Home DestinasjonerNordenSverige Campingplasser i Sverige. Her er de 10 mest populære

Campingplasser i Sverige. Her er de 10 mest populære

by Per Henriksen
campingplasser i sverige

Campingplasser i Sverige: Nordmenn liker å campe i Sverige. Landet har massevis av campingplasser, og populært er de som ligger i nord og på vestkysten. Reiseliv har fått en oversikt fra SCR Svensk Camping noen campingplasser som er spesielt i populære blant norske gjester.

Det er sånn at noen campinger utmerker seg som ekstra populære blant nordmenn. Særlig de som ligger i nærheten til strand og vann. Disse campingene har høy standard, med 4 eller 5 stjerner.

Her er topp ti-listen

Byske Havsbad – Byske, Skellefteå

Byske Havsbad ligger 3 mil nord for Skellefteå i Bottenviken. Her er lakseelven Byskeälven. Campingplassen har 450 tomter for bobil, campingvogn og telt, 42 plasser reservert kun for bobil, og 83 hytter. Her er det nok av ting å finne på for hele familien med utleie av sykler, tråbåt og segway. I tillegg ligger det også et stort bassengområde med sklier inne på området, og en restaurant med deilig mat når magen rumler. Koble av på stranden, ta en sykkeltur eller prøv fiskelykken, her er det mange muligheter.

Hafsten Resort – Uddevalla, Bohuslän

Mellom Gøteborg og Strømstad, finner du Hafsten Resort, beliggende på en hslvøy. Campingen har en flott utsikt til havet og skjærgården innerst i Håsteinsfjorden. På Hafsten Resort kan du sette gullkant på campingferien med fasiliteter som to egne strender, flere basseng og restauranter, mini-spa og relax-avdeling, og butikk. I tillegg tilbyr de kanoutleie, motorbåt, trubadurkvelder, minigolf, klatrevegg, og zip-line bane til gjestene. På campingplassen finnes det 370 tomter for bobil, campingvogn og telt, samt 57 moderne hytter.

Destination Apelviken– Varberg, Halland

Apelviken kaller seg I surfehovedstaden fordi den ligger ved Kattegats brusende bølger. Her finner du 5-stjerners campingen Destination Apelviken, med 460 tomter for bobil, campingvogn og telt. Her kan hele familien få i pose og sekk, med sandstrand like i nærheten, basseng, barneklubb og surfekurs. Campingplassen er ikke en favoritt uten grunn. På området er det basseng, restauranter, butikk, flere servicehus, 82 leiligheter og hytter, og egne surfesentere. Apelviken Byr på kortreist sydenferie kun fire timer fra Oslo.

Skellefteå Camping – Skellefteå, Norrbotten

Skellefteå Camping er en 4-stjerners camping for deg som er glad i naturen. Plassen ligger idyllisk til med skog på alle kanter og med avstand til byens mas og kjas. Koble av i koselige hytter, eller ta med egen vogn, bil eller telt. Campingen har 350 campingtomter, 59 hytter og 26 rom å velge mellom. Sommerstid tilbyr campingen basseng, bademuligheter i Skellefteälven og aktiviteter for de minste.

Daftö Resort – Strömstad, Bohuslän

Daftö Resort i Strömstad kjenner du tydelig duft av tang, salt og eventyr. Her finnes et bredt aktivitetstilbud til både store og små. Bo i en av de 130 hyttene, sjekk inn på Pirathotellet, legg til med båten i gjestehavnen, eller bo i egen bobil/campingvogn eller telt på en av de 830 campingtomtene. Velg mellom sjøutsikt eller nærhet til fornøyelsesparken Daftföland. Alle tomtene for campingvogn og bobil har strøm- og TV-uttak, vann- og avløpstilgang. Varmtvann og WIFI er inkludert i prisen.

Nyt frisk sjøluft fra Kosterhavet, bli kjent med Daftöpiratene, ta et bad i bassenget, spill eventyrgolf, eller ta turen innom fornøyelsesparken Daftöland. Avslutt dagen med en bedre 3-retters middag på restauranten Packhuset.

Arctic Camp Jokkmokk – Jokkmokk, Norrbotten

Arctic Camp Jokkmokk ligger nord i Sverige, i et friluftsområde hvor alt er lagt til rette for en avslappende ferie. Her bor du tett på naturen ved stranden og elven Lilla Kule Älv, 3 km fra Jokkmokk sentrum. Dette er en 4-stjerners familiecamping med 178 fine plasser for telt, bobil og campingvogn, i tillegg til 49 campinghytter. Det er gratis for gjester å benytte seg av både dusj, basseng, vannsklien og badstue.

KronoCamping i Lidköping – Lidköping, Västergötland

KronoCamping Lidköping er en fem stjerners campingplass rett ved Sveriges største innsjø, Vänern. Den luksuriøse campingplassen ligger kun 15 minutters gåtur fra Lidköping sentrum og tilbyr gjestene drøssevis av aktiviteter som tråbil, sykkel, minigolf, basseng, spa, ridning og segway. Ta et bad på den langgrunne sandstranden eller en matbit i den populære restauranten Sjökanten. Like i nærheten ligger også Skara Sommarland og det imponerende barokkslottet Läckö slott. Totalt finnes 487 tomter for bobil, campingvogn og telt, og 30 fine hytter.

Pite Havsbad – Piteå, Norrbotten

Pite Havsbad er en favoritt blant nordlendinger på grunn av sin fine plassering ved Bottenvikens strandkant. Rett ved campingplassen ligger kilometer med sandstrender, og det tilbys over 40 ulike aktiviteter til gjestene. Her finnes alt du kan ønske deg av en campingplass og enda litt mer, som tivoli, golfbane, spaanlegg og show. Til sammen har campingen 856 oppstillingsplasser, 6 servicehus, flere restauranter, 230 hytter og hotell. Pite Havsbad er fylt med eventyr og kan smykke seg med flere soldager enn Mallorca. Derfor går det under navn Nordens Riviera – til tross for at det ligger kun 18 mil fra Polarsirkelen.

Östersunds Camping – Östersund, Jämtland

Östersunds Camping befinner seg tre km utenfor byen med samme navn i Jämtland. Nærheten til fjell, byliv, sjø og badeland gjør campingen til et attraktivt reisemål hele året. Campingplassen har et av Sveriges største utvalg av hytter i alle størrelser og stiler, et vandrehjem, og 244 campingtomter. Test spensten på trampolinen, mor dere på lekeplassen, ta turen til badelandet Storsjöbadet, eller utfordre noen til fotball- eller volleyballkamp, her det ingen grunn til å kjede seg.

Böda Sand – Löttorp, Öland 

På øya Öland i Østersjøen ligger Sveriges største campingplass, Böda Sand. Campingen er en populær plass for alle aldre, med stort utvalg av fasiliteter og aktiviteter. Böda Sand har fem stjerner og er et eventyr for hele familien med spa, padel, yoga, show, sandstrand, badeland, pub, frisør, pizzeria, og golfbane. For de minste finnes det egen barneklubb! Velg mellom å bo i hytter, campingtomter for bobil, campingvogn eller telt, her er det hele 1152 plasser og 159 hytter å velge mellom.

Full oversikt over alle campingplassene på SCR Svensk Camping finner du her

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.