Home DestinasjonerNordenDanmark Danmark kaller, her er 10 gode reisetips til sommeren

Danmark kaller, her er 10 gode reisetips til sommeren

by Trond Thorud
Danmark kaller

Danmark kaller og har tro på at nordmenn igjen inntar landet i sommermånedene 2021. Nye attraksjoner, jubileer og opplevelser står i kø. Her en oversikt over de 10 største.

World Pride arrangeres i København i august 2021

I år skal København og den nærliggende svenske byen Malmø invitere til verdens største fest, nemlig LGBTQIA World Pride 2021. Begivenheten arrangeres sammen med sportsbegivenheten EuroGames som går av stabelen 12-22. august. Her settes søkelys på blant annet likestilling og menneskerettigheter med sceneshow og det fantastiske pridetoget (hovedbildet over fra 2019).

Den danske pølsevognen fyller 100 år

Danmark kaller
Københavns berømte rød pølsevogner feirer 100 år. Foto: Laban Stories

18. januar 1921 ble seks pølsevogner med deilige røde pølser rullet ut i København, og suksessen var ett faktum. Siden har dette blitt en dansk klassiker, nesten å regne som en nasjonalrett, som mange etterspør når de er på ferie til Danmark. I dag kan du også nyte den danske pølsen i forskjellige økologiske gourmetvarianter som Den økologiske Pølsemand (DØP) eller Nordic Hotdog i København.

H.C. Andersens hus åpner dørene i Odense

I fødebyen til den berømte eventyrforfatteren skal det i juni 2021 åpne ett nytt museum – H.C. Andersens hus. Det er den japanske arkitekten Kengu Kuma som står bak bygget, som vil bli like trollbindende som H.C. Andersens eventyr. 

Lego Movie World åpner 2021

Ett nytt univers åpner i Legoland i Billund på Jylland. Her kan du oppleve Skandinavias første flyvende kino, hvor du kan fly rundt med Emmet, Lucy og alle de andre hjelperne fra The Lego Movie.

Marsktårnet – sensasjonen ved vadehavet

Det spiralformede Marsktårnet gjør ett besøk til den UNESCO-sertifiserte nasjonalparken ved Vadehavet enda mer unik. Tårnet er 25 meter høyt og åpner våren 2021. Det er den internasjonalt anerkjente Bjarke Ingels Group (BIG) som har tegnet tårnet, inspirert av formen på DNA. Danmark har tidligere hatt stor suksess med Skovtårnet Camp Adventure som med spesielle arkitektoniske grep byr på en sjelden naturopplevelse og nye perspektiver. Nå er vi klar for Marsktårnet. 

Nå kan du glampe med Elefantene

Den nye elefantleiren i Knuthenborg – er Skandinavias største safaripark. Nå kan du oppleve dyreparken om natten og bestille telt i ett helt nytt campingområde som åpner sommeren 2021. De som bor på elefant-savannen vil få en helt spesiell kvelds-opplevelse med guide, og om morgenen vil du kunne våkne til at de milde gigantene trasker forbi for å ta seg ett morgenbad i elefantbassenget. 

Københavns flytende øyer

Danmark kaller
Parkipelago, små øyer i København. Foto: Copenhagen Islands.

I 2018 ble den første prototypen på en arkitektonisk øy kalt CPH-Ø1 lansert. Dette var bare starten på ett større prosjekt kalt Copenhagen Islands. Ett nytt byrom ble introdusert; kalt en parkipelago av flytende øyer. Våren 2021 introduseres flere nye øyer til dette prosjektet. Øyene tilbyr trygge svømmesoner, foto-utstillinger, flytende saunaer, cafeer og marine gårder for østers og blåskjell. 

Nye hotellåpninger 2021

I 2021 vil en rekke nye hoteller åpne over hele Danmark. Fra 5-stjerners luksus i Københavns havn, til nye designherberger i både København og Aarhus. Bornholm har lenge vært kjent for sitt fokus på bærekraft, og tar nå dette til ett nytt nivå, med en klimapositiv fløy på Green Solution House. I Esbjerg på den danske vestkysten står den internasjonalt anerkjente danske arkitektgruppen BIG bak et nytt hotell med 117 rom, kalt «A Place To» som åpner i oktober 2021, for å nevne noen.

Jakt på de nye trollene i Danmark

Den danske gjenvinningskunstneren Thomas Dambos står bak de enorme troll-skulpturene du kan finne i skogene like utenfor København. Nå skaper kunstneren 10 nye troll som vil bli plassert på hemmelige steder rundt omkring i Danmark, disse kan du kun finne ved å følge trollmap.com. 

Ny festival for bærekraft i Aarhus

En ny festival for bærekraft skal lanseres i mars 2021. Aarhus fair festival vil fokusere på hvordan man kan gjøre mer bærekraftige valg. Besøkende vil også kunne møte selskaper som jobber direkte mot en mer bærekraftig fremtid. Her vil du kunne handle klær, interiør og mat med god samvittighet. 

Liker du artikkelen om at Danmark kaller?

Liker du artikkelen Danmark kaller, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.