Home DestinasjonerNordenDanmark Retro campingvogner og camping som det engang var

Retro campingvogner og camping som det engang var

by Trond Thorud
retro campingvogner

Retro campingvogner, campingutstyr man husker som liten, til ultramoderne glampingtelt – her får du et nostalgisk tilbakeblikk på campinglivet gjennom historien, ved Egeskov Slott på Fyn i Danmark. Campingliv og slottsliv virker kanskje som to vidt forskjellige ting, men Egeskov og Dansk Campingunion (DCU) har overraskende mye til felles.

– Jeg har alltid ønsket å opprette et campingmuseum i Egeskovs hage, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Ved å samarbeide med den danske campingforeningen samler vi kunnskapen vår og styrker kreativiteten på begge sider, sier Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Ideen bak det nye Camping Outdoor Museum er å inspirere besøkende til å utforske naturen mer og nyte enda flere utendørsopplevelser sammen.

Skog, bobiler og retro campingvogner

retro campingvogner
Nostalgisk tilbakeblikk på campinglivet, Foto:Destination Fyn, Egeskov Slot

– Jeg tror Camping Outdoor Museum passer perfekt til alle aktivitetene vi har for våre besøkende på Egeskov slott. En tredjedel av dem som kommer er bobilturister. Her vil det være noe for nysgjerrige familier med barn, friluftsentusiaster og de erfarne bobilturistene.

Vi håper at alle får ny kunnskap og inspirasjon til neste campingferie, sier Greven.

Museet passer veldig godt med DCUs primære oppgave å lage et rammeverk for camping.

– Vi har kompetansen og nettverket for å hjelpe til med å bygge et fantastisk museum med fokus på camping og utendørsliv. Med dette samarbeidet ønsker vi å inspirere de som skal på ferie til å faktisk velge camping, sier Anne-Vibeke Isaksen, president for DCU.

– Camping kan gi en fantastisk følelse av frihet etter en stressende hverdag, fastslår hun.

Slott med imponerende samlinger

retro campingvogner
Egeskov Slott huser Campingmuseum, Foto: Destination Fyn, Egeskov Slot

Egeskov slott på Fyn mottar om lag 250 000 besøkende i året, og med rundt 50 000 familier tilknyttet DCU er dette to sterke merkevarer innen dansk turisme.

I tillegg til selve slottet, som inkluderer den prisbelønte slottshagen, lekeskog og årlige arrangementer, huser Egeskov også Veteranmuseet, Falck Museum, Handelsmuseet og en rekke andre utstillinger. 

Liker du artikkelen om retro campingvogner, gi oss en like på Facebook. Eller besøk vår Linkedin.


Bøfsandwich, 4 øl og heldansk frokost i Horsens

bøfsandwich

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.