Home DestinasjonerNordenSverige ABBA the museum i Stockholm

ABBA the museum i Stockholm

by Reiseliv
2012-11-22 ABBA-museum.jpg

ABBA the Museum i Stockholm: Musikkinteresserte nordmenn bør oppleve ABBA på nært hold når de besøker Sverige. Den svenske popgruppen har som en av svært få musikkgrupper sitt eget museum hvor fansen kan gjenoppleve svensk og internasjonal pophistorie.

ABBA the Museum ligger på Djurgården i Stockholm, og byr trofaste fans på musikk, klær og film fra ABBAs eget repertoar i en interaktiv og moderne utstilling. Abba the Museum er en del av nye Swedish Music Hall of Fame, som stod klar i april 2013.

Letingen etter et sted hvor fansen kan gjenoppleve ABBAs høydepunkter, fra musikk og tekster til klær, musikaler og filmer, pågikk lenge. Selv mener ABBA at Swedish Music Hall of Fame representerer en fin ramme for dette.

– I Swedish Music Hall of Fame blir ABBA the Museum satt inn i sin naturlige sammenheng, som en del den svenske pophistorien. Det føles virkelig som om vi har funnet hjem, sa Björn Ulvaeus da museet ble åpnet.

ABBA er Sveriges mest fremgangsrike musikkgruppe, med nær 400 millioner solgte skiver verden over. ABBA The Museum  presenterer et samlet bilde av gruppen, fra ABBA ble født i 1970, gjennombruddet med Waterloo i 1974, via de store verdensturneene og frem til de gikk hvert til sitt i 1983.

Siden den tid har ABBA levd videre gjennom Björn og Bennys musikalske arbeid, både ved siden av ABBA-navnet og gjennom Mamma Mia – som igjen skapte en stor interesse for ABBAs musikk.

Interessen for ABBA er fortsatt levende; og historien forteller at CD-en ABBA GOLD er den mest solgte CD-en i England gjennom tidene. Denne er solgt i 30 millioner eksemplarer.

Svensk populærmusikk er en del av Sveriges kulturarv, og ABBA er en av de sterkeste svenske merkevarene internasjonalt. Det er nærmest en forpliktelse å gi plass for ABBA i Sverige. ABBA the Museum besøkes av hundretusener av svenske, norske og internasjonale besøkende hvert år.

Liker du artikkelen ABBA the Museum i Stockholm?

Liker du artikkelen ABBA the Museum i Stockholm, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv