Home Gode svar på mange spørsmål Sitte syk på ferieterrassen uten forsikring?

Sitte syk på ferieterrassen uten forsikring?

by Trond Thorud
sitte syk

Sitte syk på ferieterrassen uten forsikring? Kronisk lidelse eller annen sykdom kan gjøre at reiseforsikringen din ikke gjelder. Med en telefon kan du unngå å ende med millionregningen selv. Uvant klima, temperaturforskjeller, lite søvn og annen bakterieflora kan ødelegge drømmeferien din – og tømme lommeboka.

– Det mange ikke vet, er at en telefon før avreise gir deg svaret, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet Frende.

– De som bruker tjenesten synes det er betryggende å vite hva som gjelder, før de drar på tur. Vi oppfordrer alle som er usikre til å ta en telefon for sikkerhets skyld, sier Hellevik.

Hvis du reiser uten å sjekke kan du i verste fall ende opp med hele regningen selv. Og du må ringe innenfor to måneder før du reiser. 

Nesten annenhver utbetaling på norske reiseforsikringer er knyttet til sykdom. Det tilsvarer utbetalinger på nesten en milliard kroner årlig, viser tall fra Finans Norge.

Sitte syk med typiske reisesykdommer?

– De typiske reisesykdommene vi får inn foruten forverring av egen helsetilstand er magesjau, ørebetennelse, hudproblemer og halsbetennelse, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.

– Aldersgruppen over 60 representerer 60 prosent av alle skadekostnader fordelt på 39 prosent av antallet skader, sier Gry Monica Hellevik i Falck Global Assistance.

Forsikringsselskapet har et eget telefonnummer du kan ringe for å få snakke med medisinsk personell hos alarmsentralen. Her kan du få råd om forholdsregler du bør ta, få vite hva sol vil være dekket om du reiser, og om du bør reise eller ikke.

– Medisinsk personale hos oss stiller noen spørsmål om helsetilstanden din og gjør en vurdering basert på hvor stabil sykdommen er. Det er altså ikke nødvendigvis alvorlighetsgraden av sykdommen din som avgjør, men stabiliteten, sier Hellevik.

Ekspertene gir ikke bare en vurdering av om du bør reise eller ikke. Du kan også få praktiske helseråd, slik at du kan planlegge turen best mulig.

– Mange tenker og tror at en ferie bare gjør godt, men ofte vet folk flest og mange leger for lite om flymedisin. Har du nettopp vært syk eller har en kronisk lidelse kan en flytur være forverrende, og direkte farlig, sier Gry Monica Hellevik.

Et helt uvant miljø

– Uvant klima, temperaturforskjeller, lite søvn og annen bakterieflora er faktorer som kan påvirke helsetilstanden, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.

En reiseforsikring dekker sykdom og skade som skjer etter at du har reist. Den dekker også en uventet forverring av en kronisk lidelse.

– I tillegg dekker en reiseforsikring veldig mye annet som det er viktig å huske på. Mistet bagasje, sykehusopphold, hjemtransport, uhell med tingene dine og endringer på reisen hvis den blir kansellert for eksempel. Det er utrolig mange gode dekninger som alle bør ha med seg i bagasjen når de reiser på ferie, så du bør uansett ikke reise uten, sier Slettemoen i Frende Forsikring.

Dette ringer folk oftest om: Hjerte/lungesykdom (25 prosent) og Kreft (25 prosent). (Kilde: Falck Global Assistanc

Unngå denguefeber – Slik beskytter du deg best

Unngå denguefeber

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.