Home Aktuelt Flyreiser er billigere på utvalgte dager

Flyreiser er billigere på utvalgte dager

by Content Marketing
Flyreiser billigere utvalgte dager

Foto: Joey Nicotra / Unsplash

Første påstand: Flyreiser koster mindre på tirsdager, onsdager og lørdager. Dette gjelder dessverre hovedsakelig for USA, og gjelder som regel for tirsdager og torsdager.

Reisehack: Men et reisehack vi kan hente ut fra myten er at en helgetur fra lørdag til tirsdag kan være billigere enn en tur fra fredag til mandag.

Ikke bestill flyreiser i helgene

Andre påstand: Det er ikke lurt å bestille flyreise i helgen. Påstanden kan ha stemt bedre før, men i dag vil den ikke være riktig.

Reisehack: Om du går jevnlig inn på nettsidene til flyselskaper som Norwegian, kan du oppleve det motsatte. Flere flyselskaper skrur faktisk ned prisene i helgene. Myten kommer fra tiden da flyselskapene lastet opp de tilgjengelige billettene sine i begynnelsen av uken, og da var de billigste billettene gjerne utsolgt når helgen kom. Selskapene opererer ikke slik lenger.

Bruk av VPN ved bestilling av reiser kan spare deg penger

Tredje påstand: Hvis du bruker VPN når du er på reise, kan du spare penger. Avhengig av landet du befinner deg i, kan prisene for flybilletter, bilutleie og hoteller variere. Hvis du bruker en VPN for å endre IP-adressen din ved bestilling av reiser, kan du hoppe mellom servere i forskjellige land og finne de beste tilbudene.

Reisehack: Avhengig av landet du befinner deg i, kan prisene for flybilletter, leiebil og hotell variere. Hvis du bruker en VPN når du skal bestille, så kan du faktisk hoppe mellom servere i forskjellige land og få bedre tilbud på det du bestiller.

Hva er en VPN? En VPN oppretter en kryptert tunnel for dataene dine. Den vil beskytte identiteten din på nettet ved å skjule IP-adressen din, og gjøre det mulig for deg å bruke offentlige Wi-Fi-nettverk på en sikker måte.

Hvis du i tillegg endrer både region og valuta på verktøy du bruker for å søke etter flyreiser, kan du se prisene fra nettbaserte reisebyråer basert i forskjellige land.

Flyselskaper tar høyere betalt når du ikke bruker inkognitomodus

Fjerde påstand: Flyselskaper kan vise deg høyere priser basert på søkehistorikken din. Derfor påstås det at du alltid bør bruke inkognitomodus i nettleseren og tømme hurtigminnet (cache) samt slette informasjonskapslene. Dette er en kjent påstand, men flere reisebyrå har gått ut og avkreftet dette. Sletting av informasjonskapslene vil ikke påvirke prisene du ser på nettet.

Reisehack: Vi har testet ut dette selv, og ser at priser kan være ulike når vi sjekker dem i vanlig modus kontra inkognitomodus. Dette kan imidlertid være tilfeldig og skyldes at flyselskapet allerede hadde solgt billettene som var tilgjengelige til den prisen. Men det skader jo ikke å dobbeltsjekke!

Hvis du i tillegg velger å bruke VPN, vil du være sikker på at du surfer sikkert under søkene dine.

Spesialiserte søkemotorer for flyreiser gir deg rimeligere flybilletter

Femte påstand: Når du bruker spesialiserte søkemotorer for flyreiser kan du finne rimeligere flybilletter. Dette er ikke bare en myte, men et faktum. Når du søker på flyreiser som kan ta deg “hvor som helst”, kan du finne billigere flyreiser.

Reisehack: Søkemotorer som lar deg søke “overalt” etter rimelige flyreiser, kan virkelig finne gode tilbud. Men pass på så du ikke ender opp med altfor mange mellomlandinger. Filtrer bort unødvendige mellomlandinger for å få mer direkte ruter.

Du får studentrabatt på flyreiser fra Norge

Sjette påstand: Når du søker etter studentrabatt på flyreiser, kan du få billigere flybilletter. Og denne siste påstanden er også riktig. Flere flyselskaper tilbyr rimeligere priser for studenter. Husk å ta med studentbevis når du reiser for å kunne benytte deg av rabattordningen.

Reisehack: I tillegg til rabatt på flybilletter får studenter rabatt på Flytoget fra Gardermoen til Oslo.

Beskytt personvernet ditt på reisen!

Som turist i utlandet er du et yndet mål for nettkriminelle, og i verste fall kan enheten din kompromitteres eller du kan miste tilgangen til bankkontoen din. Derfor er det mange gode grunner til å bruke en VPN på reisen.

Hva er en reise-VPN? En VPN, eller virtuelt privat nettverk, er et kraftig krypteringsverktøy som du kjører som en app på enheten din. En VPN krypterer nettrafikken og beskytter deg mot hacking og sporing. Pass på å velge en pålitelig VPN-tjeneste som prioriterer datasikkerhet. Da kan du surfe trygt, finne de beste reisetilbudene og unngå ubehagelige overraskelser på reisen.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.