Home DestinasjonerNorge Norgesferie på gratis hytter hos Statskog

Norgesferie på gratis hytter hos Statskog

by Reiseliv
Norgesferie på gratis

Norgesferie på gratis hytter hos Statskog. Det er bare å velge blant en rekke gratis hytter, buer og koier over hele landet. Mange er langt fra bilvei, uten strøm, har utedo, vedfyring og ikke så mange kvadratmeter. Men du verden for en natur, masse natur, sjelero og frisk luft. Se hvor hyttene ligger og noen eksempler.

Naturopplevelsene venter på deg i norske skoger. Statskogs hytter og åpne buer er perfekte utgangspunkt for å nyte verdens beste natur. Her finner du en oversikt over tilbudene. Hvert overnattingssted følger med et kart så du kan se beliggenheten, bilde av hytta og en kort beskrivelse.

Dette er hytter du ikke kan forhåndsbestille. Er det allerede folk der når du kommer frem, så må dere enes om å dele, eller så må du gå videre, kanskje slå opp teltet. Du kan overnatte én natt per hytte, og du må rydde og vaske etter deg.

Bildet under gir et inntrykk av hvor de mange gratis hytter, buer og koier ligger, 124 i alt. Værsågod, det er bare å legge ut på tur.

Klikk på bildene nedover, les mer og se kart.

100-årsbua

Norgesferie på gratis hytter

Nær Narvik: 100-årsbua ble reist av Statskog som ei markering av 100-års jubileet til Narvik kommune. Bua er bygget av Statskog-ansatt Albert Fosli og er bygget i en kombinasjon av laft og vanlig reisverk.

Bua ble åpnet i februar 2006, den eies og driftes av Statskog. 12 kvm 1 km til vei, utedo, ingen strøm men vedfyring.

Allmenningsbua

Norgesferie på gratis hytter

Hinnøya: Ei trivelig nybygd hytte som ligger fint til ved Langvatnet på Hinnøya. Hytta ligger slik til at den kan nås fra både Kilbotn, Sørlia og Melåa.

Denne er et populært utfartssted og dagsturmål for friluftsfolk, fiskere og jeger. Hytta ble åpnet i 2012 og eies av Statskog. Her er det ikke strøm eller kokemuligheter, men det er ved til oppvarming og utedo.

Badstua

Norgesferie på gratis hytter

Kongsvinger: Koia Badstua ligger fint til på den gamle skogfinske gården Kvåho i Kongsvinger kommune. Kvåho er et godt ivaretatt finnetorp som ble ryddet i 1857 og fraflyttet i 1980.

Våningshuset er fra 1900, mens badstua ble satt opp i 1930 etter at den gamle brant ned. Den ble aldri tatt i bruk som badstue og har i en rekke år vært et gratis tilbud om overnatting for de mange som går Finnskogleden. Leden passerer rett forbi koia.

Dette er en idyllisk plass sommerstid og et flott sted å ta en rast eller ligge over ei natt. Den er på 16 kvm, har ikke strøm og kokemuligheter og oppvarming skjer med ved. Sommerstid kan du parkere kun 500 meter fra hytta, mens vinter blir det et par kilometer.

Barlinddalshytta

Norgesferie på gratis hytter

Kongsberg: Barlinddalshytta ligger nordvest for Briskemyrdammen i Sølvverket statsskog i Kongsberg kommune. Hytta ble satt opp i forbindelse med skogsdrift i området i og har i de senere årene stått åpen for allmenheten.

I 2018 ble det satt inn ny ovn i hytta. Dette er ei lita enkel hytte hvor skautravere kan få tak over hodet og gjøre opp varme i ovnen.

Det er fint å bruke sykkelen nesten helt fram til hytta. Lite overnattingssted på kun 6 kvm, ingen toalett eller strøm. Oppvarming og koking med ved. 3 kilometer fra parkering.

Bekkedalskoia

Norgesferie på gratis hytter

Rendalen: Bekkedalskoia ligger i glissen furuskog rett sør for fjellet Kvernesvola i Rendalen kommune. Opprinnelig het koia Kvernøibua og sto nede ved elva Mistra hvor den fram til krigens dager ble benyttet som fløterkoie og under fiske etter storørret, såkalt sløfiske.

Ved dette fisket ble vannet i elva ble ført inn i en trerenne og fisken ble fanget i en trekasse gjennom ei grind hvor vannet enkelt fløt gjennom. Koia ble flyttet opp til der den står i dag på 1980-tallet og fikk så navnet Bekkedalskoia. Ikke langt unna, på toppen av Kvernesvola finner du en annen åpen koie, Brannvakthytta som også er verdt et besøk.

Utsikten derfra over Rendalen og Sølenmassivet er storslagen. Hytta er romslig, på hele 35 kvm, men uten strøm. Koking med gass og oppvarming med ved. Utedo.

Berntskoia

Norgesferie på gratis hytter

Våler: Berntskoia er ei enkel eldre tømmerkoie rett ved dammen i sydenden av Halsjøen i Våler kommune. Koia sto opprinnelig et annet sted i Gravbergsskogen, men ble flyttet til dagens plassering for å være et tilbud for de som går Finnskogleden. Den har briskplass til mange. Halsjøen er en perle for friluftsliv.

Nord på sjøen er det flotte badestrender på Langneset, mens du helt sør i sjøen, ikke langt fra koia finner en fin plass med flere gapahuker. På ei øy utenfor Langneset finner du også en åpen trelavvo kalt Kompasset. Denne kan du vasse ut til på normal vannstand.

Gravberget er et eldorado for den som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det godt utbygde skogsbilvegnettet gir deg fantastiske muligheter for sykling. Det finnes også koselige hytter til leie i tillegg til flere åpne koier. Koia er på 14 kvm, uten strøm men oppvarming og koking med ved. Det er ingen toalett der.

Bjønnåstangkoia

Norgesferie på gratis hytter

Elverum: Bjønnåstangkoia er ei trivelig tømmerkoie nord for Hernes ved Elverum. Koia ble satt opp i forbindelse med skogsdrfit og har i en rekke år stått åpen for turfolk. Sommeren 2019 restaurerte Statskog koia som nå fremstår som en hyggelig plass for å spise nistepakka eller ligge over ei natt. Størrelsen er 20 kvm, ligger 1 kilometer fra sommerparekring, har ikke toalett og oppvarming med ved.

I tillegg til at Statskog tilbyr deg norgesferie på gratis hytter, har de også mange hytter du kan leie. Se video under og alle disse finner du her

Tiltak som følge av korona-viruset: Etter å ha hatt stengt for utleie, er utleiehyttene igjen åpne fra 1. juni. Se informasjon om smittevern på Statskogs hytter her.

Liker du denne artikkelen om Norgesferie på gratis hytter så er vi glad for en like på Facebook


Les også disse 6 artiklene med samme tema – sommerferie i Norge

Opplev en av Norges perler: Geirangerfjorden

Norgesferie er blitt stadig mer populært, og det er ingen overraskelse hvorfor. Med sin spektakulære naturlige skjønnhet og enkel tilgang til utendørsaktiviteter, er Norge en drømmedestinasjon for eventyrere og naturkjærlige reisende. Hvis du planlegger en ferie i Norge, bør Geiranger være på toppen av listen din.

Sommerens pakkeliste for tur i fjellet

Sommerens pakkeliste for tur i fjellet er nødvendigvis helt annerledes enn for turer i skogen. Været snur fort på fjellet. Det skifter kjapt fra strålende sol til sure vinder og nedbør. I enkelte høye fjell kan det til og med komme litt snø, selv om det er sommer. Da er det godt å ha gode klær. Sjekk værmeldingen før du går, det er ikke så dumt.

Sommerferie på lavbudsjett

Sommerferie på lavbudsjett

 Har du lite penger denne sommeren? Takket være allemannsretten kan du få en rekke flotte turopplevelser helt gratis. Er du en av dem som ikke har turt å legge noen planer fordi du er permittert eller er usikker på jobbfremtiden? Det er mye moro du kan finne på. Her er tips til hvordan du kan planlegge en gratis eller billig ferie i Norge.

Fottur fjellet Jotunheimen

Fottur i fjellet i Norge

Fottur i fjellet i Norge, da kommer det ofte bilder i hodet av majestetiske formasjoner og vakkert landskap. Det er akkurat dette du får oppleve. Norges største nasjonalpark ligger her med et landskap som gir deg følelse av å være langt fra sivilisasjonen, og tilbake til naturen. 

6 morsomme aktiviteter som bringer deg nærmere naturen

I dagens verden, med travle timeplaner og hektiske rutiner, glemmer vi ofte å ta oss tid til oss selv og få kontakt med naturen. Men å være ute i naturen er en flott måte å slappe av og forynge kropp og sinn. Det er et forfriskende avbrekk fra hverdagen og hjelper oss til å føle oss mer kontakt med verden. 

Overnattingstips ferie fridager

Enkel overnatting på tur i skog og mark, hengekøye og kapahuk

Ut på tur i skog og mark, fjell og vidde, da kan du velge tre fine måter å overnatte på; telt, kun hengekøye eller bærbar gapahuk, også kalt tarp. Her gir Reiseliv deg gode tips hvordan du best får gode opplevelser. Og ikke minst, det er en meget billig form for frisk ferie.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.