Home Sveits Schilthorn: Familieferie i de sveitsiske alper

Schilthorn: Familieferie i de sveitsiske alper

by Per Henriksen

Schilthorn i hjertet av de sveitsiske alpene tilbyr den ultimative opplevelse i fjellet. To helt nye attraksjoner som åpner i sommer 2014, SKYLINE WALK og FLOWER PARK, er dannet for å underholde besøker i alle aldersgrupper.

På toppen av Schilthorn får besøkende nyte en utsikt over en høyalpint landskap som er vanskelig å slå og i tillegg er en av UNESCOS verdensarv miljø med de toppene Eiger, Mönch og Jungfrau.

Schilthorn tilbyr imidlertid også mye annet utover den vakre utsikten. Det er plassen for å oppleve både spenning og avslapning. Tre plasser, tre nivåer. Du vil oppdage mange attraksjoner oppe på toppstasjonen Schilthorn, middstasjonen Birg og toppen av gondolen Allmendhubel.

Skyline walk og Birg
Utsiktsplattformen SKYLINE WALK vil åpne for helt nye perspektiver. Plattformen tilbyr deg til å ta en helt annen spasertur. Bygd som en forlengelse fra den eksisterende store terrassen, utvider den seg over et bratt juv og avslører et kiling syn av den underliggende avgrunnen.

– På stasjonen Birg  kommer du veldig nær den fantastiske alpine verden, sier Christoph Egger, adm. direktør på Schilthorns heisselskap.

– Med den nye utsiktsplattformen SKYLINE WALK oppleves fjellet enda nærmere og panorama over de sveitsiske alpene Eiger, Mönch og Jungfrau er uforglemmelig, lover han. Byggingen skal startes i juni 2014 og den offisielle åpningen er planlagd til den 16. august 2014.

Plattformen som er konstruert primært i stål og glass med et åpent rutenett gulv, vil bli smelt perfekt in i landskapet rundt de skarpe steiner rundt gondolstasjonen ved Birg. Samtidig renoveres den eksisterende Birgterrassen og kompletteres med vindtette skjermer.

Den nye til bygningen sammen med Bistro Birg, som er total renovert rett for vintersesongen 2011/2012, har en frisk og moderne interiør og er et stort skritt for å forbedre attraktiviteten på stasjonen Birg.

Flower Park og Allmendhubel
Den offisielle åpningen av FLOWER PARK eventyrpark ved Allmendhubel er planlagt til 19. juli 2014 – akkurat i tiden før sommerloven. Parken frister familier og barn in i en fantastisk verden av gigantiske alpine blomster, vekster og insekter. Barn kan krype igjennom hulene som murmeldyr, fire ned en zipline fra en enorm blomst og oppdage en mini-alp mens de søker etter den verdifulle fjellkrydden.

– Alt skal bli kjempe stort! sier Christoph Egger med en smil. Det kommer bokstavlig talt til å bli en enorm lekeplass. Parken frister med attraksjoner som overdimensjonale alpine blomster, vekster, insekter og dyr som skriker til å bli lekt i og rundt.

Inspirert av den vakre omgivelse og den eksisterende og populære blomster stien, vil den nye eventyrparken plasseres direkte i tilknyting til restaurangen Allmendhubel som ligger 1900 moh. Den alpine vegetasjonen er til stede overalt i omgivelsene rundt Allmendhubel. Nå har alle barn sjansen til å oppdage floraen på en ny og spennende mote.

Det er imidlertid ikke bare blomster og vekster som er fascinerende. Alle barn kan lære seg mer om dyr som lever her i å forsvinne i ”murmeldyr sin hul” .  Denne underjordiske gangen er over 20 meter lang. Gangen er svingete og innebærer to grotter. Smarte oppfinnelse, som en periskop, kan prøves og eksperimenteres med. Plutselig kan til og med den to meter lange murmeldyr i treet oppe på overflaten begynne å røre på seg…

Flere attraksjoner inkluderer området rundt Schilthorn:
– Gondolen i Schilthorn – tar deg opp i bare 32 minutt
– 360 grader roterende topprestaurant
– Terrasse med utsikt utover den sveitsiske skylinen med 360 grader panorama
– PIZ GLORIA VIEW – ny plattform på  fjellryggen i Schilthorn
– JAMES BOND WORLD 007 interaktiv utstilling
– Bistro Birg
– Høydepark Riggli
– Allmendhubel gondol
– SKYLINE CHILL – romslige og velskapte sol stoler i tre
– Panorama restaurant Allmendhubel med terrasse
– Blomster sti
– Tur stier, tema stier og barnas eventyr sti
– Inferno Triatlon

Nyt Alpenes flotte utsikt, klare luft og føl at du erhøyt, høyt oppe!

Nyt Alpenes flotte utsikt, klare luft og føl at du erhøyt, høyt oppe!

Slik blr dern nye plattformen i Schilthorn, med utsiklt over Alpene.

Slik blir den nye plattformen i Schilthorn, med utsiklt over Alpene.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.