Home DestinasjonerAustralia/OseaniaAustralia Queensland i Australia er reisemål som bør friste

Queensland i Australia er reisemål som bør friste

by Reiseliv

Queensland i Australia lokker, og er det mest eksotiske og fjerneste reisemål vi kan tenke oss. Men Australia er stort. Og det er variert. Det kan være vanskelig å bestemme seg hvor du vil reise og hva du vil oppleve. Queensland er et stort reisemål i seg selv, helt nordøst i landet. Det var her James Cook landet i juni 1770 med et nær synkende skip.

Foto: Manuel Meurisse

Delstaten Queensland har godt rykte for sitt gode vær og har derfor fått tilnavnet «The Sunshine State». I mer moderne tid er det mange som bruker betegnelsen «The Smart State» på grunn av delstatsadministrasjonens kampanje for å øke andelen av høyteknologiske arbeidsplasser.

Herved er det sagt at Queensland er en svært moderne del av Australia, og også at turismen er vel utviklet med mange fine opplevelser, god service og mye, mye natur i tillegg. Brisbane, på størrelse med Oslo er delstatens hovedstad. Den andre byen, men ikke av samme av størrelse er Cairns.

Queensland og Cairns

Cairns ligger nordvest i Australia, en stille og rolig by med 120 000 innbyggere. Byen er et bra utgangspunkt for videre ferdsel eller jungelsafari.

Mesteparten av næringen jobber – i en eller annen form- innenfor turistbransjen. Selve byen har ikke all verden å vise til, men er et godt utgangspunkt for videre reiser.

Cairns har allikevel sin sjarm med sitt rolige tempo, og de fleste menneskene her er hjelpsomme og høflige. Du kan fort bli kjent med japanere her også, da mange av dem reiser hit for å gå på skole og lære engelsk.

Overnattingsmuligheter er det mange av i Cairns. Du kan bo på enkle hybelleiligheter til hoteller med svømmebasseng og aircondition. Bruker du et par timer vil du finne mange reisebyråer som vil dekke de fleste områdene i Cape Tribulation.

Cape Tribulation

queensland

Vidunderlig – noen av de råeste øyeblikk med snorkling i Great Reef Barrier. Foto: Pixabay


Cape Tribulation ligger seks timers biltur nord for Cairns i Queensland, Australia. Dette er et unikt sted hvor jungelen møter berømte The Great Barrier Reef. En pakketur med overnatting i tre netter er innkjøpt av en lokal turoperatør, men mat og drikke må du selv sørge for underveis.

PK`s Jungel Village har hytter med fire til seks senger. Reiser du alene eller i par må du helt sikkert dele hytta med andre. Dette gjør at du raskt blir kjent med andre reisende fra andre nasjoner.

Det kan være smart å levere verdifulle saker på stedets safe. Det skjer sjelden eller aldri noe tyveri, men det smaker veldig surt hvis det skjer.

Det er masse ting å finne på i Cape Tribulation. Mye glede får du av organisert aktivitet som snorkling og dykking. Her kan du få noen av de råeste øyeblikk på The Great Barrier Reef, som er et unikt undervannsrike. Padle er en mulighet hvis du ikke vil bli for våt. Hesteridning i jungel eller på stranda. Dra på jungelekspedisjon natt eller dag. Cape Tribulation er ikke et typisk party-sted, heller ikke et barnevennlig sted. Liker du natur og er på jakt etter litt annerledes miljø er dette stedet.

Myall Beach

queensland

Fotomotiv så det holder når det er overgang mellom dag og natt i Queensland. Det er til å bli stum av. Foto: Pixabay

For å komme til stranden må du gjennom en tett vegetasjon som forsterker den bra følelsen når en ser stranden. En lang strand omgitt av jungel og ingen mennesker.

I oktober eller november begynner sommermånedene i Cape Tribulation. På den tiden av året dukker Stingray og Jellyfish opp på stranden noen måneder. Stingrayen kan ligne litt på en flyndre, eneste forskjellen er at den har en hale den kan piske/stikke deg med. Muligheten er stor for at du vil tråkke på en hvis du går på grunt vann.

Jellyfish er en annen krabat som dukker opp på grunt vann i sommermånedene. Den har tentakler som kan bli opptil 15 meter lange. Giften er så sterk at den kan lamme et menneske, og var en gang i tiden et stort problem. Løsningen ble å ikke bade på den tiden av året. Men blir man først omfanget av en Jellyfish, er eddik det som hjelper mot den verste smerten.

Enkelte steder er det satt opp netting som beskytter deg mot uønskede gjester, men ikke på Myal Beach siden det er naturreservat. Reiser du på en slik tur må du regne med å bli bitt av forskjellige kryp. Som regel ikke noe verre en litt kløe.

En annen konstant trussel er saltvannskrokodillen, som forøvrig er noen av de største av sitt slag i verden. Alt som er mindre enn dem er mat og du gjør i å passe deg.

Dyrefritt svømmebasseng

Har du ikke lyst til å utforske jungel og dyreliv på egen hånd, kan du ta en guidet tur. På en båttur oppover elvene kan du sitte trygt og godt mens en guide pøser ut nyttig informasjon i det han drar en eller annen liten treslange fra en grein som alle kan klappe.

En annen mulighet er Cape Trib Exotix Farm som kan by på eksotiske frukter fra Asia, Sør-Amerika og Australia.

Eller du kan slappe av en dag, en hel dag. Da blir du fort kjent med andre. Eller du kan ta deg en dukkert i et dyrefritt svømmebasseng.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.