Home Aktuelt Velkommen til mangfoldige Cambodsja, et norsk, familiedrevet gjestehus

Velkommen til mangfoldige Cambodsja, et norsk, familiedrevet gjestehus

by Content Marketing

Mannen min og jeg (og våre to små jenter på 4 og 6 år) har akkurat overlevd corona med et gjestehus med 24 rom, og klart å beholde alle 28 ansatte og Tuk Tuk sjåfører gjennom hele den tøffe perioden. 

Vi er kjent for å drive med stort fokus på miljø og ansvarlig turisme. Vi klarte oss gjennom pandemien på grunn av donasjoner fra tidligere gjester som hadde tro på alt vi driver med for å støtte lokalbefolkningen her.

Nå har det gått skikkelig bra med Babel i over ett år, og nå tar vi vår bærekraftige lidenskap et skritt videre med å være «hosts» for et verdensberømt selskap som heter Domegaia

Mennesker fra hele verden kan melde seg på kurset, som skal lære oss å bygge med «aircrete». Mange miljøfokusete arkitekter anser aircrete for å være framtidens byggemateriale. 

Å bygge med porebetong

Å bygge med porebetong (som heter aircrete på engelsk) anses som bærekraftig av flere grunner:

1. Energieffektivitet: Luftbetong er laget med en lavenergiprosess, som krever kun en brøkdel av energien som trengs for å produsere tradisjonell betong. Produksjonsprosessen involverer å lage en slurry av Portland-sement, kalk, vann og et skummende middel, som deretter helles i former og lar seg stivne. Blandingen autoklaveres (dampherdes) under høyt trykk for å lage sluttproduktet, som er lett og har utmerkede isolerende egenskaper.

2. Holdbarhet: Luftbetong er svært slitesterk og kan vare i flere tiår, selv under tøffe miljøforhold. Den er også motstandsdyktig mot råte, skadedyr, brann og fuktighet.

3. Redusert karbonavtrykk: Produksjonen av porebetong gir mindre karbonutslipp sammenlignet med tradisjonell betong, på grunn av lavere energibehov og bruk av resirkulerte materialer som flyveaske.

4. Lite avfall: Produksjon av porebetong genererer mindre avfall sammenlignet med tradisjonell betong, da den kun krever en brøkdel av råvarene og kan resirkuleres eller gjenbrukes ved slutten av levetiden.

Redusert energiforbruk, lavere karbonutslipp og mindre avfall

Samlet sett kan bygging med porebetong føre til redusert energiforbruk, lavere karbonutslipp og mindre avfall, noe som gjør det til et bærekraftig valg for byggeprosjekter.

Mine egne ord: det er mulig å bygge med aircrete hvor som helst i verden, det er lett å jobbe med, og hvem som helst kan lære seg det, uansett nivå. Det koster også mindre enn vanlig betong fordi det bruker mindre sement. 

Videre til prosjektet. Vi har kjøpt land nede sør i landet, og har også en leieavtale rett på stranda. Det er der vi nå skal ha workshop og få bygget Domegaia sitt nyeste design, Eden (som du ser i videoen). Legger ved bilde av stranda og Dome Eden. 

Som sagt kan hvem som helst melde seg på kurset. En profesjonell instruktør fra Domegaia kommer og skal lære oss alt vi trenger å vite. Vi har på forhånd alt utstyr, redskaper, materialer og maskiner som skal brukes gjennom hele workshopen som varer 5 dager.  Etter disse dagene har vi en ferdigstilt Dome Eden bygget der, med utsikt rett til havet. 

Og alle deltakerne kan ta med seg kunnskapen sin hjem til hvilket som helst land de bor i, og bygge det de vil der. De kan kjøpe spesial maskiner fra Domegaia, eller bygge dem selv (alt etter hvor mye bakgrunn og kunnskaps de har fra før med bygningsarbeid). 

Tenk å bygge en sånn liten fin bungalow i hagen å ha som gjestehus! 


Her kan du se Domegaia sin hjemmeside med et spennende kurs.
Klikk på videoen under:

Se «Tools & education», alt vi skal være behjelpelige med, hvor folk skal bo, matplan, og tips til transport. Se aktiviteten og link til video


Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.