Home DestinasjonerNordenDanmark Ferie i Danmark og 12 cafeer i Århus du bør besøke

Ferie i Danmark og 12 cafeer i Århus du bør besøke

by Per Henriksen

Ferie i Danmark betyr også mye godt å spise og drikke. Kaféliv er en del av dagene i Danmark. Alt fra en kopp kaffe, til en atmosfærisk bar og en ekte dansk bøff eller annet snacks på tallerkenen.

Her er Reiseliv oversikt over anbefalinger av kafeer du kan slå deg ned på, når du er i Århus på ferie. 12 spennende forslag!                        

I Aarhus finner du massevis av stemningsfulle kaffebarer med avslappet miljø. Du finner de koselige kafeene overalt i de forskjellige nabolagene. Utforsk de sjarmerende gatene i Latinerkvarteret, i trendy Frederiksbjerg, den koselige Vestergade eller den pulserende «Åen» nær den største handlegaten Strøget. Er du på handletur kan du ta en kaffepause i Magasin, Salling Varehus og Bruuns Galleri, hvor du kan slappe av med litt kaffe og en matbit.

Gå på shopping i Aarhus, hvor du finner mange spennende butikker. Husk å ta en pause på en av byens mange kafeer. Foto: Photopop

Ferie i Danmark er også kaféliv

Café Viggo kan du få klassiske, smakfulle kaféretter og veltraktet kaffe. Hvis du er mer interessert i cocktailer enn cappuccino, er det også noe du kan ha. Her kan du sette sammen en deilig brunsj basert på 15 deilige småretter. Hvis det skal være sunt, kan du velge mellom deilige salater. Du kan også få en klassisk kaféburger, club sandwich eller syndige desserter. Historien om Café Viggo Kafeen er oppkalt etter kjøpmann Viggo Jørgensen som bygde huset i 1930 som et av landets første jernhus og varehus – «Viggo Jørgensen Utstyrsmagasin».

Deretter kan du ta en spasertur til den vakre marinaen og nyte en kald øl, en kaffe eller et glass vin på Bådcafé, som ligger ved Marselisborg Yacht Harbour.

På Bådcafé har du fantastisk utsikt over Århus havn, de vakre strendene, byen, grønne skoger og selvfølgelig det maritime livet ved marinaen med bølger og båter i alle størrelser. Å sitte på Boat Café er nesten som å sitte på en marina i Spania eller Frankrike mens du nyter et kaldt glass rosé eller en cocktail.

Tradisjonell dansk mat

Café Casablanca er et brasserie, en kafé og en bar under ett tak. Det koselige brasseriet dateres tilbake til 1981 og ligger midt i hjertet av Latinerkvarteret. Casablanca har sin berømte brunsj med smakfulle spesialiteter. Og vinlisten er også utsøkt, med rike, fyldige og deilige viner og smakfulle alkoholfrie drikker også.

Tradisjonell dansk mat og utmerket øl får du på Peter Gift, enten i den sjarmerende bakhagen, som er åpen fra mars til oktober, eller i den atmosfærefylte baren og salongen. Når bakhagen stenger, tenner de i peisen. Peter Gift serverer 45 forskjellige merker med øl fra hele verden.

«Cool» og «lounge» i Aarhus er synonymt med «Rømer» – slik det har vært siden 2003. Rømer Brunch & Bistro er en moderne bistro, et avslappet brunsjsted, og rett og slett en utsøkt unnskyldning for å nyte litt bobler.

Restaurant Lava er stedet hvor du ikke må bære en haug med kontanter. Restaurant er hyggelig, har koselig atmosfære, og du får kvalitet til en rimelig penge. Den ligger kun et steinkast fra St. Clemens Bro og sitt pulserende byliv. Restauranten er innredet i autentisk fransk stil med en koselig spiseplass og en innbydende bar hvor du kan nyte en drink før middag.

Finnes det brettspillkafeer i Danmark? Ja, les her…

Hvorfor ikke en stund på en brettspillkafé på Aarhus Brætspilscafé? Føle deg tilbake til de «de gode gamle dager». En beskjeden inngangsbillett gir deg tilgang til et vell av spill, og en verden av moro, hvor alle kan være med. Har du lyst på en matbit eller noe å drikke mens du spiller, er små deilige retter, kaffe og kaker tilgjengelig. Du kan også ta med dine egne brettspill, og til og med din egen mat. Inngangsbilletten gjelder enten du spiller på kafeen eller egne spill.

En matbit på ARoS’ kafé og orangeri mellom slagene er en god idé. Nyt en kopp kaffe, ta en velsmakende lett matbit eller få et av kafeens middagstilbud på kvelden.

Kafeen på KØN – Gender Museum Denmark er en kjærkommen oase midt i Aarhus. Her kan du få forfriskninger etter et besøk på museet, eller rett og slett komme for å spise lunsj når du er i byen. Kafeen tilbyr smakfulle retter og forfriskninger i sjarmerende omgivelser. Alle rettene er laget fra bunnen av av sesongens danske råvarer. Det er grunnen til at de er i stand til å servere sunne retter med mye friskhet og smak. De kaller det Sturdy Stuff and Fresh Delicates. Spis middag blant historiske utstillinger. Kafeen er innredet med koselige vintagemøbler og kunst. For de nysgjerrige inneholder utstillingene ulike husholdningsutstillinger fra dansk matkultur. Kafeen har fått sølvsertifikat som betyr at all mat og drikke er 60-90 % økologisk. De tilbyr også et utvalg retter for deg som er vegetarianer, veganer eller trenger gluten- og laktosefri mat.

Moesgaard Museums kafé serverer god kaffe og deilig mat, mens du nyter den fantastiske utsikten over skogen og havet. Hvis været tillater det kan du også velge å gå ut i det fri og nyte mat og drikke på den store museets takterrasse. Du kan stikke innom kafeen uten å betale inngangsbillett til museets utstillinger. Kafeen tilbyr varme og kalde retter, hjemmebakt brød og kaker, nytraktet kaffe og te, og et bredt utvalg av spesialøl, økologisk juice og mer.

Gæstgivergården satser på kaker etter tradisjonelle danske oppskrifter. Prøv de saftige smørbrødene eller en lett lunsj basert på tradisjonell dansk mat.

Mor Anna Delikatesse & Bakeri i hippe «Mejlgade»-distriktet finner du ulike utvalg som spenner fra forskjellige take away-menyer, deilige bakverk, fersk kaffe og nybakt brød.

Hva finnes i Latinerkvarteret i Århus?

Reisetips: Latinerkvarteret i Århus er det eldste bevarte kvarteret i byen. Dette oppsto på slutten av 1400-tallet. Her kan du finne designerklær og brukskunst for individualister i byens gamle bydel og mange kasfeer. Hadde det ikke vært for den særegne skandinaviske atmosfæren (og det danske været) i byens eldste område, skulle man tro at man var i Sør-Europa.

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.