Home Gode svar på mange spørsmål Europas Covid 19 innreiseregler, her er en god oversikt

Europas Covid 19 innreiseregler, her er en god oversikt

by Per Henriksen
Covid 19 innreiseregler i europeiske land

Europas Covid 19 innreiseregler er varierende. Men viktig å vite for deg som planlegger en tur i Europa før sommeren er over. Generelt i de fleste land faller tallet på smittede, men Europa går fortsatt på tærne og frykter nye oppblomstringer. Restriksjonene i de fleste typiske turistland er fortsatt strenge. Dette er situasjonen per dato, men alt kan raskt endre seg.

I mange storbyer har fortausrestauranter åpnet, gatene har igjen fått et strøk av turisme, det er sommer sol, sandstrender surfing og kultur på gang. Ferie i Europa er igjen en mulighet for mange – men vær forsiktig og forberedt på strenge og endrede restriksjoner.

Det som truer mest nå Delta-varianten som dukker opp i land i hele verden. Turister fra blant annet Israel, Australia, New Zealand og Singapore kan allerede reise til Europa. Og siden 20. juni har også amerikanske borgere klart å gjøre det igjen. Fra 1. juli er reisebegrensninger opphevet for andre land som er valgt ut av EU-medlemslandene.

water, boat, bridge, canal, vacation, vehicle, romantic, italy, venice, historic, waterway, boating, veneto, gondola, ponte, watercraft, italian, gondolier, rialto, grand canal, Free Images In PxHere

Nedover er det en oversikt over de nyeste reglene de siste dagene i juli 2021, og den viktigste informasjonen.

Europas Covid 19 innreiseregler

Den europeiske union
En oversikt over EUs reisetiltak, inkludert informasjon om EUs digitale Covid-sertifikat, er tilgjengelig via EU-kommisjonens nettsted. Detaljert informasjon om karantene regler, testkrav og mer i EUs 27 medlemsland – sammen med ikke-EU Schengen-land Sveits, Liechtenstein, Norge og Island – kan nås gjennom EU-plattformen Reopen. Du kan også laste ned EU-smarttelefonappen Reopen for oppdatert informasjon mens du er på farten.

Vær oppmerksom på at hvert medlemsland opprettholder sine egne regler for å gi innreise til tredjelandsreisende som allerede er innenfor EU eller Schengen-sonen. Medlemsstatene kan kreve en negativ Covid-test ved ankomst, eller gi mandat til karantene etter innreise. I tillegg har EU-landene implementert et bredt utvalg av regler for sosial distansering, portforbud og maskeringsregler.

EU har tatt i bruk et trafikklyssystem som de fleste av oss forstår, med grønt, gult og rødt. Dette er noe reisende bør forholde seg til.

Tyskland

Over hele Tyskland har koronavirusinfeksjoner i utgangspunktet falt drastisk og falt til bare fem tilfeller per 100.000 innbyggere i løpet av syv dager i snitt tidlig på sommeren. I slutten av juli hadde antallet steget til ti tilfeller, med økning av smittetilfeller rapportert i noen områder. Før du går ombord i et fly til Tyskland, må du som hovedregel presentere enten et negativt testresultat, bevis på vaksinasjon eller dokumentasjon som viser at de har kommet deg over Covid-19. Før du reiser, må du også registrere deg digitalt. Kommer du fra angitte risikoområder, regioner med høy forekomst og territorier preget av virusvarianter, møter du følgende: Ankomster fra risikoområder må i karantene i 10 dager, men kan du kan slutte å isolere deg hvis du produserer et negativt testresultat, vanligvis den femte dagen.

Tyskland klassifiserer for tiden Storbritannia, deler av Irland og Danmark, Hellas, Spania, Nederland og noen ikke-EU-regioner som Thailand og Maldivene som slike risikoområder.

Det viktig å følge hygienebestemmelser, holde minimumsavstand på 1,5 meter fra andre, og bruke en kirurgisk ansiktsmaske i lukkede rom, offentlig områder og ombord i offentlig transport, sier Europas Covid 19 innreiseregler.

Frankrike
Avhengig av hvor du reiser fra, er det visse standarder å oppfylle. Alle som ankommer Frankrike fra et EU-land må fylle ut et skjema som sier at de ikke har Covid-symptomer i tillegg til å bevise full status for vaksinasjon eller gjenoppretting (fra de siste seks månedene) eller en negativ PCR-test tatt i løpet av de foregående 72 timene. De samme reglene gjelder for personer som kommer inn fra Frankrikes grønne listeland, herunder Norge.

Det nærmer seg tider da vi igjen kan rusle rundt på markeder i Paris. Video: Jonathan van Bilsen

Det franske offentlige livet går gradvis tilbake til en normalitet – men hovedsakelig for de som er vaksinert, men landet frykter Delta-varianten. Siden 21. juli har adgang til kulturelle steder ikke lenger vært mulig uten forhåndsbevis for vaksinasjon. Fra 1. august vil tilgang til fjerntog, busser, restauranter, kafeer og kjøpesentre også bare være mulig med vaksinasjonssertifikat eller negativ PCR eller test som ikke er mer enn 48 timer gammel.

God hygiene og sosiale distanseringsregler er viktig. Det er ikke lenger obligatorisk å bruke masker offentlig. Å dekke til munnen og nesen er imidlertid fortsatt obligatorisk når du er innendørs og når du reiser med offentlig transport.

Italia
Forekomsten øker igjen i Italia,men hvis du reiser inn i Italia fra et EU-land eller Schengen-sonen, møter du ikke møte store problemer ved grensekontrollen. Men du må fremvise et passasjerlokaliseringsskjema og bevis på enten full vaksinasjon, friskmeldt fra korona, eller et negativt PCR eller antigentest fra de siste 48 timene. Det digitale EU-sertifikatet er også den foretrukne dokumentasjonsformen.

Reisende fra Storbritannia må inn i fem dagers karantene og bli testet igjen på slutten av den.

Barer, restauranter og andre etablissementer er åpne, med uteservering og innendørs sitteplasser tillatt. Svømmebassenger har åpnet igjen, i likhet med treningssentre, spa og fornøyelsesparker. Maskering er fortsatt obligatorisk på lukkede offentlige steder, overfylte uteområder og på offentlig transport. Sosial distansering anbefales. Noen av strendene krever forhåndsbestilling for å sikre sosial avstand mellom solplassene, og det kreves en minimumsavstand på 1,50 meter.

Spania
Spania registrerer noen av de høyeste antall tilfeller per innbygger i alle EU-land. Regioner som Andalusia og Catalonia rapporterer spesielt høye infeksjonsrater, det samme er de Baleariske øyene. Noen land, som Tyskland, krever derfor nå obligatorisk karantene ved retur fra Spania. Likevel kan besøkende fra EU og Schengen-sonen som er ivrige etter å få tak i spanske tapas og solskinn, gjøre det, da landet gjenåpnet grensene for turister 7. juni. For å komme inn i landet, må alle reisende fylle ut et helseskjema før reisen. Ved ankomst må de også vise enten et sertifikat for full vaksinasjon, friskmeldt fra Covid-19 eller negativ PCR eller antigen test – utstedt innen 48 timer før ankomst.

De fleste restriksjoner på vanlig liv blir opphevet, selv om disse varierer etter region. Nattklubber kan åpne i områder der forekomsten forblir under 50, men bruk av dansegulvet kan bare være tillatt utendørs. Masker må brukes i klubber, og det er portforbud på plass som begynner klokken 03.00.
Over hele landet må masker brukes på lukkede offentlige rom og på offentlig transport, men er ikke nødvendige utendørs og hvor som helst den minste sosiale avstanden på 1,50 meter kan håndheves. Restauranter krever fortsatt bruk av masker – unntatt når du spiser.

Storbritannia
Mange regjeringer, inkludert Tyskland, ser på Storbritannia som et område med høy forekomst, med reisevarsler og karantene når de er tilbake på plass. Etter UEFA Championship-finalen i London, registrerte Storbritannia mer enn 40 000 nye koronatilfeller innen en dag etter. De fire nasjonene England, Skottland, Wales og Nord-Irland har vedtatt et trafikklyssystem som ligner EU-modellen, og kategoriserer land i høy-, middels- og lavrisikosoner. Opptakskrav og karantene regler varierer i hver av regionene, og er gjenstand for rask endring. Forsikre deg om at du får den siste informasjonen hvis du planlegger å reise til Storbritannia.

Hellas
For alle som drømmer om å rømme til Middelhavet, besøke gamle monumenter, eller bare øyhopping, har Hellas gradvis åpnet sine grenser for mange besøkende siden midten av mai. Innbyggere i EU og land i Schengenområdet kan besøke Hellas som turist. Alle som kommer inn i landet må fylle ut et digitalt passasjerlokaliseringsskjema senest 48 timer før ankomst. En QR-kode vil være en del av dokumentet som genereres av skjemaet, som du må vise ved grensekontroll. Unnlatelse av å produsere QR-koden kan resultere i en bot på € 500. Du må også presentere enten en negativ molekylær PCR- eller antigentest, bevis på at du er sykdomsfri eller bevis på vaksinasjon (minst 14 dager må ha gått siden den andre dosen av vaksinen ble administrert) ved siden av passasjerlokaliseringsskjemaet.

Den greske regjeringen har opphevet de fleste koronavirusrestriksjoner. Imidlertid forblir et nattforbud i kraft fra 1:30 til 5:00 og museer og andre steder for masseturisme forblir stengt. Tavernaer har åpnet sine uteområder, mens avstandsregler må overholdes på strender og ansiktsmasker er obligatoriske på alle offentlige arenaer.

Østerrike
Alle som vil inn i Østerrike må presentere enten en negativ test, bevis på at du er sykdomsfri eller vaksinasjon. En person regnes som vaksinert 22 dager etter å ha mottatt sin første dose. Hvis du ikke kan oppgi noen av disse dokumentene ved ankomst, er du underlagt en bot på 90 euro. Restauranter, hoteller, teatre og sportsanlegg har alle åpnet igjen. Det samme gjelder nattklubber, som har åpnet igjen. De fleste slike steder krever imidlertid at du legger igjen personlige opplysninger for sporingsformål om nødvendig. Siden 1. juli er det ikke lenger obligatorisk å bruke masker, og sosiale distanseringsregler er opphevet.

Ansiktsmasker er imidlertid fortsatt påkrevd på offentlig transport, i butikker og i offentlige kontorer.

Kroatia

Personer som ikke har EU-sertifikat, må produsere et negativt PCR-testresultat, et raskt antigentestresultat, et offisielt sertifikat som viser at de mottok to doser vaksine brukt i EU-land eller et sertifikat som viser at de har kommet seg fra Covid-19 og har fått en dose av vaksinen. Disse nye tiltakene har ført til lange trafikkork ved grenseovergangene tidlig i juli. Cafeer, barer, restauranter, bakerier og kasinoer er åpne til midnatt. Restauranter har lov til å ta imot gjester i innendørsområdene, bortsett fra kafeer uten matservering, som bare har lov til å servere utenfor. Kroatias strender er underlagt visse tilgangsbegrensninger.

Nederland
Reiser du inn fra Tyskland eller andre Schengen-land over land, trenger du ikke å vise en negativ PCR- eller antigentest, og du må heller ikke i karantene. Hvis du reiser med fly, må enkeltpersoner fylle ut et helsedeklarasjonsskjema. Nattklubber er stengt, mens fritidsanlegg opererer med kapasitetsbegrensninger og begrensede åpningstider, underlagt regler for hygiene og sosial distansering. Disse inkluderer restauranter, museer og butikker. Besøkende er også pålagt å legge igjen kontaktinformasjonen for sporing av formål de fleste steder. Masker er fortsatt obligatoriske. Disse strengere reglene er satt til å gjelde til minst 13. august.

Portugal
Byområder er nå underlagt visse begrensninger på grunn av Delta-varianten. Den portugisiske regjeringen har gjeninnført nattforbud i deler av landet; innbyggere i Lisboa og av 45 andre kommuner må være hjemme fra kl. til klokka 05.00 i helgene inntil videre. Det er også et reiseforbud mellom hovedstadsregionen, som er spesielt berørt, og resten av landet. I visse områder må restauranter stenge i helgene allerede kl 15.30. I tillegg til Lisboa, er det 16 andre byer som er berørt av denne spesielle begrensningen – samt Albufeira-regionen i Algarve, som er populær blant turister.

Sveits
Sveits har åpnet hotellene, museene, butikkene, teatrene, kinoene, dyreparkene og fornøyelsesparkene for besøkende allerede i begynnelsen av juni. Siden 28. juni har maskekravet blitt lettet på i utendørsområder inkludert togstasjoner. Det er ikke flere begrensninger på gruppestørrelser på restaurantterrasser, og de som har EUs Covid-sertifikat, har til og med lov til å gå på nattklubber og delta på arrangementer med opptil 5000 deltakere.

Alle som kommer inn i Sveits må registrere seg elektronisk og vise en negativ test.

Danmark
Danmark krever en negativ Covid-19-test fra alle som kommer inn i landet. Besøkende er også pålagt å ta en ny test gratis før du forlater flyplassen. Landet følger EUs trafikklyssystem, som betyr at fullvaksinerte innbyggere fra et grønt, gult eller gult land er unntatt fra denne obligatoriske testen ved ankomst. I tillegg er barn under 15 år ikke pålagt å bli testet, og heller ikke fullvaksinerte personer hvis den siste dosen var for mer enn to uker siden. Ganske unikt godtar Danmark bare personer som fikk AstraZeneca for sin første vaksinasjon som fullvaksinert hvis deres andre vaksinasjonsdose var en mRNA-vaksine (Moderna, Pfizer / BioNTech).

I Danmark kan vi lese om Europas Covid 19 innreiseregler at masker ikke lenger er obligatorisk, de eneste unntakene er flyplasser og offentlig transport. I offentlig transport planlegges maskeringskravet 1. september. Restauranter og puber har lov til å holde åpent til kl. 02.00. Butikker er åpne i hele Danmark, og kafeer, restauranter og barer har også lov til å betjene kunder innendørs – men bare hvis gjestene kan bevise full vaksinasjons- eller gjenopprettingsstatus eller vise et negativt testresultat.

Liker du artikkelen om Europas Covid 19 innreiseregler, så gi oss en like på Facebook.

Reisetips: Det er mange forskjellige Covid 19 innreiseregler i Europa og planlegger du en europeisk ferie på sensommeren må du være oppmerksom på at reglene kan forandre seg fort. Ikke glem å ta med deg Europeisk helsetrygdkort og ordne med reiseforsikring. Det er lurt å sjekke med FHI om reglene for innreise til Norge etter en utenlandsferie. Europa har mange fine reisemål, enten du foretrekker byferie, camping, fotturer eller farte rundt på gode sykkelveier.

Artikkelen om Europas Covid 19 innreiseregler har informasjon fra mange kilder, blant annet Deutsche Welle.


Fullvaksinert i utlandet
– endelig kan vi møtes igjen!

fullvaksinert i utlandet

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.