Home DestinasjonerNorge Mystiske opplevelser i Mysteriehuset i Lillesand

Mystiske opplevelser i Mysteriehuset i Lillesand

by Reiseliv
Mystiske opplevelser Mysteriehuset

Mystiske opplevelser i Mysteriehuset i Lillesand er Norges, og kanskje verdens eneste escape room hvor du også kan overnatte. Dette ligger midt i hjertet av Lillesand sentrum. Ditt oppdrag her er å løse mysteriet om Vigdis Ravnsdatter, som ble dømt for trolldom og brent på bålet i nærheten av Lillesand i 1650.

Foto: Mysteriehus

Sjømannen Reinert, som seilte på alle sju hav og hadde sansen for skipperskrøner og historie. Han forsøkte i mange år å finne ut hva som skjedde da 12-tippoldemoren hans ble brent på bålet i 1650. En tid med mange trolldomsprosesser.

Mystiske opplevelser Mysteriehuset
Bildet er fra Amsterdam i 1571, da kvinnen Anne Hendricks ble brent som heks. Kobberstikk av Jan Luyken.

Reinert ble en gang fanget av en bande kannibaler på ei stillehavsøy, men ble reddet fra gryta da han slengte til dem trebeinet sitt. Om dette er en skipperskrøne eller hentet fra tidligere tiders virkelighet er noe usikkert.

Men historien som opptok ham aller mest er den om Vigdis. Han ville finne ut hvem som anga henne, og hvem som var ansvarlig for hennes død. Denne uretten har hjemsøkt slekta i flere generasjoner, og Reinert forsøkte i mange år å finne ut av hvem som anga henne, og dermed var ansvarlig for hennes død!

Reinert døde før han rakk å komme til bunns i historien. Men i huset hans ligger det noe som kan løse gåten og gi svaret på hvem de ansvarlige var. I løpet av et helt døgn kan du og ditt følge få utforske og finne løsningen.

Du blir ikke last inne

I motsetning til i et Escape Room, blir du ikke låst inne i Mysteriehus, men kan bruke hele døgnet på å løse gåten.

Mysteriehuset passer for entusiastiske kollegaer på team-building, vennelag, jubileumsfeiringer og familiehygge. I tillegg er den en perfekt gave til kjæresten eller noen som har fortjent en uforglemmelig opplevelse!

Sammen skal besøkende løse et mysterium inspirert av virkelige hendelser fra trolldomsprosessene på Agder. Hva var det egentlig som skjedde da Vigdis Ravnsdatter ble brent som heks i 1650?​

Det er mange barn som har storkost seg med mysteriet! Men oppgavene og gåtene er nok såpass vanskelige at de passer best for barn fra 10-12 årsalderen og selvsagt  ifølge med voksne. 

Terrasse og oppholdsrom,  og ikke minst- et ukjent antall skjulte rom! Grandonkel Reinert hadde nok behov for litt fred fra Bestyrerinnen, og det er ikke sikkert at selv Reinert visste hvor mange værelser huset har.

Mysteriehuset har tatt med seg elementer fra EscapeRoom, men historien er inspirert av virkelige hendelser på Agder. 

I huset er det ikke et heseblesende tidspress for å komme seg ut av et rom i løpet av en time, men man overnatter i huset og hele følget kan virkelig nyte opplevelsen sammen.

​Med overnattingsplass til åtte personer fordelt på tre soveværelser, er Mysteriehus ideell både for familier på ferie og vennegjenger som har lyst til å oppleve noe sammen.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.