Home Trøndelag Romantiske treff i Trøndelag: Mat, skogen, skjærgården…

Romantiske treff i Trøndelag: Mat, skogen, skjærgården…

by Trond Thorud
romantiske treff i trøndelag

Romantiske treff i Trøndelag: Du behøver ikke reise langt vekk til andre steder på jorda for å finne romantiske opplevelser og utflukter som gir næring, varme og kanskje en ny gnist til forholdet på hjemmebane! Utforsk trønderske perler med kjæresten, og prøv ut flere av de kortreiste alternativene for en romantisk getaway! 

Romantiske treff i Trøndelag

Trøndelag – litt mindre av de bratteste fjell og dypeste fjorder, men litt mer av de nære, autentiske og varme opplevelsene, helt perfekt for å skape rammer rundt en inspirerende utflukt med din kjære. Om det er fartsfylte aktiviteter, kulturell langhelg i byen, svevehotell i trollskogen, fyrtårnferie, museumsdykk eller kulinariske opplevelser dere lengter etter, kan dere finne gode alternativ og inspirerende forslag til korte ferieturer på www.trondelag.com.

Svevehotellet i Trollskogen 

Inne i trollskogen på Ekne i Levanger kan dere finne ro og nytelse svevende mellom trærne i egne medbrakte hengekøyer eller i det nyoppredde svevehotellet Treetop Ekne, et perfekt sted for å lade batteriene med en magisk natt. Området byr på fiskemuligheter, kajakkpadling og en rekke turstier. Frokostpakker kan bestilles og leveres på morgenen med rundstykker, juice og nytraktet kaffe.

Brudeferd og lakselykke på Namsentunet 

Namsentunet er en gjestegård i Grong ved Namsenelva som tilbyr overnatting og servering hele året. Med veteranbil, brudevogn, hest og elvebåt legges det til rette for intim og romantisk brylluppsfeiring i nasjonalromantisk stil ved elvebredden. Namsenelva er kjent for sine mange laksevald, laksesesongen starter 1.juni og varer til 31.august.

Rørostur med vandring i Femundsmarka

Det er lett å bli bergtatt av både kultur, historie og natur i bergstaden Røros. Med denne koselige historiske verdensarvbyen som utgangspunkt ligger uendelige naturopplevelser og venter utenfor hotelldøra, ikke minst i Femundsmarka. Den historiske båten Fæmund II serverer lokal mat og drikke på Norges tredje største innsjø midt i nasjonalparken. Utforsk området med turer til fots, på sykkel eller med kajakk. Gjør som mange andre i sommer – ta med hengekøya og sov utendørs!

Fyrferie og øyhopping i den trønderske skjærgården

Ved havets rand på trøndelagskysten finner dere en idyllisk øyrekke med båtliv, kystkultur, dyreliv, fiskemuligheter og eventyrlige fyrtårn. På Hotell Frøya kan dere nyte livet og hverandre med muligheter for massasjebehandling, utsøkt fersk sjømat, høy komfort og fantastisk utsikt. Reis enkelt med båt ut til de sjarmerende små øyene med tradisjonsrike fiskevær og vill natur. 

Landlig idyll hos Fru Opdal Gårdshotell 

Overnatt i et historisk trønderlån ved Fru Opdal Gårdshotell i Namdalen, et tradisjonsrikt gårdshotell med varme og autensitet i rustikk stil. Det er åttende generasjon Opdal og den syvende Fru Opdal som er vertskap på gården, og her inviteres man inn til en reise i gårdens historie, med norsk hjemmelaget mat og egenkomponert musikk på torader og kontrabass. Sauefjøset har kapasitet på opptil 150 personer og egner seg perfekt til selskap og bryllupp.

Design, mat og kystluksus ved Naustet 

For en litt luksuriøs og unik kystutflukt med høy klasse kan dere bestille en overnatting med egen kokk ved Naustet på Stokkøya. Her får du et moderne arkitekturisk båthus i toppdesign til rådighet, hvor maten plukkes rett opp fra vannet utenfor døra og tilberedes i et toppklasses kjøkken av dere eller av en innleid kokk. Omgivelsene er perfekt for dykking, bading og livsnyting av ypperste klasse. Man kan ankomme Naustet med bil, buss, båt eller helikopter.

Kulturgård med gourmetrestaurant på låven

kulturgården Bjerkem utenfor Steinkjer kan dere oppleve både rolig gårdsliv, lokale kulturproduksjoner og gourmetmat i det konverterte fjøset på gården hvor den tidligere Michelinkokken Kim Tore Sjøbakk driver Experience Restaurant . Overnatting i kårdelen på Bjerkem gir dere mulighet for en historisk opplevelse i unike rammer og autentisk miljø.

Bortistu – der veien slutter og alt begynner!

En drøy halvtimes kjøretur fra Oppdal i retning vest, omkranset av ei fjellrekke du kan miste pusten av, finner du vakre Bortistu gjestegard. På Bortistu har de tatt imot gjester siden 1880-årene, med fantastisk mat laget med sjel og kjærlighet. Råvarene kommer fra fjellet, og spesialiteten er bassturøkte lammelår. Her kan dere finne roen i fjellheimen, bestille massasje, spise godt og utforske både naturen og hverandre.

Førsteklasses luksushelg på Britannia Hotel

La forholdet blomstre med 5-stjerners luksus i hjertet av matbyen Trondheim! Om det er for romantikkens del, for de kulinariske opplevelsene, et førsteklasses spa, nytelsen, kulturen eller rett og slett for de fantastisk deilige sengene, er Britannia Hotell verdt en egen liten ferie i seg selv som garantert setter gullkant på ferien. 

Solnedgangstur og sightseeing fra vannkanten

Den trønderske hovedstaden byr på mangfoldige opplevelser med både kultur, mat, aktiviteter og severdigheter. En annerledes måte å utforske byen på er å ta turen på Nidelva og fjorden med Trondheim by boat. Her kan byen oppleves dagtid med yrende folkeliv langs elvekanten og solsiden, eller hva med en romantisk solnedgangstur ute på Trondheimsfjorden kveldstid? Dere kan også ta en utflukt til den andre sida av fjorden, hvor dere blant annet kan besøke Tautra, Mariaklosteret og den vakre Klostergården kafé.

Artikkelen om overnattinger i Norge er skrevet av Trøndelag Reiseliv

Romantiske treff i Trøndelag: Liker du denne artikkelen er vi glad for en like på Facebook


Du trenger du kanskje leiebil, sjekk ut Leibilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for ferie i Trøndelag hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du drar på tur i Norge. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Legg gjerne inn linker. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Unike overnattinger med mye attåt i Trøndelag

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.