Home Aktuelt Gorillaene i Uganda, en opplevelse uten sidestykke

Gorillaene i Uganda, en opplevelse uten sidestykke

by Content Marketing

Gorillaene i Uganda: bli med på en reiseopplevelse uten sidestykke. Women Tour Uganda eies og drives av kvinner, og sysselsetter 90 prosent kvinner. Irene, vår administrerende direktør er alenereisende og forstår utfordringene ved å reise alene som kvinne til et fremmed land. Derfor bestemte vi oss for å betjene kvinner i alle våre safarier for å oppmuntre dem til å reise og møte andre kvinner som en gruppe, fordi livet er for kort til å sitte og vente på noen å reise med.

Vi har syv forskjellige programmer for gorillatrekking, fra tre til 12 dager. Gorillatrekking er definert som en fottur i tropiske skoger for å se fjellgorillaene i deres naturlige habitat. Her kan Women Tour Uganda tilby kvinner fantastiske opplevelser, enten du kommer alene eller som en gruppe.

Blant høydepunkter i våre programmer er fjellgorillavandring, viltturer, båtcruise, sjimpansevandring, Golden Monkey Trekking, Batwa kultursti, rafting, terrengsykling, suvenirshopping, gratis matlaging og visning av gomesi-klær.

Steder vi drar til er Murchison Falls nasjonalpark, Kibale nasjonalpark, Queen Elizabeth nasjonalpark, Bwindi Impenetrable National Park, Mgahinga nasjonalpark, Lake Mburo nasjonalpark og fotturer på Weismann’s Peak.

Rwenzoris tilbyr noen eksepsjonelle fotturer for både turgåere i lavere høyder, så vel som fjellklatrere som ønsker å møte utfordringen med å stige opp til istoppene på over 5100 meter. Vandring i den magiske Rwenzori Mountains nasjonalpark i Uganda er faktisk en ekstraordinær opplevelse, overraskelsene til de skyhøye isbreene, skjønnheten i dalen med ni innsjøer, den skjeggete laven som henger fra enorme lynger med bakgrunn av steinstrødde klipper, fjellknauser og snødekte topper.

Det omfattende mangfoldet av planter og dyr med mange biologiske aspekter når du går opp gjennom ulike vegetasjonssoner, gir en definitiv opplevelse for fotturer. Før var denne eksepsjonelle og fantastiske turen utilgjengelig, helt intakt og utvilsomt blant de mest attraktive klatringene på hele kloden.

Mountain Elgon I det østlige Uganda er Mount Elgon med sin kaldera et ganske godt likt turmål for gjennomsnittlige og høye turgåere. Det er egentlig en dypt skogkledd veldig gammel vulkan med sin base som dekker et område på mer enn 3000 kvadratkilometer.

En av våre turer inneholder også møte med sjimpanser, nemlig i Kibale National Park. Denne parken er en regnskog i middels høyde der lavlands- og høylandsarter overlapper hverandre, og dette forklarer det høye artsmangfoldet. Vi er tydelige på å fortelle du kan gjøre og ikke må mens vi nærmer oss sjimpansene, men også hvordan du øker sjansene dine til å komme så nær som mulig når du er i skogen.

Dette er en veldig spennende dag fordi vi kommuniserer med våre nærmeste søskenbarn – sjimpansene. Men også fordi Kibale er verdens primathovedstad og mer enn 15 primatarter kan vi oppleve her. noen av de mulige primatene inkluderer; den vanlige sjimpansen, olivenbavianen, blå- og rødhaleaper, rød- og guereza colobus-aper, mangabey og andre pattedyr som elefant, bøffel, civet og duiker.

Skogen er også et flott sted for fugletitting, med over 300 arter, inkludert de beste sjansene for å se den grønnbrystede pittaen i Afrika. Turen kan ta fra en halv dag opp til 10 timer, avhengig av hvor sjimpansene er.

Uganda ligger nær ekvator. Derfor endres ikke klimaet så mye.  Dette gjør landet er et reisemål hele året. Regntiden er vanligvis fra mars til april og oktober til november, men dette varierer i forskjellige områder. Noe regn kan det komme året, spesielt i gorillaparkområdene.

Turene innover i skogene tar noe lengre tid da, men utsikten er ofte bedre. Opp i jellområdene er det noe kjøligere enn nede på slettene, og nedbøren er større. Temperaturene på slettene har en ligger mellom 21°C og 30°C og i fjellområdene kan de gå ned til 10°C i enkelte måneder. Vårt råd er å reise når det passer best og vanligvis er regnet, som ofte er i korte perioder, en del av den store opplevelsen. Vi gir deg gode råd for bekledning og utstyr på disse utfluktene.

Er du en privat gruppe damer og du vil ikke at noen andre skal bli med på din private safari, eller du vil ikke bli med på en oppsatt allmenn safari? Vi organiserer private gruppesafarier på alle datoer du ønsker og alle programmene som er oppført. Vær oppmerksom på at vi kan gjøre endringer i de oppførte programmene for ditt private gruppesafarivalg og -preferanse. Vi tar fra én dame i en landcruiser til maks 14 damer i to landcruiser. Som en privat gruppe kan du reise med hvem du ønsker. Vennligst besøk våre oppførte programmer under private safari, vi gleder oss til å være vert for deg i mitt vakre land Uganda.

Women Tour Uganda organiserer eller selger ikke internasjonale flyvninger. Vi har inngått samarbeid med Renewills Tours and Travel, basert i Entebbe, lederen innen internasjonal flyplanlegging, for å hjelpe våre kunder med å arrangere flyreiser til Entebbe i Uganda.

Les om mange praktiske tips og fakta på vår hjemmeside Women Tour Uganda.

Besøk vår solo-kalender for å se hvilken safari du kan hoppe på og av.

Kontakt oss, vi er her for å svare deg.

Visumsøknader kan være nervepirrende og stressende, men gjett hva! Vår regjering i Uganda introduserte et elektronisk visumsøknadssystem for alle personer som har tenkt å besøke Uganda for turisme eller forretninger. Enkeltvisum til Uganda koster kun 50 USD per person.

Søknader om ugandiske turistvisum bør gjøres online på https://visas.immigration.go.ug Informasjon om nødvendige dokumenter og betaling for den elektroniske visumsøknaden finner du på https://visas.immigration.go.ug/#/help/visa

Når et visum er godkjent, vil et godkjenningsbrev bli sendt til søkeren. Dette brevet skal skrives ut og fremvises sammen med gyldig pass/reisedokumenter på flyplassen, sammen med betalingsbekreftelsen.

ALLE visumsøknader må gjøres online før ankomst for safarien.

I tilfelle noen utfordringer, vennligst kontakt oss, så kan vi hjelpe deg eller veilede deg.

Når du er på flyplassen og kommer på safari, og du har en utfordring der, vennligst kontakt oss på +256782920250 whatsapp-linje.


Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.