Home DestinasjonerNorge Vinteropplevelser i kø i Trøndelag, mange museer for eksempel

Vinteropplevelser i kø i Trøndelag, mange museer for eksempel

by Reiseliv
Vinteropplevelser i kø

Vinteropplevelser i kø i Trøndelag, mange spennende museer for eksempel. Dette er noe for rufsete vinterdager, når været ikke byr på forlokkende utelek. De mangfoldige museumsalternativene i kulturregionen Trøndelag har mye å by for deg og dine som vil finne på noe nytt i vintermånedene.

Vinteropplevelser i kø

Med smittevernvennlige og tilrettelagte forhold kan du dykke ned i både historie, musikk, kystkultur og kunst rundt omkring i hele regionen. Ta med familien, vennegjengen eller kun deg selv, og få inspirasjon og kunnskap om vår levende historie ved noen av våre mange museumsalternativ.

Historisk dypdykk og kunst på Innherred

Falstadsenteret finner du i vakker natur ved Trondheimsfjorden sør for Levanger. Det historiske senteret åpner dørene for museumsbesøk og mulighet for særegen overnatting i historiske omgivelser i vinterferieuka fra 22.- 28. februar. Hovedutstillinga «Ansikt til ansikt» viser historien til SS Strafgefangenlager Falstad og det nasjonalsosialistiske leirsystemet den var en del av. 

Studieutstillingen «Fortellinger om flukt» tar tak i en dagsaktuell tematikk gjennom åtte flukthistorier fra andre verdenskrig. Utstillingen lar deg bli kjent med ulike menneskers skjebner og løfter dem opp til refleksjon gjennom å vise fram historiske kilder som tekst og bilde.

Ved Egge museum i Steinkjer formidles landbrukskultur med utgangspunkt i et gårdstun og den største samling landbruksgjenstander nord for Dovre. Egge Gård er det gamle høvdingsetet, der kjente sagaskikkelser som Olve, Sigrid og Kalv Arnesson hadde tilhold i vikingtid. Museet har åpen museumskafé med utstilling i hovedbygget 22.-25. februar kl 11- 15.

Nils Aas Kunstverksted ligger i idylliske Straumen på Inderøy og er et museum for billedhogger Nils Aas, samt et galleri for skiftende utstillinger av samtidskunt. I vinterferieuka har de åpent verksted for hele familien, med mulighet for både å tegne, male og lage egne skulpturer i leire. Verkstedet er gratis for barn under 16 år.

Historie, musikk og vitenskap i Trondheim

Sverresborg Museum har program fra torsdag til søndag i vinterferien. Museet tilbyr omvisninger, åpent friluftsmuseum med vinteraktiviteter og variert formidlingsopplegg for barnefamilier. Den temporære utstillinga «Bevare meg vel» står i hovedbygget og viser fram skjulte skatter fra museets store samlinger.

Rockheim stiller med ny, permanent utstilling – Milleniumsrommet. Fra Lene Marlin til Astrid S, Napster til Spotify og Idol til Stjernekamp – i det nye Milleniumsrommet blir du tatt med på en reise i teknologien, kulturen og den norske spillelista fra de siste 20 årene.

Utstillinga ser nærmere på hvordan teknologien har endret norsk musikkproduksjon og våre lyttervaner, og på hvilken måte internett har bidratt til at norske artister kan gå fra 15 minutter i rampelyset til å bli verdensstjerner over natten.

I hele vinterferien kan familien bli med på aktiviteter, musikk og lek på Ringve museum. Inne i musikkhagen kan små og store lytte, spille, leke og lære om og med ulike instrumenter på det historisk vakre museet med Trondheims beste fjordutsikt! Ringve har åpent hver dag hele vinterferieuka kl. 11-16

Det populærvitenskapelige opplevelsessenteret Vitensenteret midt i Trondheim tilbyr for 20. år på rad barn i 5.-7. klasse å bli med i Eksperimentklubben i vinterferien. Tema for årets eksperimentklubb er skaperglede, og det vil bli opplæring i blant annet koding, programmering, redesign og ulike skaperoppdrag. Deltakelse koster 2000 kr per barn og går over fire dager. Vitensenteret har i tillegg åpent i sin helårlige interaktive utstilling.

Spennende gruvehistorie på Røros

Røros er kjent for sine mange små gallerier og kunstbutikker inne i de historiske sentrumsgatene, og Rørosmuseet ivaretar omkring 80 bygninger, hvorav 54 er fredet. Bergstadvandring med historiefortelling på Røros gjennomføres hver torsdag og lørdag kl 11 gjennom hele vintersesongen.

Bli kjent med den lille gruvebyens unike historie, og ta gjerne turen til Olavsgruva for en spennende omvisning i lysbelagte ganger langt nede under jorda. Omvisninger i gruva skjer torsdag – søndag kl 15 i vinterferien.

Kystkultur langs Trøndelagskysten

Hvorfor ikke legge vinterferien til kystlandskapet Hitra og Frøya og få en dose frisk kystkultur med besøk til Kystmuseet i Sør-Trøndelag? Hver dag i vinterferien tilbyr museet familietilpasset omvisning med avgang fra Hurtigbåtterminalen på Sandstad ut til et moderne oppdrettsanlegg i drift. Her får du lære mer om øyregionens viktigste næring der det skjer – i oppdrettsflåta og på merdekanten.

Kystmuseet åpner også ny midlertidig utstilling for å vise fram en 400 år gammel Gyllenlærstol som stod i den gamle Ulvkjerka. Utstillingsåpning av «Stolen og Ulvkjerka» er 27.02 kl. 14.00. Kystmuseets faste utstillinger vil også være åpen alle dager i vinterferien.

Kystmuseet i Rørvik  inviterer deg med på en reise i Namdalskystens 10 000 år lange historie. Museet består av flere avdelinger, men de største er Norveg, Berggården gamle handelssted og fiskeværet Sør-Gjæslingan. Museet har åpent på Norveg med fast utstilling og enkle aktiviteter for barna. 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.