Home DestinasjonerNorge Togreise til Trøndelag for å oppleve moskus og isbading

Togreise til Trøndelag for å oppleve moskus og isbading

by Reiseliv
Trøndelag vinteropplevelser

Vinterens våte opplever kan være noe utenom det vanlige. For eksempel i Trøndelag kan du velge og vrake i unike vinteropplevelser. Slik som isbading, årets store trend. Vintersykling, isfiske og møte moskus. Flere tips i artikkelen.

Foto: Ellen Homstad

Tør du å utforske en vinteropplevelse utenom det vanlige? Uavhengig om du foretrekker komforten av en varm badstue, eller om du drar med deg øksa for å hogge hull i isen byr vinterbading på fantastiske uteøyeblikk, sprengte komfortsoner og ekstrem mestringsfølelse.

Det viser seg at 13 prosent av nordmenn har badet ute minst en gang i vinter. Særlig aktive er de mellom 18 og 29 år. 34 prosent av denne aldersgruppen har tatt seg en iskald dukkert.  Mange går fra å være en pingle til å bade utendørs om igjen og om igjen, år etter år! 
Vil du ha tips til steder å isbade i Trøndelag, så klikker du her.

En god natts søvn i Fuglekassehytta
Opplev en overnatting du sent vil glemme i Fuglekassehytta i Lorvika. Fuglekassehytta er alt annet enn et primitivt rede. Her finner du roen foran peisovnen, i det nedsenkede badekaret, eller kanskje sittende i det store runde vinduet med panoramautsikt over fjorden. 

Trøndelag vinteropplevelser
Overnatting i Fuglekassehytta er svært romantisk.

Med enestående utsikt, nydelig mat, stjernekikking og en deilig frokostkurv levert på døren, er dette en helt unik overnattingsopplevelse som vil gi deg og ditt reisefølge minner for livet.

Isfiskeskole – lær deg isfiskekunsten
Utforsk spenningen ved å fange din egen mat som svømmer under isen! I Lierne kan du bli med på isfiskeskole og lære isfiskekunsten. Med fire timers opplæring og alt nødvendig utstyr inkludert, er dette en opplevelse for alle aldre.

Erfarne guider sikrer en dag med ekte naturopplevelser og kanskje får du dratt i land dagens middag.

Nomad Foodlab – Verdens største lavvo
Verdens største lavvo blir å finne i Trondheim under Bocuse d’Or Europe i mars. FoodLab serverer mat med spesielle delikatesser fra det uberørte arktiske miljøet basert på reinsdyrkjøtt og bær, tilberedt i tråd med 10 000 år gamle kulinariske tradisjoner.

På menyen vil du finne samisk mørkblodspølse og Evenki lysblodspølse fra Sibir; en svært velsmakende, nærende og bærekraftig reinsdyrhodesuppe.  Desserten er en signaturrett: reinsdyrpannekaker med multebærsyltetøy.

På to hjul gjennom vakkert vinterlandskap
Du bør utforske vinterlandskapet på en fatbike med Røros Guide. Når det kryper ned mot kalde 15 minusgrader, er landskapet på Røros kanskje på sitt vakreste. Trærne er lodne av rim, sollyset strømmer mot deg, frostrøyken stiger fra elva og naturen er så stille, så stille. 

Erfarne guider tar deg med på magiske øyeblikk, en unik naturopplevelse på to hjul. 

Moskussafari – se det imponerende dyret!
Frister det å oppleve villmarken på Dovrefjell med en spennende moskussafari? Dovrefjell Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan se den imponerende moskusen. 

I følge med erfarne guider kan du trygt bevege deg inn i moskusens rike i det vakre vinterlandskapet. Dette er en uforglemmelig opplevelse med Moskussafari på Dovrefjell.

En behagelig togreise fra Oslo eller Bodø
Gjør reisen til Trøndelag miljøvennlig og spesielt og ta toget med SJ Norge. Med utgangspunkt i landets hovedstad, så går Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim over Dovrefjell.

Dette er en strekning på 485 kilometer og tar deg gjennom mangfoldig og storslått natur i sørlige Trøndelag og Gudbrandsdalen. Reiser du mellom Bodø og Trondheim kan du ta Nordlandsbanen gjennom Salten og Helgeland. Nordlandsbanen passerer noe av det vakreste den norske naturen har å by på.

Trøndelag vinteropplevelser
Isbading, deilig og avslappende!
Et godt måltid avrunder dagen i Fuglekassehytta.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.