Home Spania Mallorcas gamle jernbane fra Palma og gjennom sjarmerende landsbyer

Mallorcas gamle jernbane fra Palma og gjennom sjarmerende landsbyer

by Reiseliv

Fra Mallorcas hovedstad Palma til den sjarmerende landsbyen Sóller i Tramuntana-fjellene kan du oppleve en av øyas eldste jernbaner. Her går et koselig tog som frakter turister gjennom det pittoreske landskapet og stopper ved en rekke av øyas attraksjoner.

Med sitt historiske sentrum og unike arkitektur regnes byen Sóller som en av Mallorcas hyggeligste byer. En av byens mest sjarmerende attraksjoner er det gamle Sóller-toget, som i dag brukes av reisende til å utforske byen. 

På begynnelsen av 1900-tallet hadde Sóller en blomstrende industri og et stort antall appelsinplantasjer. Imidlertid hindret det fjellrike terrenget rundt byen transport av reisende og varer til havnen i Palma og andre byer på øya, som allerede hadde begynt å utvikle et nettverk av jernbaner.

Men i 1912 ble det omsider etablert en jernbanelinje som forbandt Sóller med Palma, og allerede året etter ble det etablert en trikk som gikk helt ned til vannet i Port de Sóller.

Togstrekningen en populær utflukt

I dag er togstrekningen en populær utflukt. På den timelange turen går jernbanen gjennom det naturskjønne mallorkanske landskapet og blant annet innom den sjarmerende byen Bunyola, Tramuntana-fjellene og Alfàbia-fjellene. 

Reisen kan begynne på Sóller jernbanestasjon, som i seg selv er verdt et besøk. Her er fem rom satt av til utstilling av verker av Miró og Picasso. Tre rom viser en serie karakteristiske Miró-bilder, og to rom viser keramikk av Picasso. Det er gratis inngang.

Det er seks daglige avganger fra Palma til Sollér mellom kl. 10 og kl. 19, og åtte daglige avganger fra Sóller til Palma mellom kl. 9 og kl. 19.30. Prisene avhenger av tid og rute, men starter fra ca. 115 kroner.

Les også disse artiklene

* Mallorca med mange muligheter for ferie på hesteryggen
* Tradisjonelle feiringer på Mallorca – Sant Antoni-festivalen og Sant Sebastià
* Mallorca er badeferie, men kan også gir deg spennende opplevelser  

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.