Home Gode svar på mange spørsmål Reiseforsikringen dekker ikke alt det gale i sommerferien

Reiseforsikringen dekker ikke alt det gale i sommerferien

by Trond Thorud
reiseforsikringen dekker ikke

Reiseforsikringen dekker nok det meste når du drar på ferie i sommer, hvis du gjør som de fleste og velger Norge som reisemål. Så er det fristene begi seg ut på mer ekstreme aktiviteter, blant annet fallskjermhopping, kampsport og dykking dypere enn 40 meter. Dette og mye annet aksepterer ikke forsikringsselskapene. Et godt råd er å sjekke hva reiseforsikringen dekker.

Nå er det funnet ut at hver tiende nordmann har planer om å prøve seg på nettopp ekstremsport i sommer. Og blant disse er det flere som skal prøve det for alle første gang. Respons analyse har gjennomført en slik undersøkelse for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Skal du drive med ekstremsport i sommer bør du sjekke om reiseforsikringen din dekker den aktiviteten du skal begi deg ut på. Konsekvensene er store om uhellet skulle være ute og forsikringen ikke gjelder. Da kan du bli sittende med hele regningen selv, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

Så påpeker hun at den mest dumdristige ekstremsporten er å reise på ferie uten reiseforsikring.

Reiseforsikringen dekker ikke dypdykking

Blant andre ekstreme aktiviteter er klatring, downhill-sykling og basehopp på toppen av nordmenns drømmeliste for høy aktivitet i sommer.

Hun sammenligner med en gåtur i fjellet eller en strandferie er dette hakket mer ekstremt, men likevel innenfor det reiseforsikringen vår dekker. Når det gjelder dykking trenger du først en tilleggsforsikring dersom du skal dykke dypere enn 40 meter.

– Dykking i Norge kan sammenlignes med flere av de beste dykkestedene i verden. Vi har et unikt maritimt liv og flere vrak langs kysten. For eksempel kan du studere godt bevarte skipsvrak fra 2. verdenskrig i Gulen i Ytre Sogn, sier Nina Lessner, daglig leder i iAdventure.

Lessner anbefaler også Kristiansand, et bra sted for naturdykk og undervannsfiske, og Saltstraumen utenfor Bodø. Der kreves det mer dykkererfaring, og det er et eldorado for dykkeentusiasten med store stimer av fisk, fartsfylte strømmer og kaldt vann.

Etter fjorårets sommer merker også sykkeldestinasjonene stor pågang.

– Vi har definitivt merket en økt interesse for heisbasert sykling i det siste. Sommeren i fjor ble tidenes beste og vi venter oss en travel sommer i år også. Salget av stisykler har skutt i været de siste årene, og vi merker at etterspørselen etter sykkelopplevelser er økende, sier Knut Løkås, daglig leder i Hafjell Sommer.

Mange aktiviteter dekkes

Enkelte ekstremsporter krever at man har en tilleggsforsikring. Men reiseforsikringen dekker likevel en rekke aktiviteter så lenge du tar forholdsregler og ikke opptrer uaktsomt.

– Du kan blant annet prøve deg på kayaking, rafting, klatring, longboard, skateboard og ekstremsykling som trail, downhill og BMX og samtidig være dekket, opplyser Nielsen.

– Det finnes mange flotte steder å klatre i Norge, men de mest episke klatrerutene finner du i Romsdalen og Lofoten. Romsdalen og Åndalsnes med sin ville natur, og Lofoten som er full av bratte fjell og klatreruter for alle nivåer, sier Lessner i iAdventure.

Dette dekkes ikke av reiseforsikringen

De fleste forsikringsselskap har noen unntak i dekningene, slik som luftsport og basehopp.

  • Luftsport som paragliding og fallskjermhopp
  • Paraskiing
  • Dykking dypere enn 40 meter
  • Kamp- og selvforsvarssport
  • Hastighetsløp med båt eller andre motorkjøretøy
  • Basehopp
  • Ekspedisjoner

Drar du ut i Europa, så husker du sikkert å ha reiseforsikring, men ikke glem å ta med deg helsetrygdekortet fra Helfo. Gode reiseråd finner du hos FHI (Folkehelseinstituttet).

Liker du artikkelen om reiseforsikringen dekker ikke eller dekker, så gi oss en like på Facebook


Les også

Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021

Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021

Du liker kanskje også

Reiseliv