Kulinariske opplevelser i de amerikanske sørstatene bugner av smakfulle opplevelser for alle matelskere. Her kan du for eksempel nyte fersk sjømat langs den såkalte Crawfish Trail og lære om vin på Tennessee Wine Trail.
Du kan også kombinere tur- og naturopplevelser med lokale spisesteder eller ta et bakekurs med en prisbelønt kokk.
Kulinarisk hotspot i Sør-Carolina
Byen Greenville i Sør-Carolina er kjent som et hotspot for matelskere. Det er mange innovative spisesteder her, som den kombinerte restauranten, butikken og slakteren Fork and Plough.
Menyen er basert på sesongens lokale og regionale råvarer og endres etter tilgjengelighet. En annen visjonær restaurant er Soby’s, som serverer klassiske sørstatsretter med en moderne og internasjonal vri.
Det ryktes at restaurantens stekte kylling er den beste i hele Alabama. Du kan også besøke den trendy gastropuben Nose Drive, som serverer comfort food og et imponerende utvalg av spesialcocktailer, spesialøl og vin fra fra små partier. Les mer her.
Matmarked med vinprodusent i Missouri
I City Foundry STL’s Food Hall i St. Louis kan du gå på oppdagelse blant 17 forskjellige matboder med forskjellige lokale og internasjonale spesialiteter.
4 Hens Creole Kitchen serverer kreolske retter som fried chicken dawkins og maisgrøt med reker, mens Buenos Aires Cafe serverer argentinske empanadas og en populær skirt steak-sandwich.
Snart vil du også kunne besøke en lokal vinprodusent på samme sted, når City Winery åpner dørene. Her blir det i tillegg til mat- og vinopplevelser også intimkonserter. Les mer her
Vinrute i Tennessee
Langs Tennessee Wine Trail kan du utforske over 40 forskjellige vingårder samt mjød- og siderprodusenter over hele Tennessee.
Blant de mange søte og tørre drikkene finner du en avokadomjød, vin med kirsebær og jalapeno og en lemonadesider.
Her kan du laste ned et gratis Wine Trail Passport for å samle stempler som gir suvenirer og rabatter. Les mer her
Bakekurs i Alabama
Myke kjeks – en slags saltet scones – er populær mat i sørstatene. Og den prisbelønte kokken Scott Peacock er kjent for å lage noen av de beste. Kjeksene hans er blitt rost av blant annet New York Times og Food & Wine. I Marion i Alabama lærer nå Scott Peacock bort kunsten, og de sultne gjestene får lære hvordan de kan lage de perfekte sørstatskjeksene selv. Les mer her
Naturopplevelser med lokal gastronomi i Arkansas
Buffalo National River ble i 1972 anerkjent som USAs første nasjonale elv. Her kan du utforske naturen i kano eller kajakk – eller på fot- eller klatretur. Og når energilagrene skal fylles på, er det flere spisesteder langs elva.
Ved Upper Buffalo, elvens nordlige del, finner du for eksempel den lille kroen The Cliff House Inn. Vertshusets restaurant er spesielt kjent for sin «Company’s Comin’ Pie», som består av marengs med pekannøtter og kjeks, bakt med pisket krem og ananas. Fra restauranten har du også en fantastisk utsikt over Arkansas Grand Canyon.
Ved Middle Buffalo kan du spise frokost eller lunsj på Ferguson’s Country Store & Restaurant, som er bygget av solid eik og stein. Blant signaturrettene kan vi nevne Buffalo River Breakfast, som består av to egg, bacon, hjemmelagde kjeks, pølsesaus og eget valg av potet, samt restaurantens uvanlig store skillingsboller. Les mer her
Crawfish Trail i Louisiana
I Louisiana er desember til juni en kulinarisk favorittperiode blant lokalbefolkningen. I disse månedene er det nemlig sesong for elvekreps.
Og hvis du vil smake på elvekreps tilberedt på flere forskjellige måter, kan du besøke de 28 stoppene på Bayou Country Crawfish Trail. Her får du oppleve alt fra ferske sjømatmarkeder til lokale drive-through-restauranter og stemningsfulle cajun-restauranter.