Home DestinasjonerNordenSverige Sensommer i Sverige: her er 9 gode forslag til familietur

Sensommer i Sverige: her er 9 gode forslag til familietur

by Reiseliv
sensommer i sverige

Sensommer i Sverige: Har du fortsatt noen fridager i sommer, eller begynner å tenke på hvor familien skal dra i i høstferien? Reiseliv har her noen gode forslag til deg! I Sverige er det mange morsomme aktiviteter i ukene fremover.

Hvor er det spennende opplevelser i Sverige for familier?
Hvor ble Saltkråkan, Emil i Lønneberget og Pippi spilt inn?
Hvor finnes Europas største dinosaurutstilling?

En kort biltur fra Norge finnes det lek og moro for hele familien. Verken Dalarne, Ørebro eller Gøteborg ligger langt fra sentrale Østlandet. Her tipser vi om 9 morsomme ting å finne på som passer både store og små.

Se hvor de kjente svenske TV-figurene ble spilt inn

I opplevelsesskogen i Filmbyn i Småland kan du oppleve innspillingsmiljøer fra kjente barnefilmer som Emil i Lønneberget, Saltkråken og Pippi Langstrømpe. Bli med inn i filmens verden og se klassiske studio-kulisser og originale kostymer fra filmene eller syng med til de velkjente sangene.

Hestedrømmen på Our Little Farm

Hestene på Our Little Farm. Foto: Our Little Farm

Our Little Farm  i Ekshärad, Värmland tilbyr hesteopplevelser for både erfarne ryttere og nybegynnere ute i naturen. Her kan du bli med på viltsafari, turridning i skogen, prærievogn- og solnedgangstur eller overnatte på gården med badestamp og middag på kvelden.

Europas største dinosaurutstilling

Dinosaurskjelett på Tingby Gård. Foto: Albin Rylander

På Tingby gård, rett utenfor Kalmar by, finnes Europas største dinosaurutstilling. 150 dinosaurer og skjelett vises fram i full størrelse. Dinosaurene er veldig naturtro og flere av de er animatoriske – de beveger på seg og lager lyd!

Badeland med jungelopplevelser

Jungelopplevelser i Lost City i Örebro. Foto: Örebrokompaniet.

Jungelvann, ville fosser, ruiner og heftige vannrutsjebaner, Lost City er et nervepirrende badeeventyr for hele familien. I Sveriges største badeland Gustavsvik – The Lost City, er det deilige temperaturer og tropisk stemning hele året. Utforsk den forsvunnede byen og kast deg ut i noen av Sveriges heftigste sklier.

Spøkelsesslottet i Ørebro

Skremmende stemning på Örebro Slott i høst. Foto: Jonas Claesson

Nysgjerrige og modige barn kan være med på en nervepirrende spøkelsesvandring på Örebros gamle slott. Slottet skjuler mørke historier fra fortiden om hekser, fanger og ånder. Nå får alle som tør sjansen til å høre historiene om slottets mørke side.

Albert Åbergs Kulturhus

Albert Åberg. Foto: Alfonskulturhus

Albert Åbergs Kulturhus i Gøteborg byr på daglige forestillinger med kulturhusets egne skuespillere. Her kan nysgjerrige barn leke, rase, klatre og oppdage et hus fylt med finurlige saker. Passer fint for barn mellom 0-8 år.

Annerledes eventyr i Dalarna, inne i en gruve

Oppdagelsesferd i Tuna Hästbergs gruve i Dalarna. Foto: Äventyrsgruvan

Søker du et annerledes eventyr i Dalarna? Da må du besøke Tuna Hästberg gruve utenfor Borlänge. Gå, klatre, dykk og nyt et spennende miljø som hentet ut av en eventyrverden. Under jorden og bebyggelsen finnes milevis med tunneler som snirkler seg gjennom fjellet. Du kan velge mellom to ulike ruter, vandringsturen og eventyrsturen, og rundt omkring i gangene vil du finne redskaper og konstruksjoner som er blitt etterlatt etter at gruven la ned.

Orsa Rovdjurpark

Isbjørnene i Orsa Dyrepark. Foto: Koala Productions

Opplev spenningen med å stå øye til øye med isbjørner, ulv og tigre. I Dalarna finner du Orsa rovdyrpark, Europas største rovdyrpark, hvor dyrene lever på store områder i naturlige skogsmiljøer. I parken kan du blant annet se Sveriges fire største rovdyr brunbjørn, ulv, jerv og gaupe, sammen med et antall utrydningstruede rovdyr som isbjørn, snøleopard og sibirsk tiger.

Klatreparken Högt & Lågt

Klatreparken Högt og lavt. Foto: Anna Holm

I Rättvik i Dalarne finner du klatreparken Högt & Lågt med mange ulike baner, spennende hinder og ziplines. Her venter et eventyr for hele familien hvor dere kan leke, klatre og utfordre både hverandre og deg selv.


Ferietips: Høstens 20 spennende opplevelser i Sverige

ferietips
Tjolöholms slott i Halland: Her får barna mulighet til å hilse på gårdens dyr. Foto Tjolöholm Slott

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.