Home DestinasjonerNorge Varm badstue, hopp i kaldt vann, 11 gode forslag

Varm badstue, hopp i kaldt vann, 11 gode forslag

by Trond Thorud
Varm badstue

Varm badstue med et påfølgende bad i kjølige fjorder eller innsjøer kan gi en følelse av energi og oppvåkning. Reiseliv viser deg nye, superkule badstuer. Det dukker til stadighet opp slike over hele Norge.

Fra badstuer nær berømte norske ikoner som Preikestolen, sjarmerende, flytende badstuer i norske fjorder, badstuer midt i havnen til noen av de største byene, til badstuer under nordlyset eller midnattssolen, så langt nord som på Svalbard – Norge kan tilby noe for enhver smak.

Hvis du er interessert i spennende arkitektur finnes det badstuer som kan tilby dette også.

Nedover finner du noen av de beste flytende badstuene i Norge.

Soria Moria, Dalen i Telemark

Varm badstue
Soria Moria Floating Sauna i Dalen, Telemark. Foto: Dag Jenssen.

Soria Moria er ikke bare en badstue, men også et kunstverk – som et funklende smykke i Telemarkskanalen. Badstuen er den første installasjonen i et prosjekt som heter «Vannveiens fortellinger», som fokuserer på at hver av de seks kanalkommunene skal få hvert sitt kunstverk.
I “Vannveiens fortellinger” blir kunst, arkitektur og lys brukt som instrumenter til å framheve landskapet og gjøre steder langs kanalen mer synlige. Inspirasjonen for badstuen kommer fra det omliggende landskapet og historien. Soria Moria Sauna – Arkitektur in Dalen, Tokke

Pust, Tromsø
Et av nyeste bidragene til saunakulturen i Norge er Pust i Tromsø. Badstuen ligger midt i havnen i byen og har plass til 20 gjester med egne garderober. Pust ønsker å tilby et helårlig badstu- og badealternativ for alle i Tromsø – et sted for avslapning og aktiviteter med utsikt over fjell, vannet og byen.
Badstuen er konstruert som en tradisjonell fiskehjell for tørrfisk og har allerede fått mye internasjonal oppmerksomhet i medier over hele verden. Pust Tromsø – Flytende badstu i hjertet av Tromsø

Saunalkultur i Oslofjorden
Urban saunakultur har tatt Oslo med storm, og den indre havnen kan skryte av flere alternativer til badstuopplevelser med forfriskende bad i fjorden.

Badstuliv ved Oslofjorden – guide til urbane saunaer i Oslo

Heit Sørfjorden Sauna, Hardangerfjorden
Lokalisert i Sørfjorden i Hardangerfjorden tilbyr Heit en knallvarm badstue med forfriskende bad i fjorden. Fra badstuen på flytebryggen kan man nyte utsikten over fjorden, fjellene og isbreen. En badstumester tar imot gjester ved ankomst og sørger for at alle får en personlig og hyggelig opplevelse. Badstuen er vedfyrt og har en kapasitet på maks seks personer. Fjorden Baby. Heitsauna.

Gausta flytende badstuer, Gaustablikk

Varm badstue
Gausta Sauna i Telemark. Foto: Gausta

Gausta har to saunaer som ligger på Kvitåvatn, med vakker utsikt over Gaustatoppen, det høyeste fjellet i Telemark. Badstuene er tilknyttet Gaustablikk Høyfjellshotell, nær Rjukan, et hotell som tilbyr utmerket skiopplevelser om vinteren og aktiviteter som vandring, kajakk, fisking, sykling med mer om sommeren og høst. I tillegg til badstuene har hotellet spa og svømmehall. Flytende badstue – Gausta

SvalBad, Longyearbyen

Varm badstue
Varm badstue hos Svalbad på Svalbard. Foto: Svalbard

Et av de nyeste attraksjonene på Svalbard er den flytende badstuen i Longyearbyen. Både selve flåten og badstuen er hovedsakelig bygget av gjenbrukt materiale fra gamle bygninger i Longyearbyen og Svea. Så man kan si at lokal historie sitter i veggene. For ekte vikinger kan man ha et varmt opphold i saunaen, med noe kaldt å drikke, før man kaster seg uti fjorden – en ekte isbjørn opplevelse. SvalBad Sauna – A floating sauna in the arctic waters.

Preikestolen BaseCamp, Ryfylke

Varm badstue
Inne i badstuen hos Preikestolen BaseCamp. Foto: Preikestolen BaseCamp.

De første turistene som besøkte Preikestolen kom allerede rundt 1900-tallet. Siden da har Preikestolen BaseCamp tjent som et utgangspunkt for alle som ønsker å utforske ikonet. Hva som startet som en beskjeden, liten gård hvor besøkende kunne overnatte, er blitt til en basecamp med alle typer overnattinger og med tilbud om et utall aktiviteter, hele året. Og selvsagt med to flytende badstuer. Etter en lang dag med aktiviteter i fjell og på vann, er et opphold i badstuene på Refsvatnet, omgitt av vakker natur, en perfekt avslutning på Preikestol-oppholdet. Badstubåt – Preikestolenbasecamp.

Vulkana, Tromsø
Vulkana er en tidligere fiske- og hvalfangstbåt som er bygget om til et Arktisk spa og opplevelsesbåt. Båten tilbyr sauna, hammam, ulike spabehandlinger, bar og en liten restaurant. Vulkana kan friste med midnattsbading, drop-in bading og sauna i helgene, morgenbading med brunch, lunch med bading, og til og med James Bond-inspirerte kvelder med “Mock Martinis». Om vinteren tilbys det også fjord sightseeing for grupper og Ski By Boat ekspedisjoner. Vulkana – – Varme kilder i hjertet av Tromsø

For mer informasjon om badstuer i Norge åpne Norges heteste badstuer eller Spa | Velværesentre, massasje.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.