Home Gode svar på mange spørsmål Fullvaksinert i utlandet – endelig kan vi møtes igjen!

Fullvaksinert i utlandet – endelig kan vi møtes igjen!

by Trond Thorud
fullvaksinert i utlandet

Fullvaksinert i utlandet? Nå kan du raskt og enkelt etterregistrere vaksine uten å måtte gå til fastlegen. Studenter og andre som er vaksinert i utlandet kan nå enkelt få grønt koronapass, og komme seg hjem til Norge uten å måtte sitte i karantene. Du unngår også lange køer på flyplassen ved ankomst.

– Køer, ekstra tid på karantenehotell og obligatorisk tur til fastlegen har skapt stor frustrasjon blant studenter og andre nordmenn som har blitt vaksinert i utlandet, påpeker Thomas Bergqvist i Nettlegevakt.

Fullvaksinert i utlandet med grønt koronapass

Han forteller videre at prosessen med å registrere vaksinasjon har vært vanskelig. Bergqvist er en av legene bak Nettlegevakts løsning, hvor du kun fyller inn informasjon om når vaksinen er tatt, og bilde av vaksinasjonssertifikatet. Nettlegevakt vil da i løpet av kort tid registrere vaksinen og et grønt koronapass blir tilgjengelig. Dette gjelder uansett hvilket land du kommer fra, for eksempel Thailand, Brasil og USA.

Muligheten til å etterregistrere vaksiner kom i forbindelse med regjeringens lettelser i trinn tre 17. juni. Personer med norsk fødselsnummer eller d-nummer kan oppsøke fastlege, kommunehelsetjenesten, eller privat helsetjeneste for å dokumentere vaksinasjon og få registrert denne i det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK. Dette betyr at Nettlegevakt også må få ditt personnummer eller d-nummer for å kunne registrere deg.

Har du fått for eksempel den russiske vaksinen Sputnik, den kinesiske Sinovac eller andre vaksiner som foreløpig ikke er godkjent i Norge, vil det ikke bli utstedt grønt koronapass.

Magnus Andersen, en av de andre legene i Nettlegvakt forteller at løsningen passer perfekt til utenlandsstudenter og andre nordmenn som har blitt vaksinert i utlandet. Nå slipper de å bruke én uke på et karantehotell, eller vente timevis i grensekontroll. Så fort vaksinen er registrert har du grønt vaksinepass og fulle goder på linje med ande vaksinerte nordmenn.

Nettlegevakt ble grunnlagt av de to gründerne Thomas Bergqvist og Magnus Andersen. Magnus, som er fastlege, og Thomas, som jobber på legevakten, etablerte bedriften i 2014 basert på sine erfaringer i helsesektoren. Ideen bak selskapet kom fra et ønske om en mer effektiv behandling og nå forenkle prosessen rundt vaksinesertifikat.

Her kan du registrere din vaksine: https://www.nettlegevakt.no/koronaregistrering/

Liker du artikkelen om rask registrering når du er fullvaksinert i utlandet, så gi oss en like på Facebook.


København med artig corona-avstand i Goboat

københavn-med-artig-corona-avstand
Sebastian Vistisen Toft

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.