Home Aktuelt Vinterferie og påske i Alpene, da trenger du vinterdekk

Vinterferie og påske i Alpene, da trenger du vinterdekk

by Content Marketing
vinterdekk

Vinterdekk: Vinterferie og påske. Det betyr hytteutfart mot fjellet, på norske vinterveier. Men land som Sveits og Østerrike er også aktuelle, med mange flotte reisemål i Alpene. Også her trenger du gode vinterdekk for å komme trygt frem.

Overfylte hytter og ditto skiheiser med noen få snøflekker er imidlertid sjelden verdt turen, så hvorfor ikke vurdere å dra dit det virkelig er vinter? I Alpene finner du massevis av flotte skisteder, uten at det trenger å koste skjorta.

Skistedene er dessuten tilgjengelige med bilen, slik at du slipper å drasse med deg massevis av vinterklær og skiutstyr til flyplassen. Sørg bare for at du laster bilen riktig og at alle dekk er i god stand og med riktig lufttrykk før du setter av gårde.

Velge destinasjon og pakke bilen

Det finnes nærmest et uendelig utvalg av skisteder i Alpene, men mange mener at de beste feriestedene finner du i de vestlige delene. Dette inkluderer de nordlige, franske alpene, de nordvestlige italienske alpene og de vestlige sveitsiske alpene. Her finner du for eksempel kjente steder som Chamonix, St Gervais Cervinia og Gstaad.

Hvilket skisted som passer best avhenger i stor grad av egne preferanser, og ikke minst lommebok. Uansett hvilket skisted du velger går bilturen dit raskere enn du aner takket være de flotte motorveiene nedover Europa.

Uavhengig av om du ønsker å kjøre via Sverige eller om du tar båten over Skagerak, vil du derfor raskt være på plass med snø under beina.

Etter at reiseruten er fastlagt er det helt essensielt å pakke bilen skikkelig. Dette er viktig både for å få plass til alt, men først og fremst på grunn av sikkerheten. Merk dessuten at en fullpakket bil krever et annet lufttrykk enn vanlig.

Kontroller vinterdekk før avreise

Det er helt nødvendig å kontrollere dekkene før du reiser. Selv om du kan forvente bare veier mesteparten av turen nedover Europa, vil du naturlig nok møte både snø og is jo nærmere skistedet du kommer. Det er du selv som er ansvarlig for å kjøre forsvarlig, og dette innebærer at du må sjekke både mønsterdybde og dekktrykk før du drar.

Minstekravet til mønsterdybde på vinterdekk i Europa er på 1,6 mm, men det anbefales at du har en dybde på minst 3 mm før du legger i vei. Hvis du trenger nye dekk kan du enkelt kjøpe det på nettet via Giga-dekk.com. Her kan du enkelt og raskt søke etter riktige dekk til turen.

Du bør dessuten sørge for å bestille snøkjettinger før du drar, noe som er påkrevd å ha med i bilen når du kjører i Alpene. Hvis det skulle skje en ulykke og det er behov for snøkjettinger, er det sjåføren uten som får skylden – uansett.

Det å legge på snøkjettinger på vinterdekk kan virke avskrekkende, men dagens modeller er faktisk ganske enkle å montere. Når du har kontrollert at bilen og dekkene er i god stand er det bare å sette seg i bilen og vende snuten sørover – til snø og en fantastisk ferie i Alpene.

Du bør dessuten sørge for å bestille snøkjettinger før du drar, noe som er påkrevd å ha med i bilen når du kjører i Alpene.

Du bør dessuten sørge for å bestille snøkjettinger før du drar, noe som er påkrevd å ha med i bilen når du kjører i Alpene.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.