Home DestinasjonerNordenDanmark Danmark-ferie – 7 tips til opplevelser i Jylland

Danmark-ferie – 7 tips til opplevelser i Jylland

by Trond Thorud
Danmark-ferie

Danmark-ferie blir en stor hit for mange nordmenn denne sommeren. Her er en oversikt over ting det er verdt å få med seg, hvis man ønsker seg trygge og fine opplevelser «ute på kontinentet». 

I Danmarks nest største by, Aarhus, arrangeres en av Nordeuropas største kulturfestivaler fra 28. august – 6. september. 

– Under Aarhus Festuge kan du få med deg musikk, kunst, dans, teater, utstillinger, barneaktiviteter og fester. Hele byen blir tatt i bruk, og byrommet blir forvandlet til kreative oaser med summende liv – naturligvis på en trygg og sikker måte, sier Ida Marie Frølund i VisitAarhus.

Ta også turen til Maltfabrikken, som ligger i hjertet av Ebeltoft. Fabrikken blir renovert og åpner i sommer, som et moderne kulturhus – en hybrid mellom et bibliotek, et museum og et arkiv.

– Visjonen er å skape en plattform for kultur, kunst, gastronomi, kreative yrker og entreprenørskap. Et sted som vil blomstre av liv, musikk og opplevelser året rundt for folk i alle aldre. Opplev for eksempel Lundbergs Spisehus og utforsk det gastronomiske miljøet i byen med blant annet Smag, Del’a og Det gastronomiske turistkontor, tipser hun.

I Billund, ikke langt fra Aarhus, ligger familieattraksjoner som Legoland og Wow Park. 

– Gå rett inn i fantasien i Legoland hvor du kan få kjenne på et sug i magen, utfordre ninjaer eller se en hel verden bygget av Lego i Miniland, sier Thomas Bruhn i Legoland.

Han tipser også om å ta turen til Wow Park – en av de nyeste attraksjonene i Billund-området. I friluftsparken kan man blant annet gå fra tretopp til tretopp over hengebroer og skli ned rutsjebaner. 

– Her kan hele familien gi full gass sammen i leken, legger Bruhn til. 

I Aalborg, Danmarks fjerde største by, ønsker de nordmenn velkommen til Fårup Sommerland.

– I sommerlandet i skogen kan hele familien få en opplevelse sammen. Prøv den helt nye og banebrytende karusellen Saven, som både kjører frem og tilbage eller bruk en hel dag i det store vannlandet med rutsjebaner for store og små! Midt i skogen i sommerlandet kan du bo på Hotel Fårup og få adgang til parken og karusellene før sommerlandet åpner for andre gjester, tipser Sandra Kjær i VisitAalborg

Ønsker man opplevelser nærmere naturen, kan man gå for en overnatting på et flytende shelter på Mariager fjord.

– Da vil du våkne opp til en av Danmarks fineste utsikter, tipser Birgitte Bak Aastradsen i VisitNordjylland.

Man kan padle ut til shelteret i kajakk, kano eller i en liten båt. Dette leier man på Mariagerfjord Kajak, som ligger rett ved. Sjekk også ut Løvtags tre eksklusive tretopphytter. Et, Ro og Ly er tegnet av arkitekt Sigurd Larsen.

– De tre hyttene består av et rom med fire soveplasser og kjøkken, et separat toalett og et bad under åpen himmel. På taket, ni meter over bakken, er det takterrasse. Hyttene er bygget rundt store trær, som vokser gjennom både gulv og tak, avslutter Aastradsen.

Reglene for innreise til Danmark kan du lese mer om på Regjeringen.no.

Ferguson Museum med 300 traktorer, og noen for barna

Litt fargerike Fergusoner til glede for besøkende barn.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.