Home DestinasjonerNorge Vinter i Trysil – 10 toppgode tips for snørike dager

Vinter i Trysil – 10 toppgode tips for snørike dager

by Reiseliv

Vinter i Trysil er det gøy for hele familien. Reiseliv gir deg 10 tips til spennende og innholdsrike vinterdager, på hesteryggen, i kjelkebanen, på truger og hundeslede. Villmarksopplevelser med snøscooter, isfiske og skøyter. Og ikke minst; et kite-kurs!

Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Idyll på hesteslede

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger – på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen.

Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen.

Velg mellom kveldstur med en deilig 3-retters middag eller familietur med pølsegrilling og noe varmt i koppen. På Trysil hestesenter kan dere også prøve vinterridning.

En av Norges lengste kjelkebakker

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum).

Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t.

Aldersgrense er 10 år.

Det er også en egen kjelkebakke for de minste. Anbefalt aldersgrense i denne bakken er 5 år og her må barna kjøre sammen med en voksen.


Populært med truger

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur i vinterlige omgivelser i.

Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.


Spenning med hundekjøring

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng.

Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag.

 Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Snøscootertur i villmarka

I Ljørdalen, lengst øst i Trysil, kan du både leie scooter og delta på guidet scootertur. Fulufjellet Alpinsenter anbefaler en 3-timers guidet scootertur. For å kjøre på en guidet tur er det nok at du har en førerrett som er godkjent i Norge.

Boutiquehotellet Villa Fregn er et av få hoteller i Norge som er tilknyttet snøscooterløyper. Her kan dere også både leie snøscooter og bli med på guidede turer.

Eller kanskje det frister å teste Moonbikes, elektriske «snøsykler» som får deg ut i terrenget uten lyd og forurensing. Veldig gøy er det også! Når du først er på Villa Fregn kan vi anbefale både lunsj og middag der.

Kite-kurs

Områdene rundt Trysil byr på noen av Norges beste forhold for snøkiting. Nå er det din tur til å prøve ut denne fantastiske aktiviteten som passer for alle som liker en utfordring. Kiteskolen.no har lokalkjente instruktører har kitet i Trysil i mange år.

Skøytebane for hele familien

Et besøk på skøytebanen gir garantert store smil hos både små og store! Skøytebanen ligger ved elva, rett bak Hagebæk i Trysil sentrum. Banen er klargjort så sant vær og forhold tillater det og er gratis å bruke. Banen har flomlys som lyser hele kvelden. Skøyter må du ta med selv.

Annerledes skiopplevelse

I Trysil kan du stå på ski både tidlig og sent. Det gir en litt annerledes skiopplevelse.

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Frokost kan man kjøpe hos Marielle´s Snackbar fra kl. 8.30.

Ingen forhåndsbestilling. Tidligski arrangeres hver onsdag og lørdag i perioden 7. februar – 6. april. Det er også kveldskjøring helt til kl. 20.00 hver mandag, onsdag og fredag. Hver onsdag er det også fakkelkjøring i Trysil ned bakke 15 på Turistsenteret. Her er det bare å møte opp.

Isfiske

Ta med hele familien eller vennegjengen på en isfiskedag. Få med deg et eventyr av spenning og opplevelser på et vakkert vinterkledd vann eller en innsjø. Isfiske kan være veldig spennende og en kjempeflott opplevelse for alle aldre.

Her i Trysil har vi utrolig mange vann og innsjøer som passer ypperlig til dette. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelp med utstyret. Og ja, utstyret får du låne av guide.

Vinterdager i Trysil

Foto:
Ola Matsson/SkiStar Trysil, Johan Andersson/Left hand designs, Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil, Kiteskolen.no, Ola Matsson/Skistar Trysil

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.