Home Spania Skiferie i Dolomittene i Italia er et gigantisk skiområde

Skiferie i Dolomittene i Italia er et gigantisk skiområde

by Reiseliv
Skiferie Dolomittene Italia

Dolomiti Superski er et gigantisk skiområde som strekker seg over flere regioner. Her kan du bruke det samme heiskortet. Totalt er det mer enn 450 heiser. Og nesten 1 200 km løyper, fordelt på ulike skisteder. Disse er ofte bundet sammen med hverandre, i regionene Trentino, Sør-Tyrol-Alto Adige og Veneto.

Det å gå på ski i Italia er en sann glede både for skientusiaster og naturelskere, soldyrkere og ikke minst gourmeter.

Her er noen nyheter fra et knippe skidestinasjoner rundt de ikoniske Dolomittene, fjellmassivene som står på Unescos verdensarvliste.

Tilbudene i tillegg til tradisjonelle skiturer er mange. Vel verd å nevne er Val Gardenas “Special Alpine Nights” som tilbyr langrennsski eller snøsko-turer under stjernehimmelen i måneskinn.  

Middag på fjellhytta, eller naturopplevelser høyt til fjells. For eksempel å stå opp tidlig for å se soloppgangen farge Dolomittenes fjellvegger rosa. Frokosten spiser du spiser de der oppe i høyden.

Førstemann ut på nypreparerte løyper

Så gjelder det å være førstemann ut på nypreparerte løyper, som tilbys på flere steder i dolomittfjellene.

Før årets sesong er det gjort en skikkelig oppgradering i regionen for å gi snøgaranti. Helt nye og sterkere snøkanoner er på plass. Trentino garanterer nå at alle destinasjonene er åpne fra 11. desember, takket være disse investeringene. 

Alta Badia med den sentrale byen Corvara, har med sitt fokus på holdbarhet implementert et kretsløp av regnvann til snøkanonene Med SnowMan-teknologien bruker de sensorer til å regulere snøproduksjonen i passe mengder. I tillegg til at de fortløpende gir informasjon til skiløperne om snøstatus i ulike deler av løypene. 

Selve bakkene har fått en overhaling. Skipassasjer er blitt utbedret og gjort bredere, for eksempel i Gaggia i Paganella.  Nye utforkjøringer er på plass, blant annet ny, svart løype i Kronplatz. 

Heisene har også fått effektive løsninger på mange måter, for eksempel i San Martino di Castrozza, et av Italias eldste skisenter, der en ny heis binder sammen to skiområder. Snowpark Dosson i Paganella har blitt utvidet ytterligere, både for de virkelig erfarne og for de som er nybegynnere på freestyle-ski.

Nok av kaffebarer og mat i skibakkene

Det er en selvfølge å kunne spise godt. Også i bakken der kaffebarer og restauranter ligger lett tilgjengelig. Disse tilbyr velsmakende retter av mange slag.

Å gå for en tidlig lunsj og etterpå få bakkene nesten for seg selv utover ettermiddagen når italienerne samles for sin lange lunsj. Da kan du nyte ettermiddagen i solveggen, er et hett tips for den som vil kjøre intensivt. 

Skistedet Latemar Ski Centre mellom Val di Fiemme i Trentino og Sør-Tyrol har fått et nytt og spennende gastronomisk tilskudd, med panoramarestauranten In.Treska på 2 200 meters høyde.

Spis deg videre i høyden via Chalet 44 Alpine Lounge og restauranten In Alto ved fjellpasset San Pellegrini, med utsikt over Trentinos og Venetos topper, for så til slutt å lande på den nye høydebaren Terrace Bar ved Lagazuoi i Cortina d’Ampezzo.

Utnytt tilbudstidene

Felles for mange destinasjoner er gode tilbud i starten og slutten av sesongen. For eksempel bo sju netter på hotell, men betal kun for seks. Eller heiskort i seks dager, men betal for fem.

Hvis du kjøper heiskort online tidligere enn to dager før første skidag, får du 5% rabatt.

I Madonna di Campiglio i Trentino skal de i år prøve ut “Starpass”, et dynamisk heiskort hvor du begynner med en grunnkvote, og så fyller på etter hvor mye du bruker det.

Når den kjøpte kvoten nesten er tom, får du tilbud om påfyll. Det generelle tipset er at kjøp online ofte gir de rimeligste alternativene.

Altid nok av snø

Den beste skiferien er den som kjennes trygg. Mindreårige skiløpere må nå bruke hjelm i Italia. Og i bakken gjelder de samme promillegrensene som i trafikken.

Nå må man også ha en forsikring som dekker skade på tredjepart, det vil si hvis du skader andre i skibakken og de trenger helsehjelp.

Hvis du allerede har en forsikring hjemmefra som dekker dette, må du ta med deg forsikringsbevis på engelsk.

Hvis du ikke har dette, kan du kjøpe en midlertidig forsikring. Den koster 2-3 euro per skidag, og kan kjøpes online eller i forbindelse med kjøp av heiskort. Dette varierer fra sted til sted.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.