Home Gode svar på mange spørsmål Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021

Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021

by Trond Thorud
Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021

Sommerferie og reiseforsikring i Europa i år, hvordan fungerer det, er det mange som lurer på i disse dager. Er de dekket om de reiser utenlands? Europa har fortsatt en uavklart situasjon når det gjelder Covid 19. Er det da risikabelt legge ut på en reise ut av Norge?

Forsikringsselskapene kan ikke garantere deg en forsvarlig hjelp, dersom du legger ut på en Europa-ferie. Smittespredning og vaksinasjonsgraden varierer i mange land. Dette tilsier at det fortsatt er en risiko å reise. For eksempel Fremtinds reiseforsikring gjelder foreløpig ikke i røde land, men dekker strengt nødvendige reiser.

Forsikringsselskap sier dette
om sommerferie og reiseforsikring i Europa

Skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB sier at de har stor forståelse for alle som har behov for å reise. Selskapet dekker reiser til røde land når du må reise for eksempel på grunn av dødsfall og sykdom i nær familie. Det samme om det er skade på bolig du eier i et annet land.

Forsikringsselskapet påpeker at dersom de åpner opp for reiseforsikring til røde land, er de redd for at mange vil la seg friste til å bestille en ferietur utenlands. Da gjør forsikringsselskapet det vanskelig for kundene og risikerer å sette dem i unødvendige og krevende situasjoner. Dette er uansvarlig, mener Fremtind.

Dersom du tenker å reise utenlands denne sommeren, er det mye å sette seg inn i, slik situasjonen er nå. Blant annet hvilke unntak er det i forsikringsdekningen? Hvilke bestemmelser er det i landet du skal til, og ikke minst hva slags karantenebestemmelser gjelder i både det landet du vil reise til, og ved hjemkomst til Norge?

Alle bør ha en reell forståelse til hvordan en ferie i en pandemi faktisk kan være. Det kan by på flere utfordringer enn du først antar. Og alle bør sette seg inn i smittesituasjonen og kapasiteten til det lokale helsevesenet i landet du eventuelt planlegger å reise til.

Ingen har oversikt over sykehuskapasiteten i Europa i sommer, særlig hvis flere begynner å reise. Det er derfor ikke sikkert lokalt helsevesen kan hjelpe deg.

Følger myndighetenes reiseråd

Både assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad og helseminister Bent Høie fraråder nordmenn å reise, og presiserte dette på pressekonferansen 2. juni. Det generelle reiserådet gjelder nå til 1. juli 2021.

Dette er hovedgrunnen til at mange forsikringsselskaper ikke tilbyr reiseforsikring til røde land. Nielsen i Fremtind mener at de ikke er smartere enn myndighetene, og mener derfor at de er best skikket til å vurdere om land er trygge å reise til eller ikke. Noe som forsikringsselskapet lytter til.

Blant strengt nødvendige reiser finner vi blant annet samværsrett med barn, bisettelser, livsforlengende eller nødvendig behandling, eller at du må håndtere en skade på bolig i utlandet.

Reiseforsikring gjelder som på reise i Norge og dekker avbestilling om du blir akutt syk. Men om du har bestilt reisen etter 5. november i fjor dekker Fremtind ikke avbestilling grunnet frykt for smitte eller koronarestriksjoner.

Fremtind dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser ved karantene. Unntaket er hvis du blir satt i karantene av myndighetene, såkalt «myndighetspålagt karantene». Da dekker de avbestilling av fritidsreiser.

Skulle myndighetene gi klarsignal ved å gjøre landet gult, eller tillate reiser med vaksinepass, er det det er viktig å huske på at dersom landet blir gult før avreisedato vil reiseforsikringen gjelde på reisen som normalt, med eller uten vaksinepass. Men den dekker ikke avbestilling av reisen om den ble bestilt mens landet var rødt.

Liker du artikkelen om Sommerferie og reiseforsikring i Europa 2021, så gi oss en like på Facebook


Reisetrender 2021 – i år kan det bli slik

Reisetrender 2021

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.