Home DestinasjonerEuropa Vatnajøkull – Islands fantastiske isgrotter

Vatnajøkull – Islands fantastiske isgrotter

by Per Henriksen

Vatnajøkull: De vakre og mystiske grottene i Vatnajøkull, en av de største breene i Europa, viser seg fra sin beste frosne, isete prakt, gjennom forbløffende skarpe og detaljrike bilder. Se den imponerende bildeserie viser Islands magiske huler, med lyseblå og boble-lignende vegger som nærmest ligner livet under havoverflaten. Bildene fanger også buldrende fosser, krystallklare bresprekker og isete tunneler innenfor veggene.

Hvert år endres isbreen Vatnajøkull og avslører komplekse grottesystemer som er tilgjengelig for noen uker før metamorphosing igjen.

Fotograf Mikael Buckog de kjente lokale guidene Einar Runar Sigurdsson og Helen Maria, har utforsket denne frosne verdenen utstyrt med Sonys nyeste digitale kameraer, inkludert α7R IImed verdens første bak-belyste fullformat sensor som gir ultra høy oppløsning og svært høy følsomhet. RX10 IIog RX100 IV som har verdens første 1,0 type stacked Exmor RS CMOS sensor. Bildene ble tatt uten bruk av noen eksterne lyskilder – bare det naturlige lyset som kommer gjennom is grottene.

Denne utrolige fotoserien viser de intrikate hulene i Vatnajøkull, Island – noe som bare har vært mulig med Sonys nye sensorteknologi, som klarer å gjengi utrolige detaljer under fotografering i svak belysning.

I fotoserien har øde grotter blitt brakt til liv ved å synliggjøre kurvene av naturlige skulpturer, den delikate strukturen av istapper, den glatte og marmoraktige overflaten til huleveggene som er dannet gjennom konstant bevegelse. Bildene fanger tåkete vassdrag, samt buldrende fossefall som forvandler grottens lyseblå vegger. Buck har også fotografert en dyktig lokal klatrer som bestiger de isete veggene for å vise omfanget av den majestetiske blå grotten.

Sensoren sitter i hjertet av hvert kamera evner å fange den mengde lys og detaljer som går inn i fotografiet. Utviklingen i Sonys sensorteknologi i de nyeste kameraene gjør at fotografen tar sylskarpe bilder i de mest krevende forhold med lite lys, noe som tidligere ikke ville ha vært mulig.

Helen Maria fra Local Guide – Islands eldste fjellguide selskap – kommenterer:

– Jeg har vært med på å utforske disse isgrottene i Vatnajøkull i årevis med Local Guide. Å være i dem er en virkelig flott mulighet. Å vite at du opplever et slikt fenomen gjør det enda mer spesielt. Muligheten til å fange denne naturen i all sin prakt, men enda flere detaljer enn noensinne, takket være Sonys sensorteknologi, er en virkelig magisk opplevelse. Jeg håper mange vil bli fristet til et besøk.

– Disse bildene ville ikke ha vært mulig for noen år siden uten å måtte ta med mye ekstrautstyr til breen – noe som ville ha gjort det vanskelig for en fotograf å få det med seg. På grunn av sensorteknologien, er alt du trenger for å kunne ta slike fantastiske bilder nå, kun et av våre kompakte systemkameraer med særdeles gode egenskaper i dårlig belysning, sier Yann Laks Legagneur, produkt makedssjef for Digital Imaging i Sony Europa.

Som verdensledende innen sensorteknologi og produksjon, med ca. 50 prosent av den globale markedsandelen, er Sony stolte av å fortsette å presse gjennom det som oppfattes som grensesprengende innen sensor utvikling. Takket være fremskritt på dette feltet, er fotografier som dette nå mulig. Sensorer er en så viktig del av kameraets ytelse, og det å kunne lansere to nye avanserte sensorer i år, har gjort det mulig for Sony å fortsette sin vekst i den digitale fotoindustrien.

I tillegg til å være i stand til å fange opp utrolige detaljer med lite lys, gir sensorteknologien i RX10 II og RX100 IV også fotografer, hobbyfotografer og fagfolk muligheten til å fange øyeblikkene ikke alltid er synlig for det menneskelige øyet, med 40X super slow motion videoopptak på opp til 1000fps.

Sony α7R II kamera:
Den nye α7R II med utbyttbare objektiver har verdens første back-belyst fullformat Exmor R CMOS-sensor, som gir høy oppløsning (42,4 MP ca. Effektive megapiksler), høy følsomhet (kan utvides til ISO 102 400 og høyhastighets AF respons opp 40% raskere enn de opprinnelige α7R takket være 399 fokusplanet fasedeteksjon AF-punkter.

Kameraet har også en 5-akse bildestabiliserings system lånt fra den kritikerroste α7 II-modellen og kan ta opp 4K video i flere formater, inkludert Super 35mm (uten pixel binning) og full format, en verdensnyhet for digitale kameraer. I tillegg har den en nylig raffinert XGA OLED Tru-Finder med verdens høyeste (0.78x) viewfinder magnification Sony RX100 IV kamera:
Med sin kompakte størrelse, har RX100 IV kamera verdens første 1,0 tommers typen stacked Exmor RS CMOS-sensor, 40x super-slow-motion videoopptak på opp til 1000fps, og evnen til å raskt lese data 5 ganger raskere enn tidligere modeller. Sony RX10II kamera:

Sonys kritikerroste high-zooming RX10 II kamera byr på et bemerkelsesverdig fremskritt innen foto- og filmmuligheter, nemlig verdens første memory-attached 1.0-type stacked CMOS bildesensor. Bruk den til å lage imponerende 4K-filmer, opptil 40x super slow motion, spektakulære stillbilder og mer. En ny verden av super-real foto kommer til overflaten.

Verdens første 1.0 «-type stacked Exmor RS sensor:
Med et stacked structure med rask bufring DRAM-minnebrikke festet, vil den nye Exmor RS CMOS sensor ha en over 5x raskere avlesnings hastighet enn vanlige modeller. Med den nylig utviklede konstruksjonen, Stacked CMOS sensor, er høyhastighets signalbehandlingskrets til sensoren forlenget, og DRAM-minnebrikken er festet til store bildedata. Dette gjennombruddet leder deg til banebrytende nye funksjoner – inkludert 40x super slow motion og Anti-Distortion Shutter – som pleide å være tilgjengelig bare profesjonelt utstyr.

New 35mm fullformat Exmor R CMOS bildebrikke med 42,4 megapiksler:
Verdens første[i] bak-belyst 35mm fullformat Exmor R CMOS-sensor oppnår ca. 42,4 effektive megapiksler oppløsning, utvidet følsomhet opptil ISO 102400[ii], og ekstra lavt støynivå ytelse for å avsløre fine detaljer selv i forstørrelser av bilder. Den bakbelyste CMOS konstruksjonen øker lysfølsomheten – en fordel, som sammen med overgangen til kobber kabling gir omtrent 3,5 ganger raskere dataoverføring[iii]. Resultatet: lynrask autofokus respons og helt klare 4K-filmer med full pixel avlesning.

Klikk på billedstripa for å se Vatnajøkull-fotoene i stort format:

Sony fotostripe

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.