Hjem Gode svar på mange spørsmål Blir det flykaos i sommer også? Ja, sier eksperten

Blir det flykaos i sommer også? Ja, sier eksperten

av Reiseliv
Flyforsinkelser

AirHelp Score, verdens største rangering av flyselskaper og flyplasser, viser i år at det er det store forskjeller på flyselskapenes OTP, eller On-Time Performance. I sommer blir det viktigere enn noen gang å velge de mest punktlige flyselskapene. Du husker vel problemene i ferietiden i fjor?

– Mange velger ofte rimeligste selskap, men det kan lønne seg å velge et av de mer punktlige flyselskapene i perioder med mye forsinkelser. Det finnes utallige eksempler på flyreisende nordmenn som får sommerferien spolert på grunn av flykanselleringer, forsinkelser eller tapt bagasje – noe som også kan ha store økonomiske konsekvenser, sier landssjef for Airhelp i Norge, Andreas Hermansson.

Han har ikke tro på at fellesferien blir noe enklere for flyreisende nordmenn i år.

Flyselskapene har samme problemer i sommer som i fjor

AirHelp har analysert årets flytrafikk og legger frem sin prognose for sommeren 2019.

– Det er lite i vår omfattende flystatistikk som viser noe tegn til bedring. Tvert imot sliter selskapene og flyplassene med de samme utfordringene som i fjor, noe som betyr at feriereisende nordmenn nok må belage seg på lang ventetid og hyppige kanselleringer i sommer, sier Hermansson.

Airhelp forventer at flere titalls tusen nordmenn vil bli rammet av flyproblemer på reiser både i Norge og resten av Europa i sommer.

– Europeisk luftfart befinner seg i en svært vanskelig situasjon – en situasjon som må løses så raskt som mulig. Ansvaret ligger hos flyselskapene og flyplassene – samt i Air Traffic Control-rutinene. Nå må det tas grep for å komme ut av den negative trenden flytrafikken er inne i, sier Hermansson.

– Å være tidlig ute er viktig, slik at man ikke opplever at flyet tar av når man står fast i køen til sikkerhetskontrollen. Husk også at det er lurt å begrense håndbagasjen – for mye bagasje i kabinen resulterer ofte i forsinkelser. Og dersom du ikke ennå har bestilt billetter – fly så tidlig som mulig på dagen. Da er det minst sjanse for forsinkelser, avslutter Hermansson.

Airhjelps tips til flyrisende i sommer

•          Når du planlegger hele reisen – ta høyde for at flyreisen kan være forsinket

•          Beregn god tid da trafikken er unormalt stor på flyplassene

•          Ta med forfriskninger, lesestoff og spill.

•          Begrens håndbagasjen da flyene gjerne er fulle

•          Om mulig, velg et pålitelig flyselskap og reis så tidlig på dagen som mulig. Statistisk gir dette mindre sjanse for å bli rammet av forsinkelser.

•          Gjør deg kjent med dine rettigheter dersom flyet blir forsinket

De mest og minst punktlige flyselskapene

Airhelp har laget en oversikt over de mest og minst punktlige flyselskapene som opererer i eller fra Norge (kun rutefly – ikke charterfly). Flyselskapene er målt på antall forsinkelser og kanselleringer, og er et utvalg av selskaper med mer enn 300 flyvninger fra norske flyplasser fra januar til ut mai.

flyforsinkelser flyselskaper

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om mulige flyforsinkelser sommeren 2019, så gi oss Like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Sverige og bestille direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Håndbagasje på fly – ulike regler hos flyselskapene

Kjenner du situasjonen? Passasjerer med for mange eller for stor håndbagasje. Flyselskaper har forskjellige regler, og greit å sjekke ut før du pakker.

Du vil sikkert like disse artiklene også