske kulturen, er det verdt å gjøre et folklorebesøk i Pueblo Canario som betyr liten kanarisk landsby. Pueblo Canario ligger i Ciudad Jardin i den vakre parken, Parque Doramas og består av en stor terrasse hvor det hver søndag vises typisk kanarisk folklore.

Folkloren starter kl. 11:30, men det er alltid greit å komme litt før for å få en god plass. Restauranten her tilbyr mat og forfriskninger under opptreden og rundt selve terrassen ligger det forskjellige kanariske håndverksforretninger.

I Pueblo Canario ligger også museet til den kjente kanariske maler Nestor Martin Fernandez de la Torre (1887-1938). Utstillingen viser frem Nestors verk.

I Santa Catalinaparken sitter byens pensjonister å spiller kort og domino. Rundt terrassen ligger cafeer og kiosker. I Santa Catalinaparken finner vi det vitenskapelige museum Elder. Selve parken tas i bruk under karnevalet i Las Palmas i januar og februar. I sommermånedene opptar danse- og teaterfestivaler denne store terrassen.

Mye mer om Spania:

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.